Charles Cecil over besturing Broken Sword 4

Astrid (lizardtattoo)
In het Duitse tijdschrift GameStar vertelt designer Charles Cecil de eerste details over de besturing van Broken Sword 4: The Angel Of Death. In principe bestuur je het hele spel met de muis. Met een linkermuisklik wordt interactie met een voorwerp mogelijk, met de rechtermuisklik open je een menuutje met andere mogelijke interacties. De omgeving zal volledig 3D zijn, net als het derde deel (The Sleeping Dragon).

Verder heeft Charles Cecil gezegd dat er enkele getimede puzzels in het spel zitten om de speler een beetje onder druk te zetten. Als je te lang over zo'n puzzel doet, begint de situatie gewoon weer opnieuw zodat je het keer op keer kan blijven proberen. Puzzels zoals de beruchte "geit-puzzel" in deel 1 (Shadow of the Templars), waar veel spelers op vastliepen, zullen er niet in voorkomen. Hij vindt het heel belangrijk dat een speler te allen tijde weet, wat hij moet zien te bereiken.

Charles Cecil weigert overigens te vertellen wat er met Nicole Collard is gebeurd. Aan het begin van The Angel Of Death heeft George Stobbart 'iets' met de blonde Anna-Maria.