Port Royale 2

Port Royale 2 speelt zich evenals zijn voorganger af in de 17e eeuw, de tijd van o.a. de V.O.C. Jij zit echter als kleine handelaar aan de andere kant van de wereld, in West Indië om precies te zijn, beter bekend als Amerika. Hier moet jij op zien te klimmen tot een ware patriciër door middel van handel, veroveringen en meer.


De nieuwe wereld

In het begin van het spel heb je slechts een klein schip en wat goud om mee beginnen te handelen, dit zal al snel veranderen wanneer je slim goederen koopt en verkoopt. Dit houdt over het algemeen in dat je goederen koopt in steden waar ze ook geproduceerd worden en ze verkoopt in steden die het niet produceren.

Na een tijdje handelen zal de kapitein van je konvooi meer ervaring opdoen en promoveren in rang, en heeft hij eenmaal 4 punten dan kun je hem zelfstandig laten handelen. Je hoeft alleen maar in te stellen in welke goederen hij moet handelen en welke steden hij langs gaat en hij kiest zelf de hoeveelheden tenzij jij hem iets anders opdraagt. Zo kun je makkelijk een veel grotere vloot opereren en hoef je niet telkens op de kleinste veranderingen in vraag en aanbod te letten.

Naar mate je in de behoeften van de steden voorziet door goederen af te leveren die er schaars zijn verbeter je ook je reputatie in die stad en het land waarvan die stad is (Nederland, Spanje, Frankrijk of Engeland). Als je deze op 100% weet te krijgen heb je de mogelijkheid om bij de bouwmeester in de betreffende stad een bouwvergunning aan te vragen en indien het een gouverneursstad is zal de gouverneur (of onderkoning) je missies geven.


Gouverneurs kunnen je missies aanbieden

Deze missies zullen je zowel aanzien als beloningen bezorgen. Dit aanzien verlaagt de prijzen die je moet betalen voor goederen en schepen in steden van het land waarvoor je de missies uitvoert. Gouverneurs kunnen je ook kapersbrieven aanbieden, gouverneurs geven deze uit voor landen waar hun land oorlog mee voert op dat moment en zijn geldig totdat de oorlog afgelopen is. Met een kapersbrief kun je schepen van dat land aanvallen zonder dat andere landen die niet betrokken zijn in de oorlog dat zien als piraterij en je aanzien zal stijgen bij het land dat de brief heeft uitgevaardigd.