Wederom blessure voor Verkerk

Martin Verkerk kende een ongelukkige rentree in het tenniscircuit. Tijdens de eerste ronde van het Challengertoernooi in het Italiaanse Napels moest de Alphenaar opgeven vanwege een scheurtje in zijn buikspier. Zijn tegenstander, de Italiaan Flavio Cipolla ging bij een stand van 6-4 en 2-6 door naar de volgende ronde.

"Pure pech," aldus Verkerk over zijn nieuwe blessure. "Maar ik ga er niet vanuit dat dit erg lang zal duren. Ik heb er vooral van genoten om weer op de baan te staan. Het niveau was ook heel hoog voor de eerste wedstrijd. Het was fijn om zo weer bezig te zijn."

Verkerk begon zijn terugkeer in het tennis goed. In de eerste set was hij te sterk voor zijn Italiaanse opponent en won eenvoudig met 6-4. In de tweede set, bij een stand van 2-3, ging het echter mis. Zijn buikspier gooide roet in het eten. De Nederlander besloot de set nog wel uit te spelen, maar gaf vervolgens op.

In Napels kwam Verkerk voor het eerst weer in actie sinds juli 2004. Toen won hij namelijk het Dutch Open in Amersfoort. Na die tijd had hij erg veel last van een schouderblessure waardoor hij niet aan tennis toe kwam. De Alphenaar hoopte zijn rentree al eerder te maken, maar begin dit jaar kreeg hij te maken met de ziekte van Pfeiffer. De deelname aan het challengertoernooi in Italië dankt hij aan een wildcard.