FOK!Games Wishlist 2016

3. Zelda U

We zitten alweer flink wat jaren op de game te wachten, maar 2016 zou het dan toch zover moeten zijn. The Legend of Zelda voor Nintendo Wii U (of NX, wie weet) belooft de grootste Zelda tot nu toe te worden. Een enorme map, meer bewegingsvrijheden en uitgebreidere combat met je paard. Wat we weten klinkt tot nu toe allemaal meer dan prima.

Toen de game voor het eerst getoond werd, is de vergelijking met Skyrim getrokken. Een open wereld (voor Zelda de eerste keer op deze schaal), waarin je overal en nergens kunt komen en waarin de wereld leeft en reageert. De eerste beelden toonden Link in een weiland, toen hij werd aangevallen werd door één of ander mechanisch monster. Geiten in de achtergrond renden weg, vogels vlogen weg en de omgeving werd vernield door het monster.

Dan is er de grafische stijl. Hoewel veel mensen graag weer een ‘realistische’ Zelda wilden zien, zoals Twilight Princess, is Nintendo toch gegaan voor een felgekleurde en cartoony Zelda. Het geheel ziet er prachtig uit: de felle kleuren werken prima samen, de dag-nachtcyclus in de game geeft een compleet andere sfeer mee (afhankelijk van de tijd van de dag) en de lichteffecten zijn gewoon prima. Nintendo lijkt een visie te hebben gepakt voor de nieuwe Zelda-titel die goed uit gaat pakken.

Helaas weten we verder nog niet zoveel van de game. Een paar nieuwe gameplay-elementen zijn getoond, zoals Epona die nergens tegenaan rent en waar je vanaf kan springen om in Matrix-stijl pijlen te schieten, en het gebruik van een zeil om door de lucht te vliegen (om verplaatsing door de wereld te versimpelen) keert terug, maar daar houdt het wel op. Ongetwijfeld krijgen we meer te zien en horen tijdens E3 van dit jaar. Een release date krijgen we tegen die tijd ook ongetwijfeld te horen, net als of hij nog voor Wii U komt of toch multiplatform gaat naar Nintendo NX.

Hoe dan ook, wat we weten van The Legend of Zelda zit vol beloften en potentie. Nu is het taak aan Nintendo om de kwaliteit die we verwachten af te leveren.