[Gerucht]Heeft Sony nog een troef achter de hand?

Vorig jaar werd er al iets over gezegd en getoond, maar sindsdien werd het angstvallig stil rond de nieuwe Eye-Toy van Sony. Deze E3 was alleen de aanwezigheid van Eye of Judgement een indicatie dat de Eye-Toy ook op de PS3 ondersteund zal worden.

Nu lijkt het er op dat Sony contact heeft met Prime Sense, een vrij nieuw Israelisch bedrijf dat beweert een patent aangevraagd te hebben voor technologie dat een ruimte virtueel kan reconstrueren.

Simpel gesteld betekent het bovenstaande dat een elektronisch apparaat een interpretatie van de ruimte (bij een woonkamer) kan maken, met de bijbehorende dieptes. Met andere woorden, het apparaat kan waarnemen zoals wij mensen waarnemen. Dit apparaat kan dus je bewegingen registreren, en begrijpt hoe deze zich verhouden in de 3 dimensionale ruimte.

Klinkt bekend? Tom Cruise had zo'n apparaat tot z'n beschikking in Minority Report, met het kleine subtiele verschil dat Toms apparaat later met Special Effects werd toegevoegd.

We benadrukken dat noch Sony, noch Prime Sense de toepassing van deze techniek officieel bevestigd heeft. Echter, de demonstratie van vorig jaar, waarbij iemand met twee bekers in z'n handen water schepte uit een virtueel bad, lijkt deze berichten te bevestigen.