Uitslag CL: Benfica-Barcelona

Ambrosius
De heenwedstrijd in de kwartfinale van de Champions League tussen Benfica en Barcelona is geëindigd in een 0-0 gelijkspel.

Op de bank zaten twee Nederlandse coaches, Ronald Koeman bij Benfica en Frank Rijkaard bij Barcelona. Op het veld stonden ook twee Nederlanders: Van Bronckhorst en Van Bommel, allebei in het shirt van Barcelona.

De wedstrijd begon met een hoog tempo, Barcelona had het beste van het spel en de grootste kansen. Zo kreeg Ronaldinho al snel een vrije trap in het strafsschopsgebied omdat de keeper een terugspeelbal in zijn handen pakte. Diezelfde keeper tikte de vrije trap mooi over. Niet veel later kreeg Iniesta dankzij een mooi slalom een schietkans, maar hij schoot naast. Ook Benfica kreeg een aantal kansen, maar Valdes stond een aantal keer in de weg of er werd over of naast geschoten.

De betere kansen waren voor de Spanjaarden. Van Bommel kreeg twee kansen, één grote schietkans en één keer kreeg hij de bal zomaar van de keeper, maar beide pogingen strandden. Samuel Eto'o kwam kort voor rust alleen voor de niet sterk keepende Moretto te staan, maar hij wist de doelman niet te passeren. Daardoor eindigde de eerste helft doelpuntloos.

De tweede helft begon met een wissel voor Benfica: Miccoli verving Robbert. De invaller kreeg meteen een kans, maar hij werd afgevlagd wegens buitenspel. De tweede helft kende minder kansen dan de eerste. Na ruim een uur spelen werd de bal tegen de hand van Motta geschoten, maar de Engelse arbitrage zag dit niet, waardoor Benfica een penalty werd onthouden. Benfica had via Miccoli, Geovanni en Simão de betere kansen, al raakte Barcelona via Larsson en Motta twee keer de paal. Bij Barcelona werden Deco en Larsson een kwartier voor tijd vervangen door Gabri en Giuly, maar ook zij konden niet zorgen voor een doelpunt, waardoor het duel eindigde in 0-0.

Over acht dagen is de return in Barcelona.

Benfica - Barcelona 0-0