Scarlett Johansson

Scarlett Johansson, geboren op 22 november 1984, acteert reeds vanaf haar achtste maar ze toonde eigenlijk al op haar derde belangstelling. Ze bezocht het befaamde 'Lee Strasberg Theatre Institute for Young People' en was meteen veelbelovend. Ze schitterde in het toneelstuk 'Sophistry', dat ook Ethan Hawke zou voortbrengen. Niet lang daarna maakte ze haar filmdebuut maar die eerste filmstapjes in 'North', 'Just Cause' en 'If Lucy Fell' werden nog niet echt opgemerkt.

In 1996 kwam daar plots verandering in door de film 'Manny en Lo'. Met haar rol als weesmeisje verdiende Scarlett een Independent Spirit Award en trok ze de aandacht van Robert Redford, die haar benaderde voor de rol van het jonge meisje dat van haar paard valt in the 'Horse Whisperer'. Zij speelde de rol zo overtuigend dat de Hollywood reporter haar met een Young Star Award bekroonde.

In de bijtende satire 'Ghost World' speelde Scarlett met Thora Birch twee eigenzinnige tienermeisjes die worstelen met het leven na de middelbare school. Politiek geladen was de film 'American Rhapsody', over een meisje dat in de jaren 50 het communistische Hongarije ontvlucht. Daarna zette ze een opmerkelijke zijstap naar de spinnenthriller 'Eight Legged Freaks'. Weldra stond ze weer in absolute topfilms: 'Lost In Translation' van Sofia Coppola en 'Girl With A Pearl Earring'. In 2005 heeft ze meegespeeld in de films 'The Island' en 'Match Point'. In 2006 zal Scarlett nog te zien zijn in 'Match Point', van Woody Allen, in 'The Black Dahlia' van Brain De Palma en in 'A View from the Bridge' van Barry Levinson.

En onlangs is Scarlett Johansson door de lezers van For Him Magazine (FHM) gekozen tot meest sexy vrouw op aarde. De actrice staat dus op nummer 1 in FHM's jaarlijkse lijst van 100 meest sexy vrouwen in de wereld.