Stoddart schrijft in voor 2008

Paul Stoddart, vorig jaar nog eigenaar van het Minardi F1 team, mist de Formule 1. Stoddart verkocht vorig jaar het Minardi-team aan Red Bull, waarna het werd omgedoopt tot Scuderia Toro Rosso.

De Australiër zegt nog steeds te dromen van nieuwe kansen. Het gerucht gaat dat Paul Stoddart in 2008 wil terugkeren met een nieuw team. Desondanks heeft Stoddart nog steeds veel kritiek op de organisatie van de Formule 1.

"Ik mis de Formule 1 enorm. Ik droom wel eens van de kansen die nog kunnen komen. Als die niet komen in 2006 of 2007, dan misschien nog wel in 2008. Het leven is heel zwaar zonder de Formule 1. Tijdens de eerste Grand Prix heb ik mijn mobiele telefoon uitgeschakeld in een poging de uitslag van de race niet te horen," aldus Stoddart. "Ik vind het jammer dat de politieke spelletjes op dit moment nog erger zijn dan ooit tevoren. Ik had de hoop dat er een moment zou komen waarop we allemaal een nieuw Concorde Verdrag zouden ondertekenen en de privéteams, de fabrieksteams, Bernie Ecclestone en de banken allemaal een eenheid zouden vormen. Maar helaas heeft Mad Max het voor het zeggen."

Update @ 13:06
Inmiddels heeft Stoddart bekend gemaakt dat hij zich met een nieuw Minarditeam heeft ingeschreven voor het seizoen 2008. "We hebben ons ingeschreven onder de naam European Minardi F1 team Limited," aldus Stoddart. Hij verklaarde aan Reuters dat hij de rechten op de naam Minardi heeft gehouden, evenals de PS04B-wagens. Overigens is het nog niet zeker dat hij ook daadwerkelijk zal deelnemen aan de Formule 1, aangezien er voor 2008 naar verwachting slechts twaalf teams zullen mogen deelnemen.