Ruim 1,5 miljard uur doorgebracht op Live

Sinds de launch van het Xbox Live netwerk in november 2002 hebben gamers in totaal tuim 1,5 miljard uren op het Live netwerk doorgebracht. Om het even wat begrijpelijker te maken; 1,5 miljard uur staat gelijk aan 65 miljoen dagen en dat staat weer gelijk aan bijna 200.000 jaar. Halo 2 is duidelijk de grote favoriet met ruim 500 miljoen online speeluren.

Circa de helft van alle verkochte Xbox 360 consoles zijn al verbonden aan het Live netwerk. Bij de Xbox was dit een op de tien consoles. Gemiddeld speelt een Live gamer nu 25 potjes per week, voor de launch van de Xbox 360 waren dit gemiddeld 6 potjes. Xbox Live is nogsteeds groeiende. Dagelijks worden circa 600.000 tekstberichten verstuurt tussen Live gamers.

De vijf spellen die momenteel het meeste op Live gespeeld worden zijn:
1. Call of Duty 2
2. Perfect Dark Zero
3. PGR3
4. Need for Speed: Most Wanted
5. Dead or Alive 4

Nieuw op de Xbox 360 is Marketplace, de plek om onder andere demo's en trailers te downloaden. Ruim 85% van de 360 bezitters die aangesloten zijn op het Live netwerk hebben al eens iets gedownload van Marketplace. In totaal zijn er ruim 10 miljoen downloads geweest in de eerste vier maanden dat de console op de markt was. De speelbare demo's zijn het populairst en deze worden door de helft van de Live gamers gedownload. Muziek, video's en filmtrailers worden door ongeveer 25 procent van de gebruikers gedownload.

Het punten systeem van Microsoft waarmee je extra content en Arcade games kunt kopen wordt al redelijk veel gebruikt. Twintig procent van de online gamers heeft al Microsoft Points.

Xbox Live Arcade is ook een groot succes op de Xbox 360. Op ruim zestig procent van de aangesloten consoles worden al Xbox Live Arcade titels gedownload en gespeeld. Ongeveer twintig procent van de gedownloade demo's wordt omgezet in het volledige spel. Bij Geometry Wars is dit percentage zelfs 39%. In totaal zijn er 3 miljoen Arcade games gedownload.

De top 5 van Xbox Live Arcade games op de 360 is:
1. Geometry Wars
2. Marble Blast Ultra
3. Gauntlet
4. Smash TV
5. Zuma