FOK!jaaroverzicht: De Hemelse Jukebox

Hemelse Jukebox 8

1

Rod de'Ath (64)
Uit Wales afkomstige muzikant die naam wist te maken als drummer van de legendarische Ier Rory Gallagher. Van 1972 tot 1978 zou hij bij Gallagher in de band spelen. Ook zat De'Ath in de groep Downliners Sect. In de jaren tachtig verloor de muzikant bij een ongeluk een oog en liep ook een hersenbeschadiging op. De'Ath overleed na een lang ziekbed.
Rod de'Ath
Rod de'Ath
2

Rosetta Hightower (70)
Amerikaanse rhythm and blues zangeres. Hightower werd bekend als zangeres van de groep The Orlons, waarmee ze meerdere top 10-hits scoorde, zoals 'Mashed Potato Time', 'The Wah Watusi', 'Don't Hang Up' en 'Not Me'. Ook was ze te horen op het album With a Little Help From My Friends van Joe Cocker en de single 'Power To The People' van John Lennon & the Plastic Ono Band.
Rosetta Hightower
Rosetta Hightower
14

Rick Parashar (50)
Amerikaanse platenproducer. Samen met zijn broer Raj werd Rick in 1985 de eigenaar van de London Bridge Studio in Seattle. In die studio werden platen opgenomen door artiesten zoals Temple of the Dog, Alice in Chains, Pearl Jam, Blind Melon en Dinosaur Jr.
Rick Parashar
Rick Parashar
25

Uziah Thompson (78)
Jamaicaanse percussionist die op honderden reggaealbums te horen was. Sticky, zoals de muzikant ook wel werd genoemd, speelde mee op platen van onder meer Big Youth, Dennis Brown, The Congos, Culture, Peter Tosh, Burning Spear, Yabby You en The Wailing Souls. Ook trad hij op met artiesten zoals Jimmy Cliff en Black Uhuru. Thompson overleed in zijn huis in Miami aan de gevolgen van een hartaanval.
Uziah Thompson
Uziah Thompson
26

Tim Williams (30)
Amerikaanse bassist, vooral bekend als bandlid van de band Suicidal Tendencies. Ook werkte hij met artiesten zoals Toni Braxton, Keyshia Cole en Boyz II Men.
Tim Williams
Tim Williams
28

Glenn Cornick (67 )
Britse muzikant die vooral bekend werd als oprichter en bassist van de groep Jethro Tull. Ook speelde hij in bands zoals Wild Turkey, Karthago en Paris. Cornick overleed aan de gevolgen van een hartkwaal.
Glenn Cornick
Glenn Cornick

Stuart Gordon (??)
Britse violist. Gordon begon zijn muzikale loopbaan in de groep Stackridge maar werd vooral bekend met zijn latere band The Korgis, waarmee hij grote hits scoorde zoals 'Rover's Return', 'Dumb Waiters' en hun megahit 'Everybody's Gotta Learn Sometime'. Ook werkte Gordon wel met de artiest Peter Hammill.
Stuart Gordon
Stuart Gordon
31

Jimi Jamison (63)
Amerikaanse zanger. Jamison was vooral bekend als vocalist van de band Survivor en zong de leader I'm Always There van de populaire serie Baywatch. Jamison voegde zich bij Survivor nadat de band de megahit 'Eye of the Tiger' had uitgebracht. Toch was de muzikant betrokken bij enkele van hun grote hits, als 'Is This Love', 'The Search is Over' en 'The Moment of Truth'. Ook zong hij het nummer 'Burning Heart', dat de themahit werd van de film Rocky IV.
Jimi Jamison
Jimi Jamison
Robert William Woodman (74)
Britse drummer. Woodman oftewel Bobbie Clarke werd ook wel 'The Man Who Drummed The World' genoemd. Hij was te horen op platen van onder meer Eric Delaney, Johnny Hallyday's Golden Stars, Tom Jones, Frank Zappa, Jimi Hendrix, Jeff Beck, Bodast, Chuck Berry, Vince Taylor And The Playboys, Arthur Lee's Love en Roundabout.
Robert William Woodman
Robert William Woodman