Vijf gametips voor de maand mei

The Witcher 3: Wild Hunt

Komende maand wordt voor velen eindelijk het wachten beloond: The Witcher 3: Wild Hunt komt uit. Ongetwijfeld een van de meest langverwachte titels van 2015. Na twee keer uitgesteld te zijn moet het 19 mei eindelijk gaan gebeuren. Enkele weken geleden gaf ontwikkelaar CD Project RED nog aan dat de game Gold was, oftewel klaar voor distributie. Ook zijn er alvast twee expansions aangekondigd, genaamd Hearts of Stone en Blood and Wine, welke respectievelijk uitkomen in oktober dit jaar en begin volgend jaar.

Wild Hunt draait uiteraard weer om de witharige, monsterjagende Witcher Geralt of Rivia die met zijn twee zwaarden, toverdoos en dynamische baard allerhande gespuis het leven zuur maakt. De Poolse ontwikkelaar heeft aangegeven dat het niet noodzakelijk is de vorige delen te hebben gespeeld, al helpt dat wel natuurlijk. Daarnaast wordt de game geleverd met een compendium, een handboek met alle benodigde informatie over de wereld, de helden, de locaties en de politiek. De verwachte speelduur van 100 uur, een enorme wereld (20% groter dan die van Skyrim, naar eigen zeggen) en een reusachtige vracht aan verbeteringen aan de gameplay, maar ook de vele beelden die reeds zijn uitgebracht bieden goede hoop voor een potentiële klassieker.

Enfin, 19 mei dus. Vrij plannen! Voorlopig komt de game alleen uit voor Xbox One, PlayStation 4 en Windows. De kans is echter groot dat de game later ook nog voor Linux en OS X uitkomt, net zoals dat gebeurde bij het vorige deel.