Party: Qlimax

Op het moment dat ik de grote zaal van het Gelredome binnenstap, gaan de rillingen over m'n rug. Charly Lownoise staat achter de draaitafels (ik heb Igor S gemist), en het Gelredome staat gewoon al bijna vol. Ramon draait Deepack vs. Luna - Stomper en het publiek heeft er al volop zin in. Wat een avond moet dit worden! Misschien niet het meest logische om te doen, maar eerst ga ik even zitten en laat alles eens lekker op me afkomen. De sfeer voelt goed als ik wat rondloop, het Gelredome ziet er prachtig uit en de temperatuur is aangenaam, mits je uit de hoeken van de zaal wegblijft.


Het is middernacht en Zany treedt aan. Hoewel ik had verwacht dat er al volop gas gegeven zou worden, valt dat op zich nog best mee. Prima voor de mensen die pas net binnenkomen, Zany draait wat eigen producties en platen van onder andere Donkey Rollers en DJ Isaac. Ik geniet volop, en al helemaal als om iets voor één uur House of Pain door de speakers knalt. Pila haalt van alles uit om de laatste beetjes luiheid uit het publiek te schudden en met een plaat als Spacefrog feat. The Grim Reaper - Follow Me lukt dat absoluut.


Om twee uur verschijnt Dana. Je kunt niet alles geweldig vinden op een avond als deze, de set van Dana vond ik dan ook iets minder. Slecht zeker niet, maar niet echt opvallend. Met platen als Showtek - Choruz en DJ Isaac - Thriller weet ze mij in ieder geval nog aan het dansen te houden. Toch was dat uurtje wat minder en ben ik eigenlijk blij als Luna op het toneel verschijnt. Of het komt omdat ik vlak voor zijn set nog met een groep vrienden heb staan te kletsen weet ik niet, maar Luna is precies wat ik nodig heb en draait voor mij dan ook een geweldige set. Het tempo zit er inmiddels flink in, Luna doet zijn best en de duizenden mensen in het Gelredome genieten volop. The Pitcher - Start Rocking en een paar Showtek platen zijn geweldig om te horen. Voordat Luna het podium moet verlaten, is er nog een schitterende vuurwerkshow.


Soms verbaasde ik me over de reactie van het publiek, steeds weer lijkt iedereen er nog meer zin in te hebben! Pavo wordt dan ook heel warm welkom geheten (en dan bedoel ik niet door de vlammen) en ook Pavo draait heerlijk. Ik kan niet ophouden met dansen, al ben ik na een paar dagen uitgaan eigenlijk al redelijk gesloopt. DJ Millo's Schizophrenik In Panik komt langs en zelfs Stereo Murder wordt uit de kast getrokken. Het publiek smult ervan, het is bijna jammer als Pavo ermee moet stoppen, maar wat we ervoor terugkrijgen is dubbel zo goed.


Technoboy & The Prophet verschijnen allebei op het podium, dat belooft wat! Wat er allemaal gedraaid is, heb ik nauwelijks kunnen onthouden, maar James Brown Is Dead zal iedereen zich nog kunnen herinneren. De heren zetten een geweldige set neer, na m'n slechte eerste indruk ben ik helemaal weg van Technoboy en dat wordt op Qlimax nog eens versterkt. Helaas is het na deze heren tijd geworden voor de laatste DJ, Outblast. Outblast vs. Korsakoff - Unleash The Beast is nog wel om aan te horen, maar op het laatst wordt het mij te hard en te laat, doodmoe laat ik de vele feestgangers nog even hard doorstampen en plof in mijn auto. Naar huis en slapen!