FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 23 juli 2004

Bier en sigaretten niet zo 'cool'

Nederlanders vinden sigaretten en bier niet langer cool. Dat blijkt uit de tussenstand van de Nederlandse Coolbrands PublieksVerkiezing die op dit moment wordt gehouden.

Het merendeel, 93 procent, van de Nederlanders van 15 jaar en ouder vindt roken niet cool. Vooral vrouwen en respondenten uit de Randstad en grote steden hebben hier een uitgesproken mening over. Mensen uit de laagste inkomensgroepen en mensen met de laagste opleidingsniveaus vinden een sigaretje roken ‘cooler‘ dan anderen, zo blijkt.

Ook het biertje is in populariteit afgenomen. Een biertje drinken wordt door driekwart van de Nederlanders niet cool gevonden. Bij de mannen vindt nog 31 procent bier een prima drankje, bij de vrouwen is dat 18 procent. Vooral studenten nemen nog altijd graag een pilsje, dat percentage ligt aanzienlijk hoger dan bij werkenden. Opvallend is dat zowel mensen met een lagere schoolopleiding als afgestudeerden aan een universitaire opleiding grotere bierdrinkers zijn dan de rest.

Op www.coolbrands.org kan nog steeds worden meegedaan aan de verkiezing van de ‘coolste’ merken van dit moment. Er kan gestemd worden in categorieën als mode, wonen en media. De winnaars van de CoolBrands PublieksVerkiezing worden in november dit jaar bekend gemaakt.

Ilic weg bij Vitesse

Aleksander Ilic verlaat na een half jaar bij Vitesse gespeeld te hebben de club weer terwijl hij nog een contract voor een jaar heeft.

De 35-jarige verdediger zal hoogstwaarschijnlijk naar FC Brussels verhuizen die geen transferbedrag over hoeft te maken voor de speler.

Paolo Rink heeft onderdak gevonden bij het Zuid-Koreaanse Ulsan Hyundai waar hij hoogstwaarschijnlijk een half jaar zal spelen. Daarna word verwacht dat hij naar zijn Cyprus terugkeert waar zijn familie woont.

Van alles wat

De laatste blog voordat ik op vakantie ga is van alles wat (ik moet er toch vanaf):

TypoGenerator is a random generator for 'typoPosters'. a typoPoster is a poster, created from images and letters/text that doesn´t have any sense, just to look good.

Internet nieuwssite zijn soms erg handig, alleen moeten ze leven van de reclame. Soms is de reclame vs nieuwsbericht wel heel erg pijnlijk. Gelukkig is deze foto leuker....

En tot slot nog een reclamefilmpje van Philips.

Godett niet welkom op Kwakoe-festival

Icoon Binnenlands nieuwsAnthony Godett is van plan om het Kwakoe-festival in de Amsterdamse Bijlmermeer bij te wonen. Godett zal dit doen om geld te verzamelen voor zijn rechtszaak. Organisatoren van het festival zijn hier echter niet blij mee.

Godett is leider van de Antilliaanse politieke partij FOL en zal dinsdag ons land bezoeken om met zijn advocaat Gerard Spong te praten. Godett wil in cassatie tegen de celstraf van vijftien maanden voor onder andere valsheid in geschrifte. Echter kan hij zijn advocaat niet meer betalen, aldus Godett zelf.

Om geld in te zamelen voor de rechtszaak wil hij komend weekend een bezoek brengen aan het Kwakoe-festival. Dit is een jaarlijks evenement in de Bijlmer voor Surinamers en Antillianen. Hier is de organisatie bepaald niet blij mee. "Wij zullen Godett de toegang tot het terrein niet verbieden, maar het is niet de bedoeling dat iemand hier geld komt inzamelen. Wij zullen zeker geen officieel podium of iets dergelijks voor de man oprichten," aldus mede-organisator Stanley Bonaparte.

