WK voetbal

Vanavond staat er veel op het spel voor het team van Frankrijk. Om de achtste finales te halen moet in de laatste groepwedstrijd gewonnen worden van Togo.

De Franse bondscoach is Raymond Domenech en van Domenech is bekend dat hij graag zijn toevlucht zoekt tot de astrologie. Hij verklaarde vorig jaar al eens dat hij spelers met het sterrenbeeld schorpioen niet vertrouwt en dat leeuwen geen goede verdedigers zijn. Ook stelde hij al eens een beslissing uit omdat de sterren niet gunstig stonden.

Het is maar de vraag of de sterren vandaag gunstig staan voor Domenech en het Franse team. Domenech is zelf waterman en in zijn weekhoroscoop lezen we: "U kunt deze week te maken krijgen met onverwerkte zaken uit het verleden." en "Uw omgeving is op dit moment niet bereid de complimentjes te geven die u zo graag zou willen krijgen." Dit interpreteren we als volgt: Domenech heeft verkeerde keuzes gemaakt, Frankrijk wint vanavond niet en de coach krijgt de schuld.

Als doelpuntenmaker voor Togo hebben onze hoop gevestigd op verdediger Massamasso Tchangai. Tchangai speelde in het verleden een paar seizoenen in de Nederlandse competitie (bij De Graafschap), maar hij zit nu tijdelijk even zonder club. Hij zou volgens de Franse coach geen goede verdediger zijn, want zijn sterrenbeeld is Leeuw.

Tchangai is trouwens net zo bijgelovig als de Fransoos, want hij heeft iets met het nummer vijf. Zijn rugnummer bij het nationale team is vijf, de nummerplaat van zijn auto is 5555 en zijn huisnummer is ook vijf. Onze voorspelling voor vanavond luidt dus: 1-0 voor Togo door een doelpunt gescoord door Tchangai in de 55ste minuut!