Uitslag Arsenal - Juventus

Maikel (WeebI)
In Londen werd vandaag de kwartfinale voor de Champions League tussen Arsenal en Juventus gespeeld. In het eigen Highbury stadion wist Arsenal met 2-0 te winnen.

De wedstrijd begon stroef, mede doordat het veld drijfnat was van de regen die eerder viel. Na enkele minuten was het Juventus dat het eerste offensief neerzette met kansen voor Emerson en Ibrahimovic. Na een kwartier begon ook Arsenal beter te spelen en kreeg ook kansen, waarvan de besten voor Kolo Touré en Francesc Frabregas waren.

Op een kwart van de wedstrijd was het Camoranesi die de eerste gele kaart voor zich opeiste. De Italiaans international mist daardoor de return in Delle Alpi. Vijf minuten voor de rust viel dan toch de eerste goal. Pires zette Vieira van de bal en passte naar Henry. De Fransman kon daarop met een goeie pass Fabregas vrij zetten, waarop de Spaanse middenvelder het afmaakte.

Ook de tweede helft begon stroef, beide teams leden veel balverlies. Pas na zo'n vijftien minuten in de tweede helft leefde de wedstrijd weer op met een goeie kans voor Henry. Diezelfde Henry zette even later alsnog de thuisploeg 2-0 voor. Fabregas zette de Franse spits vrij en deze maakte het koel af.

Juventus probeerde wel, maar de Italiaanse koploper was geen schim van het hechte team dat het in het begin van het seizoen was. Arsenal was veruit de beste, vooral in de tweede helft, en kreeg meermaals de kans om de score nog verder te vergroten. In de slotfase gingen zowel Mauro Camoranesi als Zébina voor de tweede maal in het boekje, en kregen dus ook hun tweede gele kaart. Bij Arsenal viel Robin van Persie acht minuten voor tijd in voor Antonio Reyes. Dennis Bergkamp bleef de volle negentig minuten op de bank.