Tweede kamerlid John Leerdam van de PvdA reageerde op de lokale televisiezender AT5 boos op het bericht. "Het is een schande dat Godett geld wil gaan ophalen bij mensen die het al moeilijk genoeg hebben om rond te komen," aldus Leerdam.

Cabinepersoneel ontslagen na gebruiken toilet als zitplaats

Icoon Buitenlands nieuwsEen woordvoerder van de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair meldt dat twee personeelsleden zijn ontslagen omdat zij tijdens een overgeboekte vlucht van het Spaanse Gerona naar Dublin het toilet als zitplaats hebben gebruikt. Dit deden zij omdat er geen vliegtuigstoelen meer vrij waren.

De piloot heeft hier toestemming voor gegeven. Hij heeft zelf zijn ontslag ingediend. Volgens Ryanair is zoiets in het twintigjarige bestaan van de luchtvaartmaatschappij niet eerder voorgekomen.

Campzone 2004 van start gegaan

Vanaf vandaag zal de Flevopolder elf dagen lang een verhoogd gamersgehalte kennen. Maar liefst 1750 gameliefhebbers zullen anderhalve week het evenemententerrein nabij SixFlags bevolken.

Dit jaar vindt de vierde editie van Codemasters Campzone plaats. Het evenement, begonnen als vervanging voor WAN in 2001, is in die tijd uitgegroeid van 500 man naar het huidige aantal. Op het terrein zitten de gamers in tenten, caravans en andere kampeerverblijven tegen elkaar of solo te gamen, biertjes met elkaar te drinken of lekker te barbecuen. Ook vinden er door de Campzone organisatie georganiseerde wedstrijden, compo´s genoemd, plaats. Dagelijks maken de deelnemers kans op leuke prijzen.

maintent
Campzoners kunnen gamen in speciale race-stoelen


Ook FOK! is aanwezig op Codemasters Campzone 2004. In samenwerking met lan-organisatie FragValley zal dagelijks een krantje verschijnen, met daarin Campzone verslagen van de vorige dag, en het opvallendste nieuws uit de rest van de wereld. Dit FragValley Nieuws zal na Campzone op hun site na te lezen zijn.

Koeweits bedrijf blijft in Irak ondanks gijzeling werknemers

Icoon Irak nieuwsEen Koeweits transportbedrijf is in gesprek met de gijzelnemers van zeven van zijn medewerkers. Woensdag eisten de ontvoerders dat de betreffende onderneming uit Irak zou vertrekken. Indien deze eis niet zou worden ingewilligd, zouden de slachtoffers om de drie dagen één voor één worden vermoord. Dat betekent dat morgen de eerste gijzelaar om het leven wordt gebracht. De directeur van de firma heeft vandaag laten weten niet op de eis in te zullen gaan.

''Wij stoppen niet met onze werkzaamheden in Irak. Ons bedrijf gaat door, maar er vinden onderhandelingen op hoog niveau plaats waarbij diplomaten en veiligheidsmensen betrokken zijn'', aldus Saeed Dashti. De kidnappers eisen ook dat India, Kenia en Egypte hun burgers terughalen uit Irak.

Subheader
De drie Indiërs, drie Kenianen en één Egyptenaar
werden woensdag ontvoerd

Hoger beroep in 'pindakaasmoord'

lizardtattoo had ons via de nieuws-submit te melden:

Tegen Bart S., verdachte in de zogeheten 'pindakaasmoord'-zaak, is vandaag in hoger beroep negen jaar cel en TBS geëist. De Heerlense chemicus vergiftigde vorig jaar zijn 30-jarige vriendin Judith Notermans door op haar broodje pindakaas het giftige cyanide te strooien.

Het Openbaar Ministerie in Maastricht eiste eerder twaalf jaar en tbs. De rechtbank veroordeelde de 28-jarige S. in februari echter tot zes jaar cel met tbs.

