FOK!filmchicks: Kale Filmkoppen Special

Doe maar liever MET:
Dat een gebrek aan haar absoluut geen minpunt hoeft te zijn is na de voorgaande voorbeelden wel duidelijk. Er zijn helaas ook een aantal situaties te bedenken waarin een kale kop geen goed idee bleek te zijn. Onderstaande acteurs hadden wat ons betreft beter van de tondeuse af kunnen blijven!

Wie: Hugh Jackman
Heeft geen haar in: The Fountain 2006)
Deze romantische science fiction film bevat drie verhaallijnen en speelt zich af over een periode van 1000 jaar. In alle verhalen draait het om een man (elke keer gespeeld door Hugh) die een eeuwig leven met zijn vrouw najaagt, met wisselend succes. Toegegeven, hij speelt ook een rol MET haar in deze film, maar dat kale... Nee dank u!
Beter in: Van Helsing (2004)
Knap gedaan hoor, die kale kop van Hugh. We herkenden hem bijna niet zeg maar! We hebben hem echter liever ruw en langharig zoals in Van Helsing (of zoals in X-men, Kate and Leopold ,Wolverine...


Wie: John Travolta
Heeft geen haar in: From Paris With Love (2006)
In deze actie-thriller speelt Travolta een keiharde FBI-agent die een terroristische aanslag moet zien te voorkomen. En natuurlijk moet die er stoer en cool uit zien. Maar dat kale... En dan dat sikje ook nog! Nee dank u!
Beter in: Grease (1978)
Jeugdsentiment? Misschien. En het feit dat gedurende de jaren er bij Travolta ook wat kilootjes zijn bij gekomen (hell, het uber-cute kuiltje in zijn kin is zelfs bijna weg!) zal ook meetellen. Maar John met een volle kop met haar is gewoon leuker om naar te kijken.


Wie: Matt Damon
Heeft geen haar in: Elysium (2013)
Hij moet nog uitkomen, maar de foto's zeggen al genoeg. Ook voor Matt geldt; kaal kan dan stoerder overkomen, het hoeft niet perse beter te zijn. Vechten voor gelijkheid kan toch ook wel met haar?
Beter in: The Bourne Ultimatum (2007)
Jonger, vriendelijker (ondanks het feit dat hij een gehaaide moordmachine speelt!); haar doet Matt gewoon goed.


Wie: Tom Hanks
Heeft geen haar in: Philadelphia (1993)
Tom speelt in Philadelphia een aan AIDS lijdende advocaat die zijn ontslag aanvecht omdat dit alleen om zijn ziekte zou zijn. Prachtige film, echt waar. En ook de boodschap erachter is heel sterk. Maar Tom kan dat kale gewoon niet zo goed hebben. En okee, inmiddels is zijn haargrens in het echt ook al wat aan het wijken, maar toch zien we hem liever niet kaal.
Beter in: Sleepless in Seattle (1993)
Natuurlijk, de setting en het verhaal is ook wel het andere uiterste, maar toch is de jongensachtige Hanks in Sleepless in Seattle (en zelfs de iets oudere Tom Hanks in You've Got Mail (1998), met dezelfde tegenspeelster) een stuk leuker om te zien. Door zijn haar. Onder andere.

TOT SLOT:
Heren, je ziet... vrees niet als die inhammen wat sneller gaan dan je gewild had. Pak de tondeuse er bij en er af met die handel. Vooral als je er af en toe Diesel-ish bij kijkt ga je daar vast prima mee wegkomen! En als uitsmijter van deze bejubeling-der-haarlozen...

Heeeeere's Danny!
Geen Hollywood-celeb, maar wel onze enige echte eigen kale FOK! eindbaas!!
Dus bij deze een absolute ereplaats in onze kaal-ode namens de Filmchicks!