FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 8 april 2006

[WRC] Loeb loopt uit op de tweede dag

De rally van Frankrijk heeft zijn tweede dag erop zitten. Als we naar het algemeen klassement kijken staat de Fransman Sébastien Loeb nog steeds bovenaan. De Fin Marcus Grönholm volgt met een halve minuut op de tweede plaats. Loebs collega bij Citroën, de Spanjaard Daniel Sordo, staat aan het einde van de dag op een derde plaats.

Loeb ging vanochtend voorzichtig van start. "Ik keek heel goed uit bij alle rechterbochten en ik volgde gewoon het tempo van Marcus", aldus de Fransman. Aan de start van de vijfde proef bleek dat Loeb op de verkeerde banden stond. Gelukkig voor Loeb kon Grönholm niet optimaal profiteren van deze situatie. De wegligging van zijn Ford Focus was niet goed en daarmee verloor de Fin toch tijd aan zijn rivaal. De Fransman wist de overwinning te behalen op deze vijfde proef, hij werd gevolgd door Sordo en Grönholm die tweede en derde werden. Op de volgende proef was het eindelijk een Ford Focus die de overwinning binnenhaalde. Grönholms team- en landgenoot Mikko Hirvonen was de snelste op proef zes. Sordo volgde op een seconde en werd tweede, Loeb werd derde gevolgd door Grönholm.

Citröen domineerde ook op de laatste twee proeven. Loeb en Sordo wisten beiden een proef op hun naam te schrijven. Grönholm wist zijn achterstand niet meer in te lopen op de Fransman; deze was al opgelopen tot een halve minuut. De Fin eindigde op alle twee de proeven achter de Fransman en moet nog heel wat goed maken morgen. Op de allerlaatste proef wist Sordo nog een plaats in het algemeen klassement op te schuiven door de overwinning te behalen. Hij wist zeven seconden eerder te finishen dan de Fin Mikko Hirvonen en nam zijn derde plaats over.

Stand na dag drie

#CoureurMerkTijdVerschil
1S. Loeb (FRA)Citröen Xsara WRC2:35:31-
2M. Grönholm (FIN)Ford Focus WRC 062:36:1100:39.7
3D. Sordo (ESP)Citröen Xsara WRC2:37:0901:38.4
4M. Hirvonen (FIN)Ford Focus WRC 062:37:1501:44.1
5A. Bengue (FRA)Peugeot 307 WRC2:37:5902:28.4
6X. Pons (FRA)Citröen Xsara WRC2:38:0702:36.4
7M. Stohl (AUT)Peugeot 307 WRC2:39.1203:40.6
8S. Sarrazin (FRA)Subaru Impreza WRC 20062:39:4704:16.2
9G. Galli (ITA)Peugeot 307 WRC2:40:0104:30.3
10J. Kopecky (CZE)Skoda Fabia WRC2:40:0404:32.9

Man dood na val van flat

Icoon PolitieEen 22-jarige man uit Zeist is vrijdagavond in zijn woonplaats omgekomen na een val van een flat. Na het ongeval heeft de politie drie mensen in een woning aangehouden die mogelijk meer weten over de val van de man.

Het slachtoffer zou voor zijn val in een woning in de Vollenhoveflat betrokken zijn geweest bij een conflict met de drie aangehouden personen. De drie, een man van 20 en twee vrouwen van 20 en 27, zitten volgens de politie nog vast. Er is een onderzoek gestart of de man is gevallen of dat er sprake is geweest van een misdrijf. De identiteit van het slachtoffer is door de politie nog niet bekend gemaakt.

Willem II veroordeeld tot play-offs

Willem II is veroordeeld tot het spelen van promotie/degradatieduels, na de zege van NAC Breda op NEC. De voormalige Champions League deelnemer kan eveneens de zeventiende plaats niet meer ontlopen.

Willem II bivakkeerde al het hele seizoen onderin. De start bleek illustratief, met nederlagen tegen buren RKC Waalwijk (1-2) en NAC Breda (1-0). Een opleving eind september kreeg geen vervolg en in het najaar kwam er aan de vrije val maar geen einde. Forse nederlagen bij AZ (5-1) en Feyenoord (6-1) deden het gemoed helemaal geen goed. Trainer Robert Maaskant moest op 21 november het veld ruimen voor Kees Zwamborn.

Zwamborn slaagde er niet in Willem II naar boven te loodsen, al gaf een 3-1 overwinning op RBC Roosendaal wel lucht in de strijd tegen directe degradatie. Na driepunters tegen NAC Breda en FC Groningen was het gevaar van directe degradatie helemaal geweken. Een winnende serie kwam echter niet van de grond, zodat het gat met concurrenten als Sparta Rotterdam, Heracles Almelo en ADO Den Haag nooit kon worden gedicht.

Mocht Willem II zich niet handhaven via de play-offs, dan speelt het voor het eerst sinds 1986/1987 weer een treetje lager. Op 21 april geven de Tricolores voor het eerst acte de présence in het noodzakelijke toetje, als FC Zwolle of Haarlem de tegenstander is. In de finale wacht dan een ontmoeting met de winnaar van de tweestrijd tussen De Graafschap of VVV-Venlo.

Uitslagen Eredivisie 08/06/2006

Er werden vanavond drie wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

NAC Breda - NEC 2-1
1' Boutahar 0-1
15' Diba 1-1
55' Leonardo 2-1

Scheidsrechter: Wiedemeijer.
Toeschouwers: 15.650.
Rood:84. Leiwakabessy (NEC).
Geel: Pothuizen (NEC).

Opstellingen

NAC: Schollen, Elshot, Demir, Derijck, Stam (Vidmar/87), Mendes, Slot, Sno (Zwaanswijk/83), v.Gessel, Diba, Leonardo (Vonlanthen/89).

NEC: Babos, Wielaert, Olsson (Grot/87), Pothuizen, Leiwakabessy, E.Barreto (v.d. Eede/81) , Boutahar, v.d.Doelen, Jones, Denneboom, Niedzielan.
-------------------------------------------------------
RKC Waalwijk - Heracles 0-2
54' Quansah 0-1
77' Tamerus 0-2

Scheidsrechter: Blom.
Toeschouwers: 5.000.

Opstellingen

RKC: R.v.Dijk, v.Diemen, Bakens, Teixeira, v.Haaren, D.Mathijssen, D.v.Dijk, Zuiverloon (Mulder/64), Krohn-Dehli (Berger/59), v.d.Haar, Lurling (Barto/46).

Heracles: Pieckenhagen, Nurmela (Hirayama/22), Reekers, Klavan, Looms, Maas, Tanghe, Quansah (Hellings/74), Sluijter, Tamerus (Smit/89), De Vries.
-------------------------------------------------------
Sparta - RBC Roosendaal 5-0
33' Emnes 1-0
46' Cvetkov 2-0
60' Rose 3-0
68' Oost 4-0 Penalty
84' Oost 5-0

Scheidsrechter: Braamhaar.
Toeschouwers: 8.000.
Geel: Obodai (Sparta), Acuña, Fortes Rodriguez, Volders (RBC).
Bijzonderheden: In de 73e minuut van de wedstrijd mist Obodai namens Sparta een penalty.

Opstellingen

Sparta: Ponk, Bruma, Gudde, Olfers, Gudelj, Obodai, Rose (Bouaouzan/69), Michels (v. Bueren/74), Emnes (v. Tornhout/78), Cvetkov, Oost.

RBC: Volders, Lammens, Molenaar (Marcelino/62), Fortes Rodriguez, Fleur, De Lange, Acuña, Smolders (Elkhattabi/46), Daelemans, Vos (Kpaka/46), Sillah.

De stand na vanavond kan je hier vinden.

Tijd over?

Er werd weer eens een linkje naar me gepaast waarvan ik dacht: "Die mensen hebben tijd teveel :') ".

Misschien ken je nog de Honda Cog Reclame waarvan beweert wordt dat er geen gebruik is gemaakt van CG, montage of wat dan ook (one shot, real as life). Maar dat filmpje was uit een reclame-oogpunt ... er viel geld te verdienen. De persoon / personen die het volgende filmpje hebben gemaakt hadden gewoon tijd over. Enjoy!

Lijk gevonden langs Hilversums Kanaal

Icoon MisdaadDe politie Gooi en Vechtstreek heeft gisteravond het stoffelijk overschot gevonden van een man. Ze deden deze ontdekking langs het Hilversums Kanaal. Onderzoek heeft uitgewezen dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen.

De politie is met een grootschalig onderzoek gestart naar de achtergrond van het misdrijf. Er is vooralsnog geen dader bekend. Ook naar de identiteit van het slachtoffer blijft het gissen. Het gaat om een blanke man van ongeveer 1 meter 80, met een vermoedelijke leeftijd tussen de vijfentwintig en veertig jaar.

Weisglas bezorgd over status Tweede Kamer

Frans WeisglasKamervoorzitter Frans Weisglas is bezorgd over de status van de Tweede Kamer, het 'hoogste politieke orgaan van Nederland'. De VVD'er zegt dat naar aanleiding van het aanstaande vertrek van maar liefst vijf Kamerleden, die allen op lokaal niveau hun politieke loopbaan willen vervolgen.

"Vroeger gingen politici vanuit de gemeenteraad naar het college van burgemeester en wethouders en daarna uiteindelijk naar de Tweede Kamer. Nu kiezen Kamerleden voor een baan in het college, terwijl de Tweede Kamer toch het hoogste controlerende college is", reageert Weisglas. Hij heeft het dan over Adri Duivesteijn (PvdA, wordt wethouder in Almere), Marijke Vos (GroenLinks, wordt wethouder in Amsterdam), Ruud Luchtenveld (VVD, wordt wethouder in Amersfoort), Myra Koomen (CDA, wordt wethouder in Enschede) en Peter van Heemst (PvdA, is inmiddels fractievoorzitter in Rotterdam).

Sinds 2002 hoeft een wethouder niet meer uit de gemeenteraad te komen, maar mag deze ook van buiten worden aangetrokken, wat het voor landelijke politici makkelijker maakt om een dergelijke stap te maken. Ze hoeven zich namelijk niet eerst verkiesbaar te stellen in een gemeente, met het gevaar dat de partij door een teleurstellend resultaat niet eens wethouders mag leveren. Weisglas vreest echter door deze ontwikkelingen voor verlies van ervaring in de Kamer. Sinds de laatste verkiezingen voor de Tweede Kamer gaven al twintig parlementariërs hun zetel af.

Koploper is wat dat betreft Weisglas' eigen VVD, waarvan Luchtenveld het zevende lid is dat het in Den Haag voor gezien houdt. Indien het afgescheiden lid Wilders en de politici die toetraden tot het kabinet worden meegerekend dan telt de liberale fractie nog maar dertien van de oorspronkelijke 28 leden die op 22 januari 2003 gekozen werden. Het CDA zag vijf leden afscheid nemen, GroenLinks en PvdA drie en D66 en de SP ieder één.

Davis Cup: Kroatië dichtbij uitschakeling

Titelhouder Kroatië balanceert op de rand van uitschakeling in de Davis Cup. Dankzij het gewonnen dubbelspel leiden de Argentijnen namelijk met 1-2 in Zagreb.