De Officier van Justitie verzocht vanmorgen om de zaak een half jaar aan te houden. Die periode zou gebruikt moeten worden om de geestesgesteldheid van S. beter te kunnen onderzoeken. Volgens gedragsdeskundigen lijdt de man aan een lichte vorm van autisme, het zogenoemde syndroom van Asperger. Het gerechtshof wees het verzoek echter af.

Mesbestendige jassen en truien voor kinderen

Icoon Buitenlands nieuwsHet aantal geweldsincidenten op Japanse scholen is de afgelopen jaren toegenomen. In de meeste gevallen gaat het om steekincidenten. Een Japans bedrijf speelt hier handig op in door supersterke, mesbestendige jassen en truien op de markt te brengen.

De trui kost omgerekend 330 euro. De jas, met hetzelfde steekwerende materiaal erin, kost 370 euro. De trui is in meerdere kleuren en met verschillende opdrukken verkrijgbaar.

Subheader
Het bedrijf laat op zijn website zien
dat zelfs een scherp stanleymes niet
door de trui heen kan snijden

Mercado had thuis kunnen zitten

Etappewinnaar Juan Miguel Mercado vierde vandaag in Lons-le-Saulnier zijn eerste etappezege in de Tour de France. Het had anders kunnen lopen, de renner kampte gister met maagklachten en overwoog op te geven.

Mercado voelde zich vanochtend goed genoeg om weer op de fiets te stappen. Al vrij snel kon hij mee in de succesvolle ontsnapping. In de finale forceerde hij vervolgens de beslissende uitbraak. Bask Vicente Garcia-Acosta kwam hem vervolgens gezelschap houden. Ondanks dat zijn mede-vluchter op papier sneller was, maakte Mercado het 'van kop af' af. "Ik was bang voor Vicente omdat hij in de finale de kracht heeft voor een jump. Mijn enige kans was om op 300 à 400 meter van de finish te demarreren en dat heb ik gedaan", aldus Mercado. Hiermee bracht hij zijn ploeg de derde etappezege van deze Tour.

Twee ploegen schadevrij uit Alpen

Het wielerpeloton is gehavend uit de Alpen gekomen, dertien renners stapten af tussen Valréas en Le Grand Bornand. Twee ploegen zijn echter nog compleet: Rabobank en US Postal.

In de Alpen sloeg vooral de etappe van gister een slag in het peloton. Acht renners onder wie twee van het Franse Brioches La Boulangère gingen uit de koers in de rit naar Le Grand Bornand. In de Pyreneeen sneuvelden zeven renners, voornamelijk in de rit naar Plateau de Beille.

Diverse ploegen zullen met zes renners in Parijs gaan arriveren. De Domina Vacanze ploeg echter beschikt nog slechts over vier renners: Massimiliano Mori, Michele Scarponi, Francesco Secchiari en Filippo Simeoni. Slecht nieuws nog voor die ploeg; Simeoni dreigde vandaag nog uit de ronde stappen. De Italiaan was mikpunt van scheldpartijen van diverse renners. Simeoni deed eerder een boekje open over mogelijk artsenbezoek van gele truidrager Lance Armstrong.

Reebok valt trimmende student aan

Saint_One had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 21-jarige student uit Achterste Erm is deze week gewond geraakt bij een gevecht met een reebok. De jongeman was aan het trimmen toen het dier zijn pad kruiste en op hem af sprong. Nadat de student per mobiele telefoon zijn ouders, die in de buurt wonen, wist te bereiken, kon het dier overmeesterd worden.

"Hij spróng letterlijk op mij af", aldus Niels Alberts. "Ik moest alle mogelijke moeite doen om hem van me af te werpen. Maar hij bleef maar komen. Tenslotte probeerde ik hem bij z'n gewei te pakken. Daarbij werd ik door één van de stangen in de hand geraakt. En flink ook; de wond bloedde behoorlijk." Maar ook nadat Alberts gewond geraakte, bleef het dier maar aanvallen. Uiteindelijk kon de jongeman met zijn gsm zijn ouders bereiken, waarna zijn vader hem te hulp schoot.

