Vijf gametips voor de maand mei

Wolfenstein: The Old Blood

Wolfenstein: The New Order kwam een jaar geleden uit en werd verrassend goed ontvangen: het spelconcept, evenals de combat mechanics en het verhaalverloop werden door vele gamers en reviewers geprezen. Op 5 mei wordt de eerste expansion, The Old Blood, uitgebracht. De ontwikkeling van deze expansion begon vlak na de release van The New Order; The Old Blood is echter een prequel en speelt zich dus af vóór de gebeurtenissen uit de originele game.

Het betreft hier een stand-alone expansion pack, wat betekent dat je de originele game niet nodig hebt om te kunnen spelen. The Old Blood is opgedeeld in twee onderling verbonden verhaallijnen. In de eerste verhaallijn heb je de taak gekregen om in te breken in Castle Wolfenstein om de coördinaten te stelen van het toevluchtsoord van Wilhelm "deathshead" Strasse, wiens stemacteur overigens Dwight Schultz is, bekend van the The A-Team door zijn rol als Murdock. In het tweede deel moet je samen met een nazi-archeoloog artefacten ontdekken die een schijnbaar duistere kracht bevatten. 

Qua gameplay is er weinig veranderd, wel worden er natuurlijk nieuwe wapens en vijanden geïntroduceerd. Als de gameplay, combat, verhaalvertelling en personages net zo keurig in elkaar zitten als bij The New Order, dan is dit zeker een titel om in de gaten te houden. Op 5 mei komt de digitale versie beschikbaar en op 15 mei de fysieke versie. Wolfenstein: The Old Blood gaat €19,99 kosten en wordt beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc.