120 Wembley-bouwvakkers ontslagen

120 Staalbewerkers en lassers die aan het nieuwe Wembley-stadion in Londen werken hebben te horen gekregen vanaf dinsdag niet meer op hun werk te hoeven verschijnen. Het is het resultaat van een betalingsgeschil tussen onderaannemers Hollandia en Fast Track Services.

De directe reden voor het ontslag is geldgebrek van de zijde van Fast Track Services. Vakbonden GMB en Amicus hebben hun leden echter opgeroepen om gewoon door te blijven werken. "Het stadion is niet af en iemand zal onze leden moeten aannemen om de klus af te maken," aldus GMB-voorzitter Tom Kelly. Amicus-voorzitter Frank Westerman voegde hieraan toe: "We hebben onze leden geadviseerd normaal te werken terwijl wij proberen op te lossen wie hen aan gaat nemen en er voor zullen zorgen dat ze worden betaald."

Volgens hoofdaannemer Multiplex zal de kwestie geen invloed hebben op de deadline voor oplevering van het stadion. Ook het repareren van de riolering onder de reusachtige constructie zou geen gevolgen hebben. De deadline is overigens al eerder verschoven vanwege geschillen tussen Multiplex en onderaannemers, en een week geleden viel een stalen dakconstructie van het dak van het stadion. De finale van de FA Cup, die dit jaar in het nieuwe stadion gespeeld had moeten worden, is vanwege alle tegenslagen verplaatst naar het Millennium Stadium in Cardiff.