De vader lukte het om de reebok met een stuk touw vast te binden, waarna het dier werd overgedragen aan de plaatselijke jagers. Zij hebben de bok vervoerd en op een andere plaats losgelaten. Volgens Reinder Horst uit Eelde, een ervaren reewildjager, was het dier mogelijk gefrustreerd door zijn al dan niet mislukte jacht op geiten en zag hij Alberts als een indringer in zijn territorium.

Moeder verkoopt kind voor 2900 euro

Icoon Buitenlands nieuwsEen Servische vrouw meldde zich bij de politie met de mededeling dat haar dochter verdwenen was. De vrouw had haar minderjarige dochter echter vlak daarvoor voor omgerekend 2900 euro aan een Kroatische mensenhandelaar verkocht.

Een Kroatische mensenrechtenorganisatie hielp het kind op te sporen, waarna bekend werd wat er echt gebeurd was. De moeder is aangeklaagd wegens mensenhandel en de valse melding van ontvoering.

Bankovervaller eist dat politie gebeld wordt

Icoon opmerkelijk nieuws''Dit is een overval, bel de politie.'' Dat waren de woorden van de 41-jarige Amerikaan Brian Fenton toen hij de 'First State Bank' in Barboursville (West-Virginia) binnenliep. Vervolgens eiste hij geld. Hij wachtte tot de bankmedewerker het telefoontje had gepleegd en vertrok toen met een aanzienlijk geldbedrag.

Bij het verlaten van de bank liep hij recht in de armen van een toegesnelde hulpagent. Fenton bleek ongewapend te zijn. Als hij veroordeeld wordt kan hij tot 25 jaar cel krijgen.

Albers gaat testen voor Jordan

Het werd al eerder gesuggereerd, maar nu is het zeker. Christijan Albers zal op 15 september voor Jordan gaan testen.

Trust wilde als Nederlandse sponsor van Jordan graag een Nederlander voor het team laten testen. Albers had eerder weinig trek in een test, vanwege zijn drukke seizoen in de DTM. Nu het DTM-seizoen goed onderweg is zal Albers dan toch op 15 september testen op Silverstone.

Eerder ging een test van Jos Verstappen voor Jordan niet door, omdat hij niet goed in de auto paste. Albers testte in 2002 al in de Formule 1 voor het team van Minardi.

Aap loopt als mens na bijnadoodervaring

In Israel is een aap als een mens gaan lopen nadat ze een bijnadoodervaring gehad had, aldus de verzorgers van de dierentuin woensdag.

Natasha, een vijf jaar oude zwarte makaki in het safari park nabij Tel Aviv, begon rechtop te lopen op twee benen, nadat ze bijna was overleden bij een buikoperatie.

De aap en drie andere apen waren twee weken geleden in de dierentuinkliniek opgenomen vanwege ernstige buikgriep. Natasha kwam in kritische toestand, maar na intensieve behandeling stabiliseerde haar toestand. Toen ze weer uit de kliniek mocht, liep ze als een mens.

"Ik heb dit nog nooit gezien of gehoord", zegt Igal Horowitz. "Een mogelijke verklaring is dat de aap hersenbeschadiging heeft opgelopen tijdens de ziekte. De aap zou normaal gesproken weer aap-gedrag moeten vertonen."


Natasha loopt plotseling als een mens

Flat in de Filipijnen valt om

In Manilla, de hoofdstad van de Filipijnen, is vandaag een flatgebouw van acht verdiepingen hoog omgevallen en neergestort. Aangezien al uren vantevoren duidelijk was dat het gebouw zou vallen, kon iedereen zich op tijd in veiligheid brengen en raakte niemand gewond.

