Boonen: "Ik zal zo goed zijn als in de Ronde"

Pieter (Falco)
Ondanks dat Tom Boonen in mindere doen was in Gent-Wevelgem, heeft de Belg veel vertrouwen in Parijs-Roubaix. "Ik zal zo goed zijn als in de Ronde", aldus Boonen.

Samen met de Quick Step-ploeg heeft de wereldkampioen de laatste kasseistroken in deze klassieker verkend. Deze hebben Boonen duidelijk geen angst ingeboezemd: "Ik heb de stenen nog eens gezien en de fiets getest. Zondag sta ik er weer." Woensdag viel het optreden in Gent-Wevelgem iets tegen, maar hij verklaarde dat de Ronde van Vlaanderen nog teveel in zijn lijf zat. "Misschien moet ik de komende jaren naar het voorbeeld van Peter Van Petegem toch maar passen voor Gent-Wevelgem."

Peter van Petegem is overigens iets voorzichtiger in zijn voorbeschouwing: "Als ik win, is het een prachtige dag. Als ik niet win, maar wel goed reed, is het ook zo. Mijn carrière is al deels gemaakt." De oud-winnaar schreef, net als Tom Boonen deed in 2005, de dubbel (de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix in 2003) op zijn naam. Voorlopig lijkt Boonen toch de grote favoriet in de hel van het Noorden. De Belg kan morgen historie schrijven door als eerste renner twee jaar achter elkaar zowel de Ronde van Vlaanderen als Parijs-Roubaix te winnen.