15 subtiele mods voor Kingdom Come: Deliverance

Kingdom Come: Deliverance ligt nog amper drie week in de schappen, maar er zijn nu al een aantal interessante mods te vinden die kunnen helpen om her en der de scherpe randjes eraf te halen of om het spel net even wat interessanter of uitdagender te maken. Het gaat vooral om subtiele mods, die geen enorm ingrijpende veranderingen teweegbrengen, mede omdat er nog geen officiële mod-support is vanuit ontwikkelaar Warhorse Studios.

De mod-community moet het dus vooralsnog uitsluitend doen met interne assets. Warhorse heeft in het verleden wel aangegeven positief tegenover modding te staan, dus wie weet wat we in de toekomst allemaal nog kunnen verwachten. Ook zijn veel van de mods in dit artikel niets meer dan console commando's om bijvoorbeeld HUD-elementen in of uit te schakelen, maar het zijn niettemin modificaties die het leven in middeleeuws Tsjechië net iets comfortabeler kunnen maken. We hebben er een aantal uitgelicht die in het bijzonder zijn opgevallen, allemaal terug te vinden op nexusmods.com.

Houd er rekening mee dat mods kunnen zorgen voor instabiliteit. Lees altijd de beschrijvingen om te checken op eventuele conflicten met andere mods. Toen ik op den duur een stuk of 20 mods geïnstalleerd had crashte mijn game een stuk vaker dan voorheen. Blijf dus goed opletten wat je doet en onthoud of noteer ergens wat je waar installeert zodat je eventueel makkelijk terug kunt naar een oude situatie. De meeste mods waarvoor iets geïnstalleerd moet worden betreffen .pak-bestanden die je plaatst in de map \KingdomComeDeliverance\Data, met bestandsnamen die beginnen met zzz, zodat de laadvolgorde makkelijk bepaald kan worden. Verder moge duidelijk zijn dat de speelervaring verbeterd maar ook verpest kan worden door gebruik van mods. Je speelt de game immers niet meer zoals de ontwikkelaar het bedoeld heeft.

Ga naar de volgende pagina voor de eerste lading mods.