De flat helde al enkele dagen steeds meer over, maar vanochtend begon het gebouw te kraken en sprongen de waterleidingen. Dankzij deze signalen konden alle bewoners geëvacueerd worden. Het gebouw aan de overkant, waar de flat tegenaan viel, raakte echter wel zwaar beschadigd.


Op de foto's is goed te zien hoe de flat omhelt
en tegen een ander gebouw aanstort

Koe gered uit sloot door UFO

In de polder van Eemnes lijkt een koe die in een sloot gevallen was, door een ufo gered te zijn. De man had een foto gemaakt van de situatie, waar later een lichtbol op bleek te staan, die de koe leek te redden.

De man, Albert van der Linden, maakte een digitale foto van de uitgeputte koe om te bewijzen dat het geen loos alarm was, en ging het alarmnummer bellen. Terwijl hij belde zag hij de koe - alsof iemand het de koe had ingefluisterd - omdraaien, en de sloot aan de goede kant uitklimmen.

Thuis op de computer bleek er een merkwaardige lichtbol op de foto te staan, waar de koe naar toe keek. Vlak hierop zou de koe zich omgedraaid hebben en aan de goede kant eruit geklommen zijn.

Volgens beroepsfotograap Ed Vos die al 30 jaar in het vak zit, kan er geen sprake van reflecties geweest zijn. Ed Vos is van plan om deze naar eigen zeggen fascinerende case energetisch te gaan onderzoeken.

Albert heeft zijn medewerking toegezegd en gaat proberen de boer van het betreffende stuk weiland te contacteren. "In onze beleving is dit een helpende lichtbol - een 'beschermengel' - geweest, zoals we dat wel vaker bij mens en dier aantreffen," aldus Vos.


Klik hier voor foto's en de originele melding.

Overheid overweegt opslag e-mailverkeer

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Als het aan het kabinet ligt wordt alle informatie uit telefoontjes, internetgebruik en e-mail opgeslagen. Deze gegevens zouden vervolgens toegankelijk moeten zijn voor justitie en politie, in het belang van het bestrijden van criminaliteit en terrorisme.

Het plan stuit vanzelfsprekend op een grote tegenstand, welke voornamelijk wordt bekrachtigd met het argument schending van privacy. De overheid lijkt het plan echter te steunen en is te spreken over een bewaarplicht van telecommunicatiegegevens. Het Algemeen Dagblad denkt dat de Europese ministers van Justitie nog dit jaar overeenstemming vinden met de plannen. De nationale invoering zal ergens in 2005 moeten plaatsvinden.

Na de terroristische aanslag in Madrid eerder dit jaar werd door vier Europese landen een ontwerpwet gerealiseerd waarin werd vastgelegd dat al het communicatieverkeer van 450 miljoen Europeanen moet worden vastgelegd. Dit over een tijdsbestek van minimaal twaalf en maximaal 36 maanden.

Baby gewond geraakt bij ruzie ouders

Bardo had ons via de nieuws-submit te melden:

Een baby uit Stellendam is gisteravond gewond geraakt toen zijn ouders ruzie hadden. De vader van het kind gooide een stenen beeldje naar het hoofd van de moeder. Toen dat in stukken brak, vloog een gedeelte tegen de arm van het vijf maanden oude jongetje, dat daardoor zijn arm op twee plaatsen brak.

Het ventje is overgebracht naar het ziekenhuis, waar het een nacht moest blijven. De 26-jarige vader is aangehouden en zal maandag worden voorgeleid aan de Officier van Justitie.

Man (42) verkracht meisje (14) in vijver

Icoon Buitenlands nieuwsDe Belgische politie heeft gistermiddag een 42-jarige man uit Brugge opgepakt wegens de verkrachting en aanranding van een 14-jarig meisje. Dit gebeurde in de vijver van recreatiegebied 'Klein Strand' in de plaats Jabbeke.

De man lokte het meisje van het zwemgedeelte mee naar een dieper gedeelte van de vijver. Daar randde hij haar aan en verkrachtte hij haar. Even later deed de man dit nog eens over in de toiletten.

