Newcastle wil Kuijt kopen

Maikel (WeebI)
Newcastle United coach Glenn Roeder heeft toegegeven onder de indruk te zijn van Feyenoord-spits Dirk Kuijt. De Engelse club is op zoek naar versterking voorin.

Aangezien Newcastle-spits en aanvoerder Alan Shearer komende zomer zijn kicksen aan de wilgen hangt, moeten de Engelsen versterking vinden. Volgens trainer Roeder is Dirk Kuijt de perfecte aanvulling voor de selectie.

Volgens de coach zal Kuijt een enorme impact hebben op de prestaties van Nederland op het WK in Duitsland. Het is echter onwaarschijnlijk dat Roeder ook volgend seizoen in Newcastle op de bank zit. Toch is Kuijt een speler die al enkele jaren op het verlanglijstje van de subtopper prijkt.

De Katwijker zal uiteraard niet voor een prikkie de deur uit gaan, mocht het van een transfer komen. Voorzitter Freddy Shepherd heeft al diep in de buidel moeten tasten voor topspits Michael Owen afgelopen seizoen. "Ik heb hoofd-scout David Mills gevraagd een oogje op Kuijt te houden," vertelt Roeder. "Hij is een wereldspits als je het mij vraagt. Hij zal het goed doen op het WK."