Vijf gametips voor de maand mei

Kirby and the Rainbow Paintbrush

Nintendo-icoon Kirby komt in mei naar Wii U met Kirby and the Rainbow Paintbrush. De kleurrijke platformer, die al eerder dit jaar uitkwam in Japan en Noord-Amerika onder een andere naam, brengt dezelfde claymation-stijl met zich mee als de geprezen DS-game Kirby: Power Paintbrush.

In Rainbow Paintbrush gebruik je de touchscreen van de Wii U-GamePad om kleurrijke paden/lijnen te tekenen waar Kirby overheen kan rollen. Kirby kan net als in Power Paintbrush namelijk niet lopen. Wel kun je weer andere gedaantes aannemen, zoals die van een torpedoschietende onderzeeër of een tank. De projectielen die je afschiet kun je ook weer van richting doen veranderen met behulp van de regenbooglijnen die je tekent. Tevens zijn er multiplayermogelijkheden; tot drie spelers kunnen Kirby vergezellen als Waddle Dees, met de mogelijkheid om Kirby te dragen of om vijanden te bestoken.

De game ondersteunt Amiibo-figuren Kirby, Meta Knight en King Dedede. Over exact een week, vrijdag 9 mei, ligt Kirby and the Rainbow Paintbrush in de winkel.