Nederlanders meest negatief over de euro

Re_plaY had ons via de nieuws-submit te melden:

Nederlanders zijn nog steeds erg negatief over de euro. Van alle landen die de munt hebben ingevoerd, is nergens zoveel onvrede met de nieuwe munteenheid als in ons land. Dat blijkt uit een onderzoek van de Europese Commissie. 39 procent van de Nederlanders gaf daarin aan negatief tegenover de euro te staan. Een halfjaar geleden was dat nog 34 procent.

Gemiddeld is 30 procent van de inwoners van de twaalf eurolanden negatief over de eenheidsmunt. Ook in Duitsland groeit de tegenstand. Daar is 38 procent ontevreden. Toch zijn er in alle eurolanden meer voorstanders dan tegenstanders van de munt. In Zweden en in Groot-Brittannië is dat andersom, maar daar hebben ze dan ook geen euro.

Uitslag 18de etappe Tour de France

In de 18de etappe van de Tour de France pakte het grootste deel van de renners hun welverdiende rust. Zes renners gingen er echter vandoor en Juan Miguel Mercado won de rit.

Vandaag was het een echte ideale etappe voor een ontsnapping. Zes renners, Marc Lotz, Juan Antonio Flecha, Sebastian Joly, Vincente Garcia-Acosta, Dmitriy Fofonov en Juan Miguel Mercado zagen dat in en vertrokken vanaf het startpunt van de etappe. Simeoni probeerde erachteraan te springen maar kreeg Lance Armstrong mee.

Wonderwel reden de twee het gat naar de kopgroep dicht en reageerden de andere teams erg langzaam. Armstrong wilde duidelijk niet toestaan dat Simeoni, met wie hij openlijk ruzie heeft, kans zou maken op ritwinst. Toen in het peloton T-Mobile begon te rijden, haakten Simeoni en Armstrong bij de kopgroep af, om de kansen van de andere renners niet te verpesten.

Toen de twee waren teruggepakt viel het peloton stil. De renners namen een collectieve rustdag op, na de afgelopen zware bergritten en de voorsprong van de koplopers liep op tot elf minuten. De zes mochten onderling gaan vechten om de ritwinst.

Op tien kilometer van de streep rijden Mercado en Garcia-Acosta weg bij hun vluchtgenoten. De andere vier proberen wel de twee bij te halen, maar ze zijn niet sterk genoeg. De twee Spanjaarden moeten in een sprint uitmaken wie de winst pakt. Garcia-Acosta laat zich verrassen door Mercado en Mercado pakt de etappe. Marc Lotz werd vijfde.

Uitslag:
1. Juan Miguel Mercado (Spa) 4.04.03
2. Vicente Garcia Acosta (Spa) z.t.
3. Dmitri Fofonov (Rus) + 0.11
4. Sébastien Joly (Fra) z.t.
5. Marc Lotz z.t.
6. Juan Antonio Flecha (Spa) z.t.
7. Thor Hushovd (Noo) + 11.28
8. Robbie McEwen (Aus) z.t.
9. Danilo Hondo (Dui) (Fra) z.t.
10. Stuart O'Grady (Aus) z.t.
11. Carlos da Cruz (Fra) z.t.
12. Erik Zabel (Dui) z.t.
13. Sergei Ivanov (Rus) z.t.
14. Karsten Kroon z.t.
15. Laurent Brochard (Fra) z.t.
16. Carlos Sastre (Spa) z.t.
17. Franck Renier (Fra) z.t.
18. Oscar Pereiro Sio (Spa) z.t.
19. Sandy Casar (Fra) z.t.
20. Matteo Tosatto (Ita) z.t.