Kroatië moest het opnieuw doen zonder de geblesseerde Mario Ancic. Daarom fungeerde Marin Cilic (amper zeventien lentes jong) als partner van Ivan Ljubicic. Het gelegenheidsduo was niet opgewassen tegen de Argentijnse tandem David Nalbandian/Jose Acasuso: 4-6, 2-6, 6-3 en 4-6. Kroatië zal morgen zijn beide enkelspelen moeten winnen om eliminatie te voorkomen.

De tussenstand bij Frankrijk – Rusland na twee dagen is 1-2. De Fransen voorkwamen dankzij winst in het dubbelspel dat de partijen van morgen enkel voer voor statistici zouden zijn. Het koppel Clement/Llodra had echter grote moeite de zege binnen te slepen tegen Tursunov/Youzhny, ondanks een 2-0 voorsprong in sets. Uiteindelijk werd het 6-2 in de beslissende set.

Schema Kwartfinales Davis Cup:

Australië * – Wit-Rusland 3-0
C. Guccione – M. Mirnyi 7-6 (4), 3-6, 7-5, 3-6, 6-4
L. Hewitt – V. Voltchkov 6-2, 6-1, 6-2
W. Arthurs/ P. Hanley – M. Mirnyi/ V. Voltchkov 3-6, 6-4, 5-7, 6-3, 7-5
L. Hewitt – M. Mirnyi
C. Guccione – V. Voltchkov

Kroatië – Argentinië 1-2
I. Ljubicic – A. Calleri 6-7 (7), 5-7, 7-6 (6), 6-1, 6-2
M. Cilic – D. Nalbandian 1-6, 1-6, 2-6
M. Cilic/I. Ljubicic – J. Acasuso/D. Nalbandian 4-6, 2-6, 6-3, 4-6
I. Ljubicic – D. Nalbandian
M. Ancic – A. Calleri

Frankrijk – Rusland 1-2
R. Gasquet – M. Safin 6-7 (4), 6-4, 3-6, 7-6 (1), 1-6
A. Clement – N. Davydenko 6-3, 2-6, 4-6, 6-7 (4)
A. Clement/M. Llodra – D. Tursunov/M. Youzhny 6-3, 6-3, 6-7 (3), 5-7, 6-2
R. Gasquet – N. Davydenko
A. Clement – M. Safin

Verenigde Staten – Chili 1-1
J. Blake – F. Gonzalez 7-6 (5), 6-0, 6-7 (2), 4-6, 8-10
A. Roddick – N. Massu 6-3, 7-6 (5), 7-6 (5)
B. Bryan/M. Bryan – F. Gonzalez/N. Massu
A. Roddick – F. Gonzalez
J. Blake – N. Massu

EK-ticket voor waterpoloërs

De Nederlandse waterpoloërs hebben zich verzekerd van deelname aan het EK in Belgrado. Moldavië werd simpel terzijde geschoven: 17-3. Ook het vrouwenteam deed uitstekende zaken.

De Nederlandse mannenploeg speelde voor eigen volk in Eindhoven een makkelijke partij tegen de Moldaviërs. De uitslagen van de afzonderlijke periodes zijn veelzeggend: 4-1, 4-1, 4-1 en 5-0. Arno Havenga en Tjerk Kramer scoorden beiden driemaal. Vrijdag was Oranje al te sterk voor Polen, zodat het EK-ticket is veiliggesteld.

De waterpolodames wachten alleen nog op een mathematische bevestiging van EK-kwalificatie. Vandaag bleek Oranje enkele maten te groot voor Groot-Brittannië (20-0), na de 10-6 zege op Duitsland van vrijdag.

MotoGP: Rossi weer terug aan de kop

Na de mislukte ouverture tijdens de eerste MotoGP van dit seizoen in het Spaanse Jerez, heeft Valentino Rossi wel toegeslagen in de tweede wedstrijd op het circuit van Doha in Qatar.

De Italiaanse wereldkampioen in de MotoGP-klasse stuurde zijn Yamaha zaterdag als eerste over de finishlijn. De Amerikaan Nicky Hayden en de Italiaan Loris Capirossi eindigde als respectivelijk tweede en derde. Die laatste behoudt wel de eerste plaats in strijd om het wereldkampioenschap.

Uitslag MotoGP

#CoureurTeamTijdVerschil
1V. RossiCamel Yamaha43.22,229-
2N. HaydenRepsol Honda Team43.23,1290,900
3L. CapirossiDucati43.23,7231,494
4S. GibernauDucati43.26,4514,638
5C. StonerLCR Honda43.29,8047,575

In de 125cc klasse ging de overwinning naar de Spanjaard Alvaro Bautista op een Aprilia. Bautista had bijna zeven seconden voorsprong op de Fin Mika Kallio, die als tweede eindigde, de Spanjaard Gadea pakte de derde plaats. De jonge Nederlander Joey Litjens finishte in de achterhoede als 27e.

Uitslag 125cc

#CoureurTeamTijdVerschil
1A. BautistaMaster-MVA Aspar Team38.56,548-
2M. KallioRed Bull KTM GP 12539.03,3136,765
3S. GadeaMaster-MVA Aspar Team39.03,3236,775
4M. PasiniMaster-MVA Aspar Team39.04,8758,327
5P. NietoMultimedia Racing39.11,09914,551

Jorge Lorenzo pakte zijn tweede overwinning in het nog jonge WK-seizoen in de 250CC-klasse. De Spaanse Aprilia-rijder vocht een enerverende strijd uit met de Italiaan Andrea Dovizioso. Het verschil op de streep was minder dan eentiende van een seconde. Roberto Locatelli (Aprilia) eindigde als derde.

Uitslag 250cc

#CoureurTeamTijdVerschil
1J. LorenzoFortuna Aprilia41.29,946-
2A. DoviziosoHumangest Racing Team41.30,0230,077
3R. LocatelliTeam Toth41.49,31019,364
4H. BarberaFortuna Aprilia41.49,34419,398
5H. AoyamaRed Bull KTM GP 25041.53,99724,051

Paashazen testen fietspaden Vlaanderen

De paashaas De Vlaamse Fietsersbond heeft vandaag een opmerkelijke methode gebruikt om de kwaliteit van de fietspaden te testen. Fietsende paashazen met een doos eieren achter op de bagagedrager gingen op pad om de paden te testen. De verhouding tussen de hele en gebroken eieren was bepalend voor de kwaliteit van de afgelegde fietsroute.

Niet alle trajecten verkeerden in een even goede staat. In Brussel overleefden slechts enkele eieren de ruwe tocht. De fietsersbond is niet verrast door de uitslag. Fietsers klagen al langer over de toestand van de fietspaden. Met de actie, die in een twintigtal gemeenten is gehouden, hoopt de bond wegbeheerders aan te zetten tot herstel en onderhoud van de paden.

Doden bij ongeluk sportvliegtuig Zuid-Holland

Icoon OngelukBij een ongeval met een sportvliegtuigje bij vliegkamp Valkenburg in Zuid-Holland zijn vandaag twee mannen om het leven gekomen. Vier anderen raakten gewond. Dit heeft het Korps landelijke politiediensten KLPD gemeld.

Het ongeluk had plaats rond 13.45 uur. Het toestel betreft een motorzweefvliegtuigje van de Aëro Club Valkenburg. Nadere bijzonderheden over het ongeluk ontbreken nog. Ook is de identiteit van de slachtoffers nog onbekend.

Handbaldames verliezen finale

De Nederlandse handbaldames zijn er niet in geslaagd het zeslandentoernooi in Cheb (Tsjechië) te winnen. Het gastland was te sterk in de eindstrijd: 27-19.

Tot de rust wist Nederland het spoor van Tsjechië nog te volgen (12-12); daarna liep de thuisploeg snel uit. Bondscoach Sjors Röttger was beperkt in zijn wisselmogelijkheden wegens enkele lichte blessures. Productiefste speelster aan de kant van Oranje was andermaal Pearl van de Wissel, ditmaal met zes voltreffers. Van de Wissel werd zelfs uitgeroepen tot beste speelster van het toernooi.

De Meiden met een Missie waren bovenal in Cheb neergestreken ter voorbereiding op de EK-kwalificatiewedstrijden, die in mei beginnen.

Gomez Marchante verrast in Baskenland

José Angel Gomez Marchante heeft dankzij een overwinning in de afsluitende tijdrit in Zalle de Ronde van het Baskenland op zijn naam geschreven. De Spaanse aanvaller was verrassend sneller dan Valverde en Contador. Samuel Sanchez verloor teveel tijd om zijn leiderstrui te behouden.

Michael Boogerd ging vandaag niet van start in de tijdrit over 24 kilometer in en rond Zalla. Hij gaat zich richten op de komende klassiekers. De eerste 'grote naam' die de snelste tijd neerzette was Carlos Sastre, maar zijn tijd bleef niet lang staan. De jonge Sloveen Brajkovic verbeterde de tijd van de Spanjaard. Thomas Dekker kwam niet in de buurt van het podium. Ook de tijd van Brajkovic was geen lang leven beschoren, want Petrov reed twee seconden sneller: precies 33 minuten.

De erkende tijdrijder Ignacio Gutierrez Palacios kon deze tijd niet verbeteren. De nummer tien van het klassement, Sinkewitz, kwam heel dichtbij. Alejandro Valverde was bij de meetpunten onderweg al snel, dit resulteerde in de snelste eindtijd tot dan toe: 32.50, tien seconden sneller dan Petrov. Daarmee stond de Spanjaard ook virtueel aan de leiding in het klassement. Deze plaats was hij snel weer kwijt toen de klimmer Gomez Marchante over de meet ging met een tijd die nog zes seconden sneller was dan die van Valverde.

De klassementsrenners Evans, Perdiguero, Rebellin en Bertagnolli verloren teveel tijd om hun goede positie te behouden. Alleen Contador leek Gomez Marchante nog te kunnen bedreigen, want ook leider Samuel Sanchez was niet snel genoeg onderweg. Maar ook de Spaanse rijder van Liberty Seguros kon niet tippen aan de verrassing van de dag. Contador werd uiteindelijk achtste, waardoor Gomez Marchante winnaar werd van de Ronde van het Baskenland, net voor Alejandro Valverde.

Uitslag zesde etappe Ronde van Baskenland

PlaatsNaamPloegTijd
1Gomez MarchanteSaunier Duval32.46
2ValverdeIlles Balears32.50
3ColomIlles Balears32.52
4PetrovLampre33.00
5SinkewitzT-Mobile33.02

Eindklassement Ronde van Baskenland

PlaatsNaamPloegTijd
1Gomez MarchanteSaunier Duval20.31,47
2ValverdeIlles Balears0.07
3ColomIlles Balears0.07

Film: Failure To Launch

Failure to Launch is de geschiedenis van de romantische komedie in ruim anderhalf uur. Dat alle clichés voorbij komen en de personages lekker 'kek' zijn kun je wel verwachten. Maar heeft Failure to Launch ook nog verassingen voor ons in petto? In ieder geval de twee aantrekkelijke hoofdrollen die worden vertolkt door de meest sexy man alive (volgens People magazine) Matthew McConaughy en Carrie... uhm Sarah Jessica Parker. Maar zoals in de meest romantische komedies is er wel een beetje chemie vereist...

