Game: World Championship Snooker 2004

De besturing van het spel is goed uitgedacht. Het spel kan bestuurd worden met het toetsenbord, de muis, of een combinatie van de twee, afhankelijk van wat je eigen voorkeur is. Afhankelijk van je ingestelde moeilijkheidgraad zie je dan meer of minder hulplijnen om te bepalen waar de ballen na het schot heengaan.

Hoewel het belangrijk is dat je de regels van snooker of pool kent (de regels zijn trouwens in het spel ook te bekijken), worden er toch regelmatig hints gegeven door een icoontje dat aangeeft welke bal of balsoort er geraakt moet worden, en geven de commentators soms opmerkingen in de zin van "Het meest logische lijkt nu dat hij nu voor de blauwe bal gaat om zo in positie te komen voor het volgende schot".



Omdat het simpele poolen of snookeren in een game misschien te snel verveelt, zijn er verschillende opties om de speelbaarheid te verlengen.

De belangrijkste hiervan is de career mode, die het spel veel langer speelbaar maakt. In deze career mode (die hier LG Tour heet), begin je als een onbekende snookerspeler die zijn weg moet vinden naar de top door wedstrijden en toernooien te winnen.

Door het winnen van deze toernooien stijg je op de ranglijst, waarna je uitgenodigd wordt voor meer toernooien, en zo klim je langzaam naar de nummer 1 positie. Bij elke gewonnen wedstrijd win je geld, dat gebruikt kan worden om extra dingen voor je speler te kopen. Hierbij moet je denken aan andere kleding, andere keus en andere tafels die dan in de rest van de spelmodes ook gebruikt kunnen worden.

Naast de career mode is er ook een multiplayer optie. Dit kan op 1 PC, waarbij je om de beurt achter het scherm kruipt, maar het is ook mogelijk om via GameSpy via het internet tegen anderen te spelen.