Klassement:
1. Lance Armstrong (VS) 78.20.28
2. Ivan Basso (Ita) + 4.09
3. Andreas Klöden (Dui) + 5.11
4. Jan Ullrich (Dui) + 8.08
5. José Azevedo (Por) + 10.41
6. Francisco Mancebo (Spa) + 11.45
7. Georg Totschnig (Oos) + 12.56
8. Carlos Sastre (Spa) + 15.14
9. Levi Leipheimer (VS) + 16.25
10. Pietro Caucchioli (Ita) + 16.33
11. Oscar Pereiro Sio (Spa) + 17.52
12. Christophe Moreau (Fra) + 19.57
13. Michael Rasmussen (Den) + 20.20
14. Gilberto Simoni (Ita) + 20.41
15. Thomas Voeckler (Fra) + 21.12
16. Richard Virenque (Fra) + 21.53
17. Vladimir Karpets (Rus) + 21.57
18. Sandy Casar (Fra) + 23.08
19. José Luis Rubiera (Spa) + 29.10
20. Stephane Goubert (Fra) + 29.33

Taxichauffeurs ontkleden en mishandelen klant

Icoon Binnenlands nieuwsDe politie Amsterdam-Amstelland heeft vanochtend een naakte man aangetroffen in een telefooncel. De man beweert te zijn mishandeld door vier taxichauffeurs omdat hij zijn taxirit niet kon betalen. Al snel kon één verdachte worden aangehouden. Ook arresteerde de politie drie inzittenden van een taxibusje.

De taxichauffeur reed met zijn klant naar het bedrijfskantoor van de taxicentrale omdat de man onvoldoende geld op zak had om te betalen. Ondanks het plegen van verschillende telefoontjes kon de klant het benodigde geld niet bij elkaar krijgen. Daarop hebben de chauffeur en drie collega's de man een aantal klappen gegeven en hem van zijn kleding ontdaan. Vervolgens werd hij naakt op straat gezet.

De man heeft inmiddels aangegeven dat hij alsnog voor zijn taxirit wil betalen. De zaak wordt onderzocht.

IJs met paardenvleessmaak grote hit in Japan

andromeda1968 had ons via de nieuws-submit te melden:

Vanille, chocolade of stracciatella? Saai. Mango, banaan en peer? Iets origineler, maar nog steeds vrij standaard. Wie genoeg heeft van de dertien-in-een-dozijn smaken ijs moet eens naar Japan gaan. Daar worden de traditionele variëteiten massaal voor meer exotische smaken zoals paardenvlees ingeruild.

Naast de paardenvleestopper doen ook de smaken look, aardappel, sla en cactus het erg goed bij de verhitte Japanners. En voor wie zelfs dit nog niet avontuurlijk genoeg is, zijn er ook bakjes met sojabonen-, zeewier- of aardbei-en-spinazie-ijs te bestellen.

Gokverslaafde dievegge (80) aangehouden

Re_plaY had ons via de nieuws-submit te melden:

De politie in Rome heeft een 80-jarige vrouw gearresteerd die geregeld leeftijdsgenoten verdoofde en beroofde. De bejaarde deed dit om haar gokverslaving te kunnen bekostigen.

Haar laatste slachtoffer werd Vittoria Benetti echter fataal. Ze verdoofde een 70-jarige vrouw en stal vervolgens 1000 euro, die ze vergokte met black jack en roulette. De 70-jarige deed echter aangifte en kon de dader identificeren. Benetti bleek een oude bekende te zijn van de politie: in 1958 was ze al eens voor een zelfde soort misdrijf gearresteerd.

De vrouw moet haar rechtszaak in de cel afwachten. Het is aan de openbaar aanklager om te bepalen of ze naar een psychiatrisch ziekenhuis moet.

Game: Soldiers: Heroes of World War II

Publisher:Codemasters
Developer:Best Way
Website:Soldiers: Heroes of World War II
Platform:PC CD-Rom


Games over de Tweede Wereldoorlog, sommige mensen vinden ze vreselijk maar ik moet eerlijk bekennen dat geen enkel thema me meer fascineert. Ik ben vooral fan van First Person Shooters als Call of Duty en Medal of Honor, maar een heerlijke Real Time Strategy-game doet het bij mij ook altijd goed.

