Driedaagse: Hoste grijpt naar etappewinst

Pieter (Falco)
In de Driedaagse van de Panne-Koksijde heeft Leif Hoste de eerste etappe gewonnen. In een groepje van drie renners was hij de verrassende winnaar in de eindsprint.

De Driedaagse wordt gezien als een serieuze voorbereiding voor de Ronde van Vlaanderen, waardoor er bij de start sprake was van een sterk deelnemersveld. De eerste etappe met een afstand van 194 kilometer ging van start in Middelkerke en eindigde met een drietal omlopen rond Zotegem.

De koers begon op de Berendries toen een groep van zo'n tien renners de aanval koos. Onder hen zaten Stijn Devolder, Filippo Pozzato en Gert Steegmans. Deze laatste coureur reed met vijftig kilometers nog in het vooruitzicht er vandoor en nam daarmee Bernhard Eisel en Leif Hoste mee. Door de goede samenwerking had de kopgroep al gauw een minuut voorsprong te pakken. In de laatste omloop was de samenwerking zowel bij de achtervolgende groep als ook het peloton ver te zoeken.

Het werd duidelijk dat de dagzege betwist zou gaan worden tussen de drie renners uit de kopgroep. In de eindsprint verbaasde Hoste vriend en vijand door in de laatste meters de sprinters Eisel en Steegmans voorbij te steken. Met zijn dagzege is de renner van Discovery-Channel de leider in het algemeen klassement geworden en tevens de grote favoriet om de Driedaagse op zijn naam te schrijven.

Uitslag eerste etappe Driedaagse van de Panne-Koksijde:

#CoureurTijd
1.Leif Hoste (Bel)4:39.55
2.Bernhard Eisel (Oos)z..t
3.Gert Steegmans (Bel)z.t.
4.Luis Leon Sanchez (Spa)0.12
5.Luca Paolini (Spa)0.42