Misdaad nauwelijks gestegen in 25 jaar tijd

MisdaadUit een zeer lijvig onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) blijkt dat de misdaadcijfers de afgelopen 25 jaar nauwelijks zijn gestegen. In 2004 werden er ruim 4,5 miljoen delicten gepleegd. Dat is 600.000 meer dan in 1980. De bevolking is in de tussentijd echter ook met zo'n 2 miljoen mensen toegenomen. Afgezet tegen die grotere bevolking is de feitelijke kans om slachtoffer te worden van criminaliteit, dan niet veel gestegen.

De meeste misdaden betreffen kleine criminaliteit die geen lichamelijk letsel en slechts geringe schade opleveren (fietsendiefstal, vernieling etc.). Enkele honderdduizenden landgenoten zijn jaarlijks wél slachtoffer van criminaliteit die ernstige lichamelijke of financiële gevolgen heeft.

Cijfers
In 2004 betrof het aantal geweldsdelicten (bedreiging, mishandeling, seksueel geweld) in Nederland 964.000; daarbij waren 725.000 Nederlanders slachtoffer van zo'n delict. Het aantal diefstaldelicten (inbraak, fiets/autodiefstal etc) bedroeg dat jaar ruim 1,7 miljoen; ruim 1,6 miljoen burgers waren er slachtoffer van. Het aantal delicten dat onder vernieling valt bedroeg in 2004 ruim 1,8 miljoen (ruim 1,5 miljoen gedupeerden).

Het grootste risico om slachtoffer te worden van criminaliteit lopen alleenstaande allochtone mannen. De autochtoon met een gezin heeft de minste kans slachtoffer te worden van een delict.

Slechts een klein deel van de plegers van een delict wordt uiteindelijk gestraft voor hun daad. Zo telde men in 2004 4,6 miljoen delicten waarbij 3,4 miljoen Nederlanders slachtoffer werden. In slechts 1,3 miljoen gevallen werd aangifte gedaan. Daarvan werd 10% opgehelderd. Uiteindelijk handelde het Openbaar Ministerie (OM) 100.000 zaken af. In 54.000 zaken waarin een verdachte voor de rechter moest verschijnen, werd een straf opgelegd.

-
Voor geïnteresseerden: Het gehele onderzoek (263 pagina's) is hier te downloaden (.pdf bestand, ruim 2,5 mb).

Met dank aan _emanresu_ voor de submit.

Prijs van water stijgt fors

Icoon EconomieDe prijs voor drinkwater in Nederland is de afgelopen jaren flink gestegen. Dat blijkt uit een onderzoek van het kenniscentrum voor rioleringszaken Rioned, dat het Algemeen Dagblad vandaag publiceerde. In 2000 kostte schoon water nog 407 euro per jaar. Nu betaalt een gezin in totaal 554 euro aan de gemeente, het waterschap en het waterleidingbedrijf. Dit is een stijging van 36 procent. De Vereniging van Waterbedrijven in Nederland (Vewin) denk dat de forse stijging vooral komt door de belastingen. Vandaag de dag betaalt men gemiddeld 1,70 euro voor 1000 liter schoon water, daarvan gaat ongeveer 38 cent naar de overheid.

Bovenop de 1,70 euro heffen de waterschappen en de gemeenten ook nog hogere bedragen voor de zuivering en riolering. Deze bedragen zijn de afgelopen tien jaar al verdubbeld naar gemiddeld 136 euro per jaar en volgens Rioned zal deze kostenstijging ook de komende tien jaar aanblijven. De waterschappen berekenen een verontreinigingsheffing voor het zuiveren van het water en een ingezetenenomslag.

Boogerd niet van start in tijdrit

De afsluitende tijdrit in de Ronde van Baskenland laat Rabobank-wielrenner Michael Boogerd zondag aan zich voorbij gaan. Deze rit wordt in en rond Zalla verreden en is 24 kilometer lang.

De ploegleiding geeft Boogerd de gelegenheid om zich goed voor te bereiden op de Amstel Gold Race die op 16 april gehouden wordt. Een aantal weken geleden brak de 33-jarige renner een middenvoetsbeentje. "Michael is deze week erg goed doorgekomen", aldus ploegleider Erik Breukink op de website van Rabobank. "De conditie is prima. Het heeft voor hem geen zin zich in de tijdrit nog eens helemaal uit elkaar te gaan trekken. Het is nu zaak voor zekerheid te kiezen".

Geen EU-geld naar Palestina

Icoon Israël/Palestina De Europese Commissie heeft de hulpgelden aan de Palestijnse Autoriteit stopgezet. De Verenigde Staten en Canada deden dit eerder al. De Palestijnse regering wordt sinds dit jaar gevormd door Hamas. De Commissie wil dat de EU-lidstaten eerst een definitief besluit nemen.

"Voorlopig zal er geen geld naar of door de Palestijnse Autoriteit verstuurd worden", zo liet een woordvoerder van de Commissie weten tijdens een persconferentie. De ministers van buitenlandse zaken van de lidstaten hebben volgende week een ontmoeting over de kwestie in Luxemburg.

Het gaat om een bedrag van ruim 36 miljoen, die in de nabije toekomst verstuurd zou gaan worden. Het geld zou nodig zijn om de Palestijnse economie draaiende te houden. De Palestijnse Autoriteit kreeg voorheen het meeste geld van de EU.

Een woordvoerder van Hamas betitelde deze actie als een vorm van chantage, die vooral de Palestijnse burgers zal treffen. "Hamas was democratisch gekozen, en de Palestijnse burgers worden bestraft door deze keuze". De EU geeft aan dat de Palestijnse Autoriteit eerst aan enkele voorwaarden moet voldoen, waaronder het erkennen van de staat Israel.

Pinas wil weg bij Cercle Brugge

Brian Pinas (27) heeft nu al genoeg van de Belgische competitie. De linksbuiten van Cercle Brugge sluit een terugkeer naar Nederland niet uit.

Pinas denkt zelfs aan een rentree bij Excelsior, dat afgelopen week promoveerde naar de Eredivisie. ”Als er goede spelers worden aangetrokken en er perspectief is”, aldus de aanvaller. ”Ik wil naar een club die een linksbuiten zoekt. Zoveel linkerspitsen zijn er niet, maar ik ben er nog een van de oude stempel.”

In ieder geval heeft Pinas zijn buik vol van de Jupiler League: ”Deze buitenlandse competitie is slechts een uur rijden van Nederland, maar het niveauverschil is ontzettend groot.” De aanvaller neemt zelfs het woord amateurisme in de mond. ”Een paar weken geleden val ik in, was men vergeten me op het wedstrijdformulier te zetten. Daardoor werd de uitslag, we speelden 0-0, omgezet in een 5-0 nederlaag. Als je dan tegen degradatie strijdt, kun je dat er niet bij hebben. Ik kon er zelf niks aan doen, maar het zegt veel.”

20 titels beschikbaar bij launch Revolution

George Harrison, Nintendo's Senior Vice President of Marketing & Communications, heeft in het tijdschrift Game Informer gezegd dat er bij de release van de Revolution ongeveer 20 games beschikbaar zullen zijn. Rond de 1/3 van die spellen zal ontwikkeld worden door Nintendo zelf. Dit zou best kunnen betekenen, wat ook niet meer dan logisch zou zijn, dat Nintendo een nieuwe Mario game klaar heeft op de launchdag, Mario 128?. We zullen het nog even moeten afwachten.

Ooijer niet tegen Groningen

André Ooijer zal zondag in de thuiswedstrijd van PSV tegen FC Groningen niet in actie komen. In februari liep de verdediger een gebroken teen op, afgelopen maandag hervatte hij de training.

Volgens trainer Guus Hiddink is het ontverantwoord om hem in de wedstrijd tegen Groningen op te stellen. PSV heeft zondag aan één punt genoeg om kampioen te worden. "André heeft een vervelende blessure gehad en is wekenlang weggeweest. Dan red je het niet om na een weekje training weer op niveau terug te komen, dat moet je opbouwen. Het is niet verantwoord om hem al te laten spelen," aldus Hiddink.

Waterreus: "McLeish werd tegengewerkt"

Alex McLeish vertrekt aan het eind van dit seizoen bij Glasgow Rangers. McLeish zal worden vervangen door de Fransman Paul Le Guen. Volgens Ronald Waterreus, sluitpost bij de Rangers, zouden verschillende van zijn teamgenoten manager McLeish opzettelijk hebben tegengewerkt.

Het gedrag van zijn teamgenoten omschrijft de voormalig doelman van PSV als schandalig. "Als iedereen alles had gegeven, waren we nu kampioen." Waterreus verlaat aan het eind van dit seizoen ook de Rangers, zijn contract wordt niet verlengd.

Goud en wereldrecord zwemsters op 4x100 vrij

Bij het wereldkampioenschap kortebaan in Shanghai hebben de Nederlandse zwemsters met een wereldrecord goud veroverd op de 4x100 vrije slag. Het Nederlandse team, bestaande uit Inge Dekker, Hinkelien Schreuder, Chantal Groot en Marleen Veldhuis, zwommen zaterdag een tijd van 3.33,32. Het oude wereldrecord was sinds april 1997 met 3.34,55 in handen van de Chinese vrouwen.

Na het zilver van Veldhuis op de 100 meter vrije slag is dit de tweede medaille voor Nederland bij dit WK.

"Dit hadden we echt niet verwacht. Het was al zo moeilijk eerste te worden en dan zwemmen we gewoon een wereldrecord. Echt geweldig," aldus Groot. Aanvankelijk had Schreuder het niet in de gaten dat ze een toptijd hadden gezwommen. "Dit is echt te gek. We hadden vanochtend wel bekeken gezwommen, maar je moet het toch maar even doen."

Marleen Veldhuis plaatste zich individueel met een tweede tijd voor de finale van de 50 meter vrij. De titelverdedigster op de sprint tikte aan in een tijd van 24,34. Hinkelien Schreuder behaalde ook de finale op die afstand, 24,76 was de vijfde tijd. De finales staat zondag op het programma.

Drie finaleplekken voor Nederlandse zwemploeg

Bij de wereldkampioenschappen kortebaan in Shanghai heeft Hinkelien Schreuder zaterdag de finale van de 50 meter rugslag weten te bereiken. In de halve finales liet de Nederlandse een tijd van 28,03 noteren, wat goed was voor de zevende tijd. De finale is zondag.

Ook Inge Dekker plaatste zich voor de finale. Op de 100 meter vlinderslag zwom Dekker een gedeelde vierde tijd in de halve finales. De Australische Jessicah Schipper was met 57,52 de snelste.

Robin van Aggele komt zondag uit in de finale van de 100 meter wisselslag. De Hilversummer bereikte met een tijd van 54,56 de laatste acht.

[DTM] Green pakt de pole

Op de Duitse Hockenheimring heeft Jamie Green de pole gepakt. Naast hem op de eerste startrij staat ex-kampioen Bernd Schneider. Net als de Formule 1 kent de DTM dit jaar een nieuwe kwalificatie-opzet. Beiden zijn vergelijkbaar.

