Willem II veroordeeld tot play-offs

Michel (Baraja)
Willem II is veroordeeld tot het spelen van promotie/degradatieduels, na de zege van NAC Breda op NEC. De voormalige Champions League deelnemer kan eveneens de zeventiende plaats niet meer ontlopen.

Willem II bivakkeerde al het hele seizoen onderin. De start bleek illustratief, met nederlagen tegen buren RKC Waalwijk (1-2) en NAC Breda (1-0). Een opleving eind september kreeg geen vervolg en in het najaar kwam er aan de vrije val maar geen einde. Forse nederlagen bij AZ (5-1) en Feyenoord (6-1) deden het gemoed helemaal geen goed. Trainer Robert Maaskant moest op 21 november het veld ruimen voor Kees Zwamborn.

Zwamborn slaagde er niet in Willem II naar boven te loodsen, al gaf een 3-1 overwinning op RBC Roosendaal wel lucht in de strijd tegen directe degradatie. Na driepunters tegen NAC Breda en FC Groningen was het gevaar van directe degradatie helemaal geweken. Een winnende serie kwam echter niet van de grond, zodat het gat met concurrenten als Sparta Rotterdam, Heracles Almelo en ADO Den Haag nooit kon worden gedicht.

Mocht Willem II zich niet handhaven via de play-offs, dan speelt het voor het eerst sinds 1986/1987 weer een treetje lager. Op 21 april geven de Tricolores voor het eerst acte de présence in het noodzakelijke toetje, als FC Zwolle of Haarlem de tegenstander is. In de finale wacht dan een ontmoeting met de winnaar van de tweestrijd tussen De Graafschap of VVV-Venlo.