Toen ik zag dat Codemasters met Soldiers: Heroes of World War II kwam, leek dit me een geweldige game. Meer dan 100 verschillende eenheden en wapens, een compleet interactieve omgeving die bovendien ook nog eens tot op de laatste steen kapot kan, dat wilde ik zien!


Vlucht 9/11 gereconstrueerd

De piloten van het vliegtuig dat op 11 september 2001 in Pennsylvania neerstortte werden tijdens de vlucht gewaarschuwd voor een kaping. Dit blijkt uit een verslag van de onafhankelijke Amerikaanse commissie die onderzoek verricht naar de aanslagen in de Verenigde Staten. Door de Amerikaanse nieuwszender CNN is vandaag een reconstructie van deze vlucht gepubliceerd.

Om 9:24 kregen de piloten van vlucht 93 de waarschuwing. "Pas op voor elk indringen in de cockpit! Twee vliegtuigen hebben het World Trade Center geraakt!" Piloot Jason Dahl vroeg twee minuten later om een bevestiging van deze mededeling, twee minuten daar weer na vielen de kapers aan. Dit concluderen de onderzoekers uit een plotselinge daling van het toestel en het "Mayday, Mayday" uit de cockpit vlak daarna.

Om 9:57 begon het verzet van de passagiers. Zij waren waarschijnlijk door familie en vrienden door telefoons op de hoogte gebracht van het lot van de andere gekaapte vliegtuigen. "Let's roll. Als we het niet doen gaan we eraan", zou één van de passagiers gezegd hebben. Door deze opstand gingen de plannen van de terroristen om het toestel in het Witte Huis of het Capitool in Washington te boren niet door.

Ziad Jarrah, de kaper achter de stuurknuppel, begon de kist heen en weer te schudden om te voorkomen dat de cockpit binnengedrongen zou worden. Om 10:01 stopte hij hiermee. Op dat moment stonden de passagiers op het punt de deur te forceren. Eén van de kapers schreeuwde "Allah is de grootste" en daarna werd begonnen aan de dodelijke duik. Het toestel stortte neer bij Shanksville, zo'n twintig minuten vliegen van Washington. Alle 37 passagiers en zeven bemanningsleden kwamen om het leven.

Uitslag vrijdagtraining Hockenheim

Tijdens de tweede vrijdagtraining op Hockenheim heeft Michael Schumacher de snelste tijd. Hij was nipt sneller dan Kimi Räikkönen.

De topteams waren allemaal deze training vooraan in de tijden te vinden. Opvallend goed deed Antonio Pizzonia het, die zich naar de vijfde tijd reed. Renault leek iets achter de feiten aan te rijden.

Uitslag tweede vrijdagtraining:


Pos.CoureurTeamTijd
1 Michael SchumacherFerrari 1:15.001
2 Kimi RäikkönenMcLaren 1:15.045
3 Juan Pablo MontoyaWilliams 1:15.167
4Jenson ButtonBAR 1:15.379
5 Antonio Pizzonia Williams 1:15.470
6 Anthony DavidsonBAR 1:15.576
7Takuma SatoBAR 1:15.657
8Fernando AlonsoRenault 1:15.677
9Rubens Barrichello Ferrari 1:15.738
10Ricardo ZontaToyota 1:16.200
11David CoulthardMcLaren 1:16.265
12 Bjorn Wirdheim Jaguar 1:16.342
13Mark WebberJaguar 1:16.514
14Jarno TrulliRenault1:16.660
15 Christian KlienJaguar1:16.854
16 Felipe Massa Sauber 1:16.865
17 Giancarlo FisichellaSauber 1:17.026
18 Cristiano Da Matta Toyota