Ook in de DTM moeten alle coureurs in een kwartier tijd bij de top 14 zien te komen. De zes rijders die dat niet lukt vallen af. Na een korte pauze krijgen de rijders weer 10 minuten om bij de top 8 te komen. Ook hier geldt: de zes langzaamsten vallen af. De top 8 vecht dan, opnieuw na een korte pauze, om de pole positie.

In de eerste sessie vielen zoals verwacht enkele 2005-auto's af. Daarbij zat ook onze landgenoot Olivier Tieleman in de Futurecom Audi. Hij kwam niet verder dan de voorlaatste startplek. Ook zijn teamgenote Vanina Ickx viel af, evenals de andere vrouw, Susie Stoddart en haar teamgenoot Mathias Lauda. Meer verrassend was het wegvallend van Jean Alesi en Christian Abt. Mika Häkkinen pakte op de valreep zijn startbewijs voor de tweede sessie.

In de tweede sessie pakte Jamie Green al snel de snelste tijd. In een akkefietje kwamen teamgenoten Tom Kristensen en Heinz-Harald Frentzen met elkaar in aanraking, waardoor beiden schade opliepen. Voor Kristensen was het gedaan, hij start vanaf negen. Frentzen haalde de top 8 wel, maar zou daar niets uit kunnen brengen. Mika Häkkinen pakte opnieuw pas na de vlag een tijd die snel genoeg was voor de volgende run.

In de derde sessie pakte Jamie Green al snel de eerste positie. Bernd Schneider zette later een tijd neer die er dicht bij kwam, maar Green was snel genoeg om vanaf pole te kunnen starten. Bruno Spengler maakte het Mercedes-feest compleet door de derde plaats te pakken. Martin Tomczyk was de snelste Audi-rijder op een vierde plaats. Stefan Mücke verraste vriend en vijand door in een oude 2005-wagen de vijfde tijd te noteren.

Uitslag kwalificatie Hockenheimring:

PositieRijderTeamWagenTijd/verschil
1.Jamie GreenHWA GmbHAMG-Mercedes C-Klasse1:33.473
2.Bernd SchneiderHWA GmbHAMG-Mercedes C-Klasse+0.084
3.Bruno SpenglerHWA GmbHAMG-Mercedes C-Klasse+0.177
4.Martin TomczykAudi Sport Team AbtAudi A4 DTM+0.284
5.Stefan MückeStefan MückeAMG-Mercedes C-Klasse+0.292
6.Mattias EkströmAudi Sport Team AbtAudi A4 DTM+0.496
7.Mika HäkkinenHWA GmbHAMG-Mercedes C-Klasse+1.085
8.Heinz-Harald FrentzenAudi Sport Team AbtAudi A4 DTM+4:59.107
9.Tom KristensenAudi Sport Team AbtAudi A4 DTM+0.563
10. Daniel la RosaMücke MotorsportAMG-Mercedes C-Klasse+0.848
11.Frank StipplerTeam RosbergAudi A4 DTM+0.887
12.Alexandros MargaritisPersson MotorsportAMG-Mercedes C-Klasse+0.928
13.Timo ScheiderTeam RosbergAudi A4 DTM+0.939
14.Pierre KafferTeam PhoenixAudi A4 DTM+1.009
15.Christian AbtTeam PhoenixAudi A4 DTM+1.273
16.Jean AlesiPersson MotorsportAMG-Mercedes C-Klasse+1.286
17.Susie StoddartMücke MotorsportAMG-Mercedes C-Klasse+2.465
18.Mathias LaudaPersson MotorsportAMG-Mercedes C-Klasse+2.490
19.Olivier TielemansFuturecom TMEAudi A4 DTM+2.527
20.Vanina IckxFuturecom TMEAudi A4 DTM+2.845

Boonen: "Ik zal zo goed zijn als in de Ronde"

Ondanks dat Tom Boonen in mindere doen was in Gent-Wevelgem, heeft de Belg veel vertrouwen in Parijs-Roubaix. "Ik zal zo goed zijn als in de Ronde", aldus Boonen.

Samen met de Quick Step-ploeg heeft de wereldkampioen de laatste kasseistroken in deze klassieker verkend. Deze hebben Boonen duidelijk geen angst ingeboezemd: "Ik heb de stenen nog eens gezien en de fiets getest. Zondag sta ik er weer." Woensdag viel het optreden in Gent-Wevelgem iets tegen, maar hij verklaarde dat de Ronde van Vlaanderen nog teveel in zijn lijf zat. "Misschien moet ik de komende jaren naar het voorbeeld van Peter Van Petegem toch maar passen voor Gent-Wevelgem."

Peter van Petegem is overigens iets voorzichtiger in zijn voorbeschouwing: "Als ik win, is het een prachtige dag. Als ik niet win, maar wel goed reed, is het ook zo. Mijn carrière is al deels gemaakt." De oud-winnaar schreef, net als Tom Boonen deed in 2005, de dubbel (de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix in 2003) op zijn naam. Voorlopig lijkt Boonen toch de grote favoriet in de hel van het Noorden. De Belg kan morgen historie schrijven door als eerste renner twee jaar achter elkaar zowel de Ronde van Vlaanderen als Parijs-Roubaix te winnen.

Koefnoen, terechte winnaar?

Koefnoen, het cabareteske televisieprogramma van Paul Groot en Owen Schumacher krijgt de Zilveren Nipkovschijf 2006 uitgereikt. Dat is de jaarlijkse onderscheiding van de heren televisie-critici, en heeft dan ook niets te maken met de mening van het grote televisiepubliek en/of kijkcijfers.

Owen Schumacher en vooral Paul Groot waren in de goeie ouwe tijd de grootste talenten van het bijbehorende Kopspijkers-cabaret. In september 2004 begonnen ze met hun eigen programma, Koefnoen. Niet bij de Vara, de voorheen socialistische omroep die bekend stond om haar cabaret-traditie, maar bij de Avro. Een tamelijk opmerkelijke stap, want deze deftige omroep (stammend uit de liberale, neutrale zuil) had wat cabaret betreft niet veel meer te bieden dan de belegen humor van Paul van Vliet.

Dat nestwarmte en trouw aan de 'eigen' omroep inmiddels al ouderwetse begrippen waren, zou niet veel later ook nog eens bewezen worden door de overstap van Kopspijkers-presentator Jack Spijkerman naar Tien, later Talpa. Bovendien kregen Schumacher en Groot bij de Avro de algehele vrijheid om te maken wat ze wilden. Dat programma zou Koefnoen gaan heten; een jiddisch woord dat 'voor niks', of -volgens de makers- veelzeggend: 'vrijkaartje' betekent.

Hoewel de verwachtingen hooggespannen waren, was het programma niet direct een enorme hit. Qua humor en populariteit werden ze onder meer overvleugeld door het scherpere, satirische 'Dit was het nieuws'. Ook al geen programma van de 'maatschappij-kritische' Vara, maar van nota bene de Tros, de grootste humorloze familie van Nederland.

Desondanks is Koefnoen na enkele seizoenen dermate gegroeid dat de Nipkovschijf van nu zeker wel terecht is. Niet alleen vanwege de treffende persiflages van bekende Nederlanders; volgens de jury blinkt Koefnoen uit in satire die verder gaat dan louter imiteren. Het programma geeft ook een treffend beeld van de tijdgeest, aldus de jury. Een voorbeeld hiervan is het optreden van Wouter Bos en Jan Peter Balkenende bij 'Idols', een filmpje rond de gemeenteraadsverkiezingen van een maand geleden.

Minder geslaagde grappen in Koefnoen zijn vaak de überflauwe woordspelingen in de reclamespots, die verder netjes in het programma zijn geïntegreerd. Het beeld dat ze van Gretta Duisenberg neerzetten als antisemiet is gezien de jiddische programmanaam Koefnoen begrijpelijk, en grappig, maar ook wel heel erg 'over de top'. Ook het terugkerende item 'De slecht georganiseerde misdaad' is té voorspelbaar, aangezien dit rechtstreeks afkomtig is uit de meesterlijke grap van Theo Maassen: "Als er zoiets is als de georganiseerde misdaad, dan moet er ook zoiets zijn als ongeorganiseerde misdaad. Dat lijkt me erg om daar bij te zitten. 'Hee we gaan morgen een bank overvallen!'
-Ja, is goed, hoe laat?', 'Aah kijk maar!!'"
(uit: Ruwe Pit)

Hoewel minder hip, cult en politiek correct dan eerdere Nipkov-winnaars uit (vooral) de VPRO-gelederen is Koefnoen een beetje het 'Keek op de Week' anno nu. Satire voor de grote massa.
In het land der blinden is éénoog weliswaar koning, maar Koefnoen is het aanzien met beide ogen meer dan waard. Dat het programma met zeer veel liefde is gemaakt spat er vanaf, en dat is in dit Talpa-tijdperk eerder uitzondering dan regel.

Wanneer er over dertig jaar een beeld gegeven moet worden gegeven van het jaar 2006, volstaat één aflevering van Koefnoen. En vooral dát maakt Koefnoen dit jaar de terechte winnaar.

Leraar stuurt meisje (12) seks-sms'jes

Icoon Shocking Een 26-jarige Britse leraar heeft gisteren vier jaar celstraf gekregen, nadat hij een 12-jarig meisje in drie dagen tijd 130 seksueel getinte sms'jes had gestuurd. Ook mag de man het beroep van leraar nooit meer uitoefenen of op een andere manier met kinderen werken.

De rechtbank in het Noord-Engelse stadje Peterborough kwam tot deze forse straf, omdat de man een 'zeer kwetsbaar' kind tot seks probeerde te dwingen. Volgens de rechtbank had de leraar in zijn beroep kinderen juist bescherming moeten bieden. Het onder druk zetten van minderjarigen is daar absoluut niet mee te verenigen.

Het slachtoffer zelf verklaarde tijdens de behandeling van de zaak 'echt bang' te zijn geworden, hoewel ze de docent ook wel leuk had gevonden.

Vooruitblik: Ajax - AZ

In de serie vooruitblikken wordt deze week de Eredivisie-wedstrijd tussen Ajax en AZ uitgelicht. Voor beiden ploegen is dit een belangrijk duel. De Alkmaarse ploeg, die nu tweede staat, zou deze plek kunnen handhaven. Het elftal van Danny Blind zou zich nog kunnen kwalificeren voor de playoffs.

Bij Ajax is het in ieder geval zeker dat Johnny Heitinga bij de selectie van Blind zit. De jonge verdediger moest een maand vanaf de zijlijn toekijken vanwege een gekneusde nier. Hier is hij gelukkig weer helemaal van hersteld. Urby Emanuelson en Zdenek Grygera zullen zeker niet in actie komen tegen AZ. Beide verdedigers hebben nog teveel last van een blessure. Ook Juanfrán zal niet spelen. Hij is voor de wedstrijd van komende zondag geschorst. Verder is het nog onzeker of Wesley Sneijder zal spelen. "Ik moet dat afzetten tegen de rest van de bank. Heeft het zin om Wesley op de bank te hebben als hij alleen de laatste twintig minuten kan spelen? Dan mis ik natuurlijk wel een wissel", aldus de oefenmeester. Ook Hatem Trabelsi is vooralsnog een twijfelgeval. De Tunesiër heeft nog steeds te kampen met een kneuzing in zijn knie. Tot slot zal ook Steven Pienaar komend weekend niet spelen.

In vergelijking met Ajax kan AZ positiever toeleven naar het belangrijke duel van zondag. Afgelopen donderdag trainden Shota Arveladze, Kew Jaliens en Denny Landzaat weer mee met de selectie. De kans is dan ook groot dat dit drietal in de wedstrijd met de Amsterdammers in actie zal komen. Rogier Molhoek zal de wedstrijd aan zich voorbij moeten laten gaan. De middenvelder, die nog altijd last heeft van een liesblessure, trainde apart van de groep. Verder is het nog onzeker of coach Louis van Gaal kan beschikken over Barry Opdam. De verdediger kampt momenteel met een liesblessure. Deze liep hij op tijdens de wedstrijd van AZ tegen NAC Breda (3-2). Als vervangers voor de routinier worden Demy de Zeeuw en Gretar Steinson genoemd. "Het is een duidelijk verhaal: Ajax moet en wij mogen. Het zal voor mij een speciale wedstrijd worden, maar ik denk dat dit nog meer geldt voor Kenneth Perez, Pius Ikedia, Tim de Cler en Shota Arveladze, ik ben toch een stuk afhankelijker langs de kant, zij komen echt in actie", zei Van Gaal over de spelers die een link hebben met Ajax.

Of AZ komende zondag de punten mee naar Alkmaar kan nemen is nog niet duidelijk. Als we een blik op de statistieken blijkt dat de laatste overwinning van AZ in Amsterdam alweer van 18 oktober 1980 is. In die tijd won de Alkmaarse ploeg in De Meer. Voor de ploeg van coach Louis van Gaal wordt het dus tijd om weer eens te winnen. Eerder dit seizoen was AZ ook al te sterk voor Ajax. In de Alkmaarderhout werd het toen 4-2 voor de thuisploeg. Wesley Sneijder (Ajax), Shota Arveladze en Kenneth Perez (beiden AZ) hadden toen een belangrijk aandeel door allen twee maal te scoren. Vorig jaar verloor de Alkmaarse ploeg nog in de Amsterdam ArenA. Ook toen stond na negentig minuten spelen 4-2 op het scorebord. De doelpunten waren afkomstig van Nigel de Jong (2x), Pienaar, Sneijder (allen Ajax), Robin Nelisse en Tarik Sektioui (beiden AZ). Of Ajax deze editie ook weet te winnen wordt zondagmiddag duidelijk. Om 14:30 wordt in Amsterdam afgetrapt voor het duel tussen Ajax en AZ.

Beelden brandende piloot helikopter VS schokken de wereld

Icoon BuitenlandsEen groepering in Irak claimt beelden op het internet te hebben gezet waarop te zien is hoe een Amerikaanse piloot, die in brand staat, over de grond wordt gesleept. De helikopter van de piloot zou vorige week zaterdag zijn neergehaald door de militaire tak van de groepering Shura Mujahedeen Raad.

De beelden zijn vaag, maar de helikopter is duidelijk te zien. Het is nog onduidelijk of het een Amerikaanse helikopter betreft en of het slachtoffer een Amerikaans legeruniform draagt. Er is wel te zien hoe het bloedige en brandende lichaam door een veld wordt gesleept. De video zoomt in op ondergoed met daarop het merknaam Hanes.

Het Amerikaanse leger liet weten dat de authenticiteit van de video niet is na te gaan. De stoffelijke resten van de twee piloten die zaterdag omkwamen toen hun helikopter werd neergeschoten, zijn naar eigen zeggen door het leger geborgen.

De video is hier te downloaden.
Met dank aan pberends voor de submit.

Weg vragen kost man portemonnee en auto

Een man die gisteravond de weg vroeg in het Belgische Anderlecht, heeft dit duur moeten bekopen. De 43-jarige man werd binnen enkele minuten bestolen van zijn portemonnee en Mercedes sportwagen door twee verschillende dieven.

De man vroeg omstreeks 23.00 uur de weg aan een voorbijganger. Toen hij zijn raampje open draaide, griste de dief de portemonnee van de bijrijdersstoel en ging er vandoor. Het slachtoffer zette daarop de achtervolging in, waarbij hij zijn Mercedes SL Kompressor onbeheerd achter liet met de sleutels in het contact. Een andere voorbijganger is daarop in de auto gestapt en kon zonder problemen vertrekken. Beide daders zijn vooralsnog spoorloos.

Mercedes SL Kompressor
Naar deze wagen kan de eigenaar fluiten

Belgische jongen poept gestolen geld

Icoon OpmerkelijkDe bemanning van de Urker kotter Z571 zal er nog wel een keer over nadenken voor ze nog eens een schoolklas op bezoek vragen. Toen ze vorige week een schoolklas van een visserijschool op bezoek kregen in de haven van Oostende, bleek er later 150 euro uit een portemonnee te zijn gestolen op de kotter. De bemanning waarschuwde daarop de politie, die op bezoek ging bij de school.

Bij fouillering kwam er niets boven water, maar na even doorvragen van de agenten kwam het hoge woord eruit. De dertienjarige dader stopte het geld bij het zien van de politie in zijn anus. Later die dag kwam het er wel weer uit. De bemanning heeft het geld wel weer terug gekregen. Ze waren wel vervangen door nieuwe exemplaren.

Met dank aan brrrrrrt voor de submit.

Willem II en Vitesse azen op Sprockel

Zowel een afvaardiging van Willem II als van Vitesse zaten vrijdagavond op de tribune bij de uitwedstrijd van Excelsior tegen Fortuna Sittard om Civard Sprockel te bekijken. Dit seizoen speelde de jonge verdediger alle 38 duels en hij heeft een aflopend contract.

Sprockel is bezig aan zijn vierde seizoen op Woudenstein, in die periode speelde hij 109 duels voor de kampioen van de Gouden Gids Divisie. Scoren deed hij in zijn gehele carrière slechts éénmaal, dat was in het seizoen 2003/2004 toen hij in het uitduel met MVV in de negentigste minuut de beslissende 1-2 scoorde.

Postbode steelt bijna 14.000 poststukken

Icoon Opmerkelijk Een Britse postbode, die duizenden poststukken heeft achtergehouden omdat zijn tas anders te zwaar zou zijn geweest, is gisteren veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier maanden. De 19-jarige man had in totaal 13.819 brieven en pakketjes niet bezorgd.

Christopher Meek werd in december opgepakt nadat er klachten waren binnen gekomen over verdwenen kerstcadeau's. Meek bewaarde de poststukken in zijn woning. Ruim 1400 brieven en pakketjes waren geopend. De inhoud ervan had hij gestolen of weggegeven.

De postbode begon een maand na zijn aanstelling bij het postorderbedrijf met het achterhouden van brieven en pakketjes. Alle gevonden poststukken waren gestempeld tussen september en december. Volgens de advocaat wilde Meek de stukken later alsnog bezorgen, maar was de situatie uit de hand gelopen.

Amsterdams PvdA-deelraadslid in opspraak

Iets wat PvdA-leider Wouter Bos al voorzag, lijkt in Amsterdam reeds gebeurd. Daar is het eerste allochtone raadslid van de PvdA in opspraak geraakt. Het betreft de 24-jarige Ama Carr die oorspronkelijk uit Ghana komt. Zij is kersvers deelraadslid in Zuidoost.

Naar nu blijkt is Carr in februari opgepakt wegens illegaal autorijden: ze bleek geen rijbewijs te hebben en onverzekerd rond te rijden. Bovendien gaf ze een valse naam, een vals adres en een valse geboortedatum op.

Carr, studente Hogere Beroepsopleiding Management, Economie en Recht, doet de zaak zelf af als een klein incident. De Amsterdamse afdelingsvoorzitter Nick Bolte van de PvdA was op de hoogte van de feiten voordat de verkiezingen plaatsvonden. Het incident was volgens hem echter geen reden om de kandidatuur van Carr in te trekken. ''Jonge mensen doen dat in de Bijlmer. Er was geen drank in het spel. Anders was het een ander verhaal geweest'', aldus Bolte. Het incident heeft volgens hem ook niets te maken met de kwaliteiten van Carr als raadslid. Het landelijke PvdA-partijbestuur gaat de zaak echter toch onderzoeken. Op de site van de Amsterdamse PvdA is inmiddels een discussie opgestart over het incident.

Dierenwinkel verkoopt kuikentjes voor Pasen

PaaskuikentjesKuikentjes om je huis tijdens Pasen in de stemming te brengen. Een dierenspeciaalzaak in Rotterdam denkt hiermee het gat in de markt gevonden te hebben. Dierenwinkel De Rimboe aan de West-Kruiskade verkoopt eendagskuikens voor vijf euro per stuk. De dierenbescherming is verbijsterd: "Dit is echt volkomen belachelijk!"

Volgens een woordvoerder van de winkel is alle ophef overdreven. "Het is allemaal zo opgeblazen. Kinderen vinden die kuikens gewoon leuk. Er werd vorig jaar gezegd dat er mee werd gevoetbald, maar dat kan ook met een konijn of een duif." De Rimboe prijst de paaskuikentjes met een affiche op de pui van de zaak aan, 'speciaal voor Pasen'. In de winkel scharrelen er een stuk of twintig in een bak.

"Wij zijn er zwaar op tegen. Die beestjes horen bij hun moederkloek. Wat moet iemand ermee? Zo'n beestje is niet bestemd voor iedere willekeurige gek die in de winkel komt en denkt: 'leuk!'", fulmineert een woordvoerder van de Dierenbescherming Nederland. Overigens werden de vogeltjes ook vorig jaar al verkocht door de winkel, alleen kostten de beestjes toen slechts een euro. De dierenbescherming kocht de volledige partij destijds op.

Williams-zussen in lappenmand

De zussen Venus en Serena Williams hebben zich afgemeld voor het WTA-toernooi in het Amerikaanse Charleston, dat maandag van start gaat. De tenniszusjes kampen beiden met blessures.

Venus, de nummer elf op de WTA-ranglijst, heeft last van haar rechterelleboog. Haar zus Serena, 88e van de wereld, is nog steeds niet hersteld van een kwetsuur aan haar linkerknie.

"Ik weet dat Venus en Serena hier graag spelen. Daarom ben ik er zeker van dat zij net zo teleurgesteld zijn als wij. We hopen dat ze volgend jaar wel weer bij ons te bewonderen zijn," aldus de directeur van het toernooi, Robin Reynolds.

Serena en Venus zijn door de blessures dit jaar nog maar weinig op de tennisbanen te bewonderen geweest. Het is nog niet bekend wanneer ze weer fit genoeg zijn om wedstrijden te spelen.

25 jaar cel voor levend verbranden meisje

Icoon ShockingEen Franse rechtbank heeft vandaag een 22-jarige man veroordeeld tot 25 jaar cel voor het levend verbranden van een zeventienjarig meisje. Een 23-jarige vriend van de dader kreeg acht jaar wegens medeplichtigheid.

Tijdens de rechtzaak bekende Jamal Derrar dat hij Sohane Benziane meegenomen had naar een vuilnisopslagplaats in het Franse Vitry-sur-Seine, waar hij haar met benzine overgoot. Daarna stak hij een aansteker aan, waar hij haar naar eigen zeggen "alleen maar mee wilde bedreigen". Het pakte echter anders uit, want de benzine vatte vlam. Het meisje overleed korte tijd later in een ziekenhuis.

Demir krijgt uitnodiging Turkse voetbalbond

NAC Breda-speler Aykut Demir heeft van de Turkse voetbalbond een uitnodiging gekregen voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen het Nederlands elftal onder de 18 jaar.

De wedstrijd zal op woensdag 26 april in het Turkse Antalya worden gespeeld. Op 14 januari begin dit jaar debuteerde Demir in het eerste elftal van NAC en speelde sindsdien vijf duels voor de Bredase hoofdmacht.

[Update] Eerste Revolution screens: Red Steel

Eindelijk is het dan zover! Er zijn beelden van een Revolution game. Iedereen had verwacht dat we tot de E3 zouden moeten wachten, maar het Amerikaanse blad Game Informer heeft een exclusive door als eerste beelden te kunnen laten zien.

Red Steel is een shooter van UbiSoft (Far Cry, Prince of Persia, Ghost Recon). Een bijschrift bij een van de screens is als volgt: Notice how the angle of the in-game gun reflects the angle at which you hold the controller

Andere stukken tekst uit het artikel (niet compleet omdat niet alles ingescand is):

"not to assign any personality to the main character. You are the hero in Red Steel and this is your adventure. The only backstory to the protagonist is that he is an american male who is engaged to a Japanese American woman name Myu. On the night that you are supposed to meet Myu's father for the first time, she is kidnapped from the psh Los Angeleles restaurant you're dining in. You quickly learn that her father is a Yakuza boss named Sato, who is in possesion of an important ceremonial katana. A younger, more ruthless Yakuza faction led by a man called Tokal attempted to steal the sword from Sato to shift the balance of power within the organization. Sato thwarted the attempt to steal the sword, but was mortally wounded in the attack. Tokal's men kidnap Myu in response, hoping to trade her life for the sword. But Sato refuses to hand over the sword to Toakl, instead giving it to you, with the instructions to use it to find his daughter. Sato dies soon after diving you the sword, leaving you all alone and untrained against Tokal's men. Armed with the katana and a selection of firearms, you myst follow Myu to Japan and defeat Tokal, but first you must gain the skills necessary to confront him. According to --- the first third of the game will be more brutal by necessity. When you are first learning to use the Revolution controller, you will be less precise and --- (blurry and cuts off)

"a series of headshots, it is often more beneficial to take a non-lethal shot, such as shooting a gun out of an enemy's hands. I mnay situtations, there wil be a higher-ranking enemy who commands the others in the area. By defeating him and sparing his life, he will offer you his respect and help. The enemies he commands will surrender their guns and the boss may offer you a new weapon, a special path through the level, or other reward. Any time you spare an enemy, you will be rewarded. as it always takes more skill to spare a life than to take it. Freeze shot adds a lot of dpeth to the gunplay and is a natural fit for the Revolution controller, but isn't the only way that Red Steel adds spice to the combat. After all, why would you carry a sword through a game if you couldn't use it? Although the majority of Red Steel's gameplay will stress ranged combat, there will be times you need to get up close and personal. You can switch to the sword at any time, and if you can get close enougn to an enemy, you can use it for on-hit stealth kills. In other moments, you'll find yourself locked into intense one-on-one sword duels. Any time you take on an enemy with a sword of his own, you'll need to take yours out right away, or his blade will make short work of you. Swinging the Revolution controller in front of you, you will see the sword onscreen (cut off)"

Zodra er meer bekend wordt lees je het hier op FOK!games.

Met dank aan de vele submitters

Update 12:30u

Xrenity heeft in het Revolution topic een kort overzicht geplaatst met daarin de features van de game:

- Volledige FPS (geen arcade- of lightgunspel)
- Online mode en splitscreen multiplayer
- 1 tegen 1 zwaardgevechten (gebruik het zwaard ook om te blokken)
- Granaten gebruiken op de manier waarop jij de controller beweegt
- Trek de revmote naar achteren om te reloaden en duw m naar voren om objecten om te stoten en achter te schuilen
- Spaar tegenstanders en verdien rewards
- Gangsta-style schieten door de controller schuin te houden
- Launch game
- Ontwikkeld in nauwe samenwerking met nintendo zelf

Arts Sylvia Millecam uit beroep gezet

Icoon BinnenlandsEen alternatieve arts heeft ernstige fouten gemaakt bij de behandeling van Sylvia Millecam en mag daarom nooit meer zijn beroep uitoefenen, zo bepaalde het Medisch Tuchtcollege in Amsterdam vrijdag. Ook twee andere artsen door wie Millecam behandeld werd, zijn bestraft. De een mag een half jaar en de ander een jaar zijn beroep niet meer uitoefenen. Alledrie de artsen hielden zich bezig met alternatieve geneeswijzen.

Begin februari diende de Inspectie voor de Gezondheidszorg een klacht in bij het tuchtcollege. Volgens de inspectie hebben de artsen Millecam niet behandeld volgens de professionele richtlijnen die gelden voor de behandeling van borstkanker.

Sylvia Millecam overleed in 2001 aan de gevolgen van borstkanker. De betreffende artsen zouden haar aan hebben geraden geen chemotherapie te ondergaan. Ook het medium Jomanda vertelde dit aan Millecam. Sylvia Millecam is 45 jaar oud geworden.

Sylvia Millecam
Sylvia Millecam

Als je haar maar goed zit

Hij dook afgelopen zomer op, als toch vrij spectaculaire aanwinst van RBC Roosendaal. Want hoe vaak komt het voor dat een degradatiekandidaat zomaar een jeugdinternational uit Portugal kan huren van topclub Sporting? Er werd in de marge van de eredivisie dan ook best iets verwacht van Edgar Marcelino. Hij arriveerde toen de zon nog scheen, keek eens rond en zag dat het goed was. Dit kon wel eens wat worden.

Lees verder

Vreemde reeks moorden op Duitse allochtonen

MisdaadIn Duitsland zijn sinds 2000 acht mensen omgebracht met hetzelfde vuurwapen. In alle gevallen betrof het Duitsers van buitenlandse komaf: zeven Turken en één Griek. Het laatste slachtoffer was een 39-jarige Turkse kioskhouder uit Dortmund. Hij werd meerdere malen door het hoofd geschoten.

Opmerkelijk is dat alle slachtoffers een kiosk of voedselstalletje op straat beheerden. De Duitse politie sluit niet uit dat de slachtoffers door afpersers of om politieke redenen zijn vermoord. Enig relationeel verband tussen de slachtoffers is echter niet gevonden.

Laetitia Griffith (VVD) boos op de PvdA

Laetitia GriffithDe Amsterdamse politica Laetitia Griffith (VVD) voelt zich 'volledig gepasseerd' door de PvdA in de hoofdstad. Het voormalige Kamerlid vindt het pijnlijk dat haar partij na zestien jaar samenwerking in het Amsterdamse college aan de kant is gezet. "Veel kiezers hebben op de VVD gestemd, terwijl veel PvdA-stemmers ook graag continuïteit van beleid wilden. Maar de PvdA heeft niet eens inhoudelijk met ons willen praten", zegt Griffith in Het Parool.

De politica verliet in mei 2005 de Tweede Kamer, om haar partijgenoot Frits Huffnagel op te volgen als wethouder in Amsterdam. Na de teleurstellend verlopen gemeenteraadsverkiezingen, waarbij de VVD in Amsterdam een zetel verloor, rest haar nog slechts het raadlidmaatschap. Griffith vindt dat met name GroenLinks niet fair is geweest. "De PvdA is in de wurggreep van GroenLinks terechtgekomen. Die partij heeft een veto tegen ons uitgesproken."

Afgelopen week werd bekend dat de PvdA en GroenLinks een collegeakkoord hebben weten te sluiten. De twee linkse partijen hebben een meerderheid van 27 van de 45 zetels in Amsterdam. Volgens Griffith is de VVD van plan 'hard en zichtbaar' oppositie te gaan voeren.

Deadly Silence reclame stunt in Italië

Capcom en Nintendo hadden een originele manier om de game Resident Evil: Deadly Silence te promoten in Italië. Gedurende 1 tot 2 weken stonden verspreid door de stad grafstenen, met graven waar handen uitstaken. Uiteraard was duidelijk herkenbaar dat ze van Nintendo waren. Of de campagne goed was voor de sales is niet bekend, maar hij was in ieder geval populair onder het publiek.




NS bedenkt alternatief voor Zuiderzeelijn

Icoon VervoerDe NS heeft een alternatief bedacht voor de Zuiderzeelijn, die de bereikbaarheid vanuit de randstad naar het noorden moest vergroten. Het plan heet 'NoordLink' en voorziet in een nieuw stuk spoor ten noorden van Weesp, tussen Amsterdam en de lijn naar Almere. Dat betekent ook dat Almere beter bereikbaar wordt. Met het extra spoor wordt het knooppunt Weesp vermeden. Daarmee is de trein niet alleen sneller in Almere, maar wordt de capaciteit ook flink verhoogd.

In 2013 is de Hanzelijn klaar tussen Lelystad en Zwolle. Dan is de snelle verbinding tussen Amsterdam, Schiphol en Groningen compleet, zegt de NS.

Komende week besluit het kabinet zo goed als zeker dat de Zuiderzeelijn niet doorgaat. De aanleg heeft te weining effect op de economie in het noorden en de bereikbaarheid van Almere en omgeving, staat in adviezen aan het kabinet. De totale kosten voor de plannen van NS liggen op drie miljard euro, exact het bedrag dat al beschikbaar was voor de Zuiderzeelijn.

13.000 toegangskaarten voor bekerfinalisten

Ajax en PSV, de finalisten van de Gatorade Cup, hebben beiden 13.000 kaarten ter beschikking gekregen. Dat is vrijdag besloten door de twee clubs, in samenspraak met de KNVB, politie en de gemeente Rotterdam. De finale om de nationale beker wordt op 7 mei gespeeld in De Kuip.

De mogelijkheid bestaat dat Ajax en PSV nog eens 4000 kaarten per club er bij krijgen, en dit zal het totaal dus op 17.000 kaarten brengen. De kaartverkoop voor de finale startte vandaag om 10.00 uur.

Voetballiefhebbers, die van geen van beide clubs fan zijn, zullen de wedstrijd overigens via de televisie moeten volgen. Er worden namelijk geen kaartjes beschikbaar gesteld voor de neutrale supporter.

Cold Fear naar het witte doek

Avatar Films en Sekretagent Productions hebben onlangs aangekondigd aan de slag te gaan met de verfilming van Cold Fear, een game van Ubisoft. Cold Fear gaat over een kustwachtofficier die zijn dochter moet zien te redden op een met buitenaardse wezens geïnfecteerd schip. Om het nog erger te maken dobbert het schip maar wat rond. Zoals je kunt raden zal de film een horrortintje krijgen. Op dit moment zijn de producers nog aan het zoeken naar directors; we weten dus niet wanneer we de film ongeveer kunnen verwachten.



Newcastle wil Kuijt kopen

Newcastle United coach Glenn Roeder heeft toegegeven onder de indruk te zijn van Feyenoord-spits Dirk Kuijt. De Engelse club is op zoek naar versterking voorin.

Aangezien Newcastle-spits en aanvoerder Alan Shearer komende zomer zijn kicksen aan de wilgen hangt, moeten de Engelsen versterking vinden. Volgens trainer Roeder is Dirk Kuijt de perfecte aanvulling voor de selectie.

Volgens de coach zal Kuijt een enorme impact hebben op de prestaties van Nederland op het WK in Duitsland. Het is echter onwaarschijnlijk dat Roeder ook volgend seizoen in Newcastle op de bank zit. Toch is Kuijt een speler die al enkele jaren op het verlanglijstje van de subtopper prijkt.

De Katwijker zal uiteraard niet voor een prikkie de deur uit gaan, mocht het van een transfer komen. Voorzitter Freddy Shepherd heeft al diep in de buidel moeten tasten voor topspits Michael Owen afgelopen seizoen. "Ik heb hoofd-scout David Mills gevraagd een oogje op Kuijt te houden," vertelt Roeder. "Hij is een wereldspits als je het mij vraagt. Hij zal het goed doen op het WK."

John de Mol bezig met 'treiter-Big Brother'

John de MolMediamagnaat John de Mol wil in een nieuw realityprogramma de slechtste menselijke eigenschappen naar boven halen. Dat blijkt uit een concept dat in handen is gevallen van De Telegraaf. De Mol heeft aan de krant bevestigd dat hij met een dergelijk programma bezig is. Kandidaten worden jarenlang opgesloten in een villa, en kunnen alleen winnen indien ze elkaar het huis uit treiteren.

De winnaar krijgt de grootste prijs die ooit is uitgereikt. Hij of zij mag niet alleen de villa houden waarin de strijd zich heeft afgespeeld, maar krijgt tevens genoeg geld om nooit meer te hoeven werken. 'De ultieme vrijheid voor het een aantal jaren opgeven van je eigen vrijheid', is het motto van De Mols bedenksel. "Ik vind het psychologisch interessant en niet wreed, anders zou ik het niet doen", verklaart de Talpa-baas erover. De kandidaten mogen gedurende hun periode in de villa geen contact hebben met hun thuisfront. Iedereen die zich binnen het jaar laat wegpesten, betaalt een boete van tienduizend euro. Makelaars zouden inmiddels op zoek zijn naar een geschikte woning voor de show, die in de zomer van start moet gaan.

Overigens lijkt het concept veel op het oorspronkelijk idee waaruit in 1999 uiteindelijk Big Brother voortvloeide. Zelfs de titel, 'De Gouden Kooi', is dezelfde als destijds. Het plan was toentertijd om zes of acht mensen een jaar in een villa op te sluiten. In die tijd zouden ze maximaal psychisch onder druk worden gezet, met een beloning van een miljoen gulden voor een ieder die na dat jaar nog aanwezig zou zijn. De plannen werden afgeschoten omdat men vreesde dat kandidaten door de psychische druk stapelgek zouden kunnen worden. "Wij hebben altijd gezegd: wat we ook doen, mensen gaan gezond het huis in en ze moeten ook weer gezond het huis uit komen. Dat is zowel een menselijke als een economische overweging. Ongelukken zouden immers het einde van het programma betekenen", verklaarde Endemol-producent Paul Römer een aantal jaar geleden in een interview.

'Verwerpelijk'
De eerste politicus heeft al gereageerd op de plannen van De Mol. Volgens staatssecretaris van Financiën Joop Wijn (CDA) is 'De Gouden Kooi' verwerpelijk, zo liet hij weten voor de microfoon van BNR Nieuwsradio. Kinderen zouden leren dat het loont een ander 'kapot te maken en weg te treiteren', aldus Wijn, die overigens niet vindt dat het programma verboden moet worden.

Inbreker ontmaskerd door broodje

Icoon Domme criminelenEen domme fout van een Britse inbreker heeft er voor gezorgd dat hij een jaar na dato alsnog opgepakt kon worden. Toen de 28-jarige man vorig jaar inbrak in een huis van een slapend echtpaar kreeg hij blijkbaar honger en nam hij een broodje. Hij voelde zich op een gegeven moment betrapt en vluchtte het huis uit, het broodje half opgegeten achterlatend.

Door middel van zijn DNA kon de Britse politie Leon Plant maanden later alsnog aanhouden. De man is veroordeeld tot 24 maanden cel.

Met dank aan _BassFace_ voor de submit.

Langer dan 5 minuten zoenen verboden in Indonesië

Icoon ShockingGearresteerd worden omdat je langer dan vijf minuten aaneengesloten in het openbaar zoent. In Tangerang, een voorstad van de Indonesische hoofdstad Jakarta, zijn ze het aan het overwegen. Het zit in een pakket maatregelen dat niet-islamitisch gedrag tegen moet gaan.

De sharia, de islamitische wetgeving, is niet in het hele voornamelijk islamitische Indonesië van kracht, maar enkele plaatselijke overheden hebben de laatste jaren wetten aangenomen die de moslimopvatting van moraliteit moeten handhaven.

Ook elkaar in het openbaar aanraken op een sensuele manier en kledingstukken van de ander uittrekken is mogelijk binnenkort verboden. Vorig jaar werd het vrouwen al verboden om alleen over straat te gaan als het donker is. De autoriteiten hoopten daarmee prostitutie tegen te gaan.

Met dank aan _BassFace_ voor de submit.

Nieuwe Capcom Classics

Na Capcom Classics Collection Remixed afgelopen maand heeft Capcom alweer een nieuwe bundel aangekondigd met 15 klassieke games. Capcom heeft aangekondigd dat het een opvolger wordt voor Remixed met de naam Capcom Classics Collection Reloaded

Reloaded zal een aantal games bevatten die al tot veler verassing afwezig waren in Remixed, zoals Street Fighter II, Commande en Ghouls 'n Ghosts. Naast deze bekendere titels komen er ook wat onbekendere games zoals de side-scrolling shooter Eco Fighters, of side-scrolling beat 'm ups als Knights of the Round en King of Dragons.

Naast Wireless multiplayer zal Reloaded game-sharing mogelijkheden hebben, zodat meerdere gamers kunnen spelen op 1 UMD schijfje. Capcom belooft verder dat gamers de game naar hun eigen smaak kunnen aanpassen wat betreft screen settings en besturing. Daarnaast kun je credits verdienen voor een ingame slot machine die originele artwork unlockt, evenals geheime codes en gameplay tips.

Capcom Classics Collection Reloaded moet in Amerika in het 4e kwartaal van dit jaar uitkomen.


Street Fighter II

720 dollar

Stel, je bent op tv en je wint, ineens, 720 dollar. Dat is natuurlijk even schrikken, en als je meedoet met zo'n spelletje verwacht je natuurlijk nooooit dat je wint. Maar kijk uit, het gevaar loert! En dan ineens, 720 dollar! Wat een gigantisch bedrag! Daar kun je... een weekje van weg! Of een wasmachine kopen! Oh jee! Deze mevrouw schrok zich een hoedje.

Met dank aan een lief persoon zonder naam voor de submit.

Handbalvrouwen naar finale

De Nederlandse handbalvrouwen hebben de finale bereikt van het zeslandentoernooi in het Tsjechische Cheb. Het team van bondscoach Sjors Röttger speelde in de derde wedstrijd met 26-26 gelijk tegen Slowakije, in de rust leidden de Slowaakse vrouwen nog met 14-13. Voor Oranje was het gelijke spel genoeg om het in de finale op te gaan nemen tegen gastland Tsjechië.

Irina Pusic was aan Nederlandse zijde het meest trefzeker, zij scoorde zeven doelpunten. Karsten, Lamein, Paap, Van der Koelen en Van de Wissel scoorden allen drie keer.

Nederland bereidt zich in Tsjechië voor op de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Wit-Rusland, dat eind mei zal worden gespeeld.

[WRC]Loeb gaat door op Corsica

De WRC is dit weekend op het Franse eiland Corsica. Gisteren hadden de coureurs hun eerste dag achter de rug. Aan het einde van deze dag is het de Fransman Sébastian Loeb die wederom het klassement leidt. Hij wordt op de voet gevolgd door de Fin Marcus Grönholm en zijn landgenoot Alexandre Bengue.

Loeb, de verdedigend wereldkampioen, was vorig jaar de beste in zijn thuisrally. Hij wist alle proeven te winnen en daarmee ook de overwinning te behalen. Op de eerste proef van dit jaar leek de Fransman gewoon door te gaan waarmee hij de rally vorig jaar afsloot. Grönholm gaf meteen acht seconden toe op de Fransman. De Fin werd gevolgd door Loebs teamgenoot, de Fransman Xavier Pons, die derde werd. De Noor Petter Solberg had de afgelopen wedstrijden al last van veel problemen. Ook vrijdag ging hij van de weg en liep daarmee schade op aan zijn uitlaatpijp. Hij kwam als achttiende binnen. Op proef twee was Grönholm de snelste. De Fin was vier seconden sneller dan de nummer twee, Loeb. Zijn landgenoot Benque was ook sterk bezig. Benque wist op de eerste proef als vierde eindigen en pakte op stage twee de derde plek. Citröen-rijder Daniel Sordo wist een vierde tijd neer te zetten.

De tijdwinst die Grönholm had op proef twee, werd teniet gedaan op proef drie. Na zijn misser pakte Loeb op stage drie maar liefst tien seconden op de nummer twee, Grönholm. De Fransman had een voorsprong van vijftien seconden op Gronholm in het algemeen klassement na deze proef. Daniel Sordo volgde op achttien seocnden op een derde plaats.

Ook de vierde proef ging naar de Fransman. Grönholm kwam weer als tweede binnen met een achterstand van vier seconden. Benque reed constant op het parcours en kwam ook op proef vier als derde binnen. Aan het eind van de dag werd de top drie gevormd door Loeb, Grönholm en Benque. Solberg eindigde als veertiende en de Fin Harri Rovanpera kwam niet verder dan een zestiende plaats.

Stand na dag een

#CoureurMerkTijd Verschil
1S. Loeb (FRA)Citröen Xsara WRC1:13:18-
2M. Grönholm (FIN)Ford Focus WRC 061:13:3800:19.9
3A. Bengue (FRA)Peugeot 307 WRC1:14:3401:15.6
4M. Hirvonen (FIN)Ford Focus WRC 061:14:4201:23.4
5D. Sordo (ESP)Citröen Xsara WRC1:14:5501:36.6
6X. Pons (FRA)Citröen Xsara WRC1:15:0301:44.6
7J. Latvala (FIN)Ford Focus RS WRC 041:15:1301:54.4
8N. Vouilloz (FRA)Peugeot 307 WRC1:15:2302:04.5
9M. Stohl (AUT)Peugeot 307 WRC1:15:2902:10.4
10S. Sarrazin (FRA)Subaru Impreza WRC 20061:15:3802:19.6

Riep daar iemand kuthoer?

Nederland blijft toch een merkwaardig land. Hebben we een keer drie echte randdebielen helden die een terroristische aanslag weten te vermijden, komt er slecht een piepklein berichtje in de krant.

Met gevaar voor eigen leven hebben afgelopen woensdagavond twee conducteurs en een agente van de spoorwegpolitie voorkomen dat de 41-jarige Hossein Ghazi een wortel at ehhh de slimste route naar huis nam ehhh rondbazuinde dat hij nederlander is ehhh natuurlijk een aanslag op Schiphol ging plegen!!!

Quasi onopvallend stond (dat was al verdacht want er was geen plek om te zitten) Hossein in de trein van Leiden naar Schiphol een wortel (ook verdacht, want waarom geen appel?) te eten. De dappere spoorwegbeambten hadden natuurlijk direct door dat er iets niet in de haak was. Uit nader onderzoek bleek dat Hossein gewoon naar huis ging een heel verdachte route naar Eindhoven nam, namelijk vanaf Leiden via Schiphol (Aanslag! Aanslag! Aanslag!).

Toen Hossein daarna desgevraagd ook nog eens zei dat hij uit Nederland kwam was het duidelijk voor onze helden. Dit moest een terorrist zijn, want als je slechts elf jaar genaturaliseerd bent dan ben je natuurlijk geen Nederlander. Hossein werd dus direct afgevoerd en in een cel van de spoorwegpolitie op Schiphol opgesloten.

Zo zie je maar, het is goed dat er nog oplettende mensen zijn! Oké, de officier van justitie liet Hossein direct weer vrij maar toch....

Interesse VfL Bochum voor Bruggink

De kans is aanwezig dat Arnold Bruggink aan het eind van dit seizoen de overstap maakt naar VfL Bochum. Als de Duitse club naar de Bundesliga weet te promoveren zou de middenvelder van SC Heerenveen de ideale versterking zijn. Tegenover de NOS bevestigde Bruggink de interesse.

"Het zou kunnen dat ik ga, maar het kan ook zo zijn dat ik bij Heerenveen blijf. Ik voel me hier prima en dat is ook wat waard", aldus de middenvelder. Afgelopen week kreeg Bruggink nog een aanbieding van de Friese club voor contractverlenging. De 29-jarige Bruggink zegt dat hier binnenkort nog over wordt gesproken.

Programma play-offs bekend

Na de laatste speeldag in de Gouden Gids Divisie is het programma van de play-offs om promotie/degradatie bekend. Hieronder het schema.

Eerste Ronde

Dinsdag 11 april
A: FC Zwolle – Haarlem
B: Top Oss – AGOVV Apeldoorn

Vrijdag 14 april
A: Haarlem – FC Zwolle
B: AGOVV Apeldoorn – Top Oss

Eventueel derde duel gepland op maandag 17 april


Tweede Ronde – best-of-3

C: Winnaar A – nummer 17 Eredivisie (momenteel Willem II)
D: De Graafschap – VVV-Venlo
E: Helmond Sport – FC Volendam
F: Winnaar B – nummer 16 Eredivisie (momenteel Sparta Rotterdam)

Speeldata: 21, 24 en 28 april


Derde Ronde – best-of-3

Winnaar C – Winnaar D
Winnaar E – Winnaar F

Speeldata: 5, 8 en 12 mei

Winnaars derde ronde naar Eredivisie 2006/2007

Zwemploeg presteert uitstekend

De Nederlandse zwemequipe heeft een goede ochtendsessie achter de rug op het WK kortebaan in Sjanghai. Slechts Bas van Velthoven en Robert Lijesen vielen uit de toon, de rest kwalificeerde zich voor een volgende ronde.

Hinkelien Schreuder plaatste zich zelfs op drie onderdelen voor een later stadium. Op de estafette (4 X 100 meter vrij) eindigde ze samen met Inge Dekker, Chantal Groot en Marleen Veldhuis als vijfde in de halve finale, royaal genoeg voor een plek in de eindstrijd. Schreuder presteerde eveneens naar behoren op de 50 meter vrij en 50 meter rug. Op beide onderdelen sleepte ze een halve finaleticket uit het vuur.

Titelverdediger Marleen Veldhuis kwalificeerde zich als derde op de 50 meter vrij. Inge Dekker werd zelfs gedeeld tweede in de series van de 100 meter vlinder. Coach Fedor Hes heeft dus alle reden om tevreden terug te blikken: ”Iedereen heeft het rustig aan gedaan. Er is geen onnodige energie verspeeld. In de finale gaan ze echt gas geven. De meiden willen wereldkampioen worden.”

Bij de mannen wist Robin van Aggele zich op de 50 meter school en 100 meter wissel te verzekeren van een halve finalestek. Bas van Velthoven en Robert Lijesen faalden echter op de 100 meter vrij met respectievelijk een 17e en 23e tijd. ”Bas heeft een hele goede race gezwommen, maar het zit allemaal zo dicht bij elkaar. Je moet dan ook een beetje geluk hebben”, aldus coach Hes over zijn pupil Van Velthoven.

Speed past gedrag niet aan

Scott Speed heeft weinig geleerd van de berisping die hij na de Australische race kreeg. De achtste plaats moest de Amerikaan inleveren omdat hij David Coulthard inhaalde onder de gele vlag.

Het gevolg was 25 strafseconde en dus geen punt voor Scuderia Toro Rosso. Nadat Speed ‘fuck off’ tegen zijn Red Bull collega Coulthard zei, kreeg hij nog $ 5000 dollar boete opgelegd.

Speed weigert zich aan te passen: “Ik ben een Amerikaan en ik kan niet tegen die onzin. In de autosport moet je voor jezelf opkomen, anders word je de rest van je carrière gebruikt door anderen. Ik laat niemand over me heenlopen!”

Davis Cup: Australië verder

Australië heeft zich voor het eerst sinds 2003 gekwalificeerd voor de halve finales van de Davis Cup. De Aussies beslechten het pleit tegen Wit-Rusland door een thriller in het dubbelspel te winnen. Verenigde Staten – Chili is in evenwicht na twee partijen.

Australië besliste het treffen tegen de Wit-Russen met een 3-6, 6-4, 5-7, 6-3 en 7-5 zege in het dubbelspel. Wayne Arthurs en Paul Hanley versloegen met die cijfers Max Mirnyi en Vladimir Voltchkov. Zowel Mirnyi als Voltchkov had vrijdag al verloren in het enkelspel, zodat een onoverbrugbare 3-0 op de tabellen staat. Het dubbelspel werd gespeeld onder koude en winderige omstandigheden in Melbourne. Aanvankelijk leken de Wit-Russen daarmee hun voordeel te doen, maar in de laatste twee sets lag het momentum bij Arthurs/Hanley.

De Verenigde Staten en Chili zijn na één dag in balans. Op het gras in Rancho Mirage openden James Blake en Fernando Gonzalez het bal. Na vier uur en twintig minuten trok Gonzalez (die aardig uit de voeten kan op gras) aan het langste eind, met 10-8 in de beslissende set. Andy Roddick zette de VS op 1-1, door Nicolas Massu te verslaan in een driesetter. Daarbij had A-Rod wel twee tiebreaks nodig.


Schema Kwartfinales Davis Cup:

Australië * – Wit-Rusland 3-0
C. Guccione – M. Mirnyi 7-6 (4), 3-6, 7-5, 3-6, 6-4
L. Hewitt – V. Voltchkov 6-2, 6-1, 6-2
W. Arthurs/ P. Hanley – M. Mirnyi/ V. Voltchkov 3-6, 6-4, 5-7, 6-3, 7-5
L. Hewitt – M. Mirnyi
C. Guccione – V. Voltchkov

Kroatië – Argentinië 1-1
I. Ljubicic – A. Calleri 6-7 (7), 5-7, 7-6 (6), 6-1, 6-2
M. Cilic – D. Nalbandian 1-6, 1-6, 2-6
M. Ancic/I. Ljubicic – A. Calleri/D. Nalbandian
I. Ljubicic – D. Nalbandian
M. Ancic – A. Calleri

Frankrijk – Rusland 0-2
R. Gasquet – M. Safin 6-7 (4), 6-4, 3-6, 7-6 (1), 1-6
A. Clement – N. Davydenko 6-3, 2-6, 4-6, 6-7 (4)
A. Clement/M. Llodra – D. Tursunov/M. Youzhny
R. Gasquet – N. Davydenko
A. Clement – M. Safin

Verenigde Staten – Chili 1-1
J. Blake – F. Gonzalez 7-6 (5), 6-0, 6-7 (2), 4-6, 8-10
A. Roddick – N. Massu 6-3, 7-6 (5), 7-6 (5)
B. Bryan/M. Bryan – F. Gonzalez/N. Massu
A. Roddick – F. Gonzalez
J. Blake – N. Massu

Ajax volgt Roemeense linksback

Banel Nicolita (21) staat in de interesse van Ajax, schrijft De Telegraaf vanochtend. De linksback annex linkermiddenvelder van Steaua Boekarest werd de afgelopen weken meermaals bekeken.

Trainer Danny Blind en technisch directeur Martin van Geel zaten speciaal voor Nicolita donderdag op de tribune tijdens het UEFA Cup duel tussen Steaua Boekarest en Rapid Boekarest. Assistent Ruud Krol bezocht anderhalve week geleden de heenwedstrijd. Nicolita (die tweebenig is) kan voor drie miljoen euro worden losgeweekt van Steaua.

Ajax kan wel versterking aan de linkerkant gebruiken. Temeer omdat Juanfran dit seizoen niet aan de verwachtingen heeft voldaan. Bovendien is de Spanjaard gehuurd van Besiktas.

DVD: IC - Seizoen 2

Promosite Sinds enige weken zendt RTL5 het derde seizoen van de ziekenhuisserie IC uit. Een veeg teken, want het derde seizoen was eigenlijk ooit gemaakt om hoge kijkcijfers te halen op het hoofdkanaal RTL4. En dat is niet het enige, want vanwege de tegenvallende kijkcijfers leek het er zelfs op dat de serie na het tweede seizoen definitief van de buis zou verdwijnen. Gelukkig voor de fans besloot RTL de serie een nieuwe kans te geven op RTL5. Strengholt Media springt daar handig op in door het tweede seizoen nu uit te brengen op DVD.





Koninginnedag op 29e bij velen onbekend

Icoon KoningshuisVeel Nederlanders weten niet dat Koninginnedag dit jaar niet op 30 april is, maar op zaterdag 29 april. Dat stelt de Bond van Oranjeverenigingen in Nederland. Volgens een woordvoerder krijgt de organisatie honderden reacties op de verschuiving. Ook willen mensen weten waarom Koninginnedag dit jaar een dag eerder is.

De viering van de verjaardag van de Koningin wordt dit jaar niet op 30 april gehouden, omdat deze dag op een zondag valt. Vanwege de zondagsrust voor gelovigen is ooit bij kabinetsbesluit vastgesteld dat de viering dan naar de zaterdag wordt verplaatst. Ook in 2000 was dat het geval. Koningin Beatrix zal op Koninginnedag de Flevolandse gemeenten Almere en Zeewolde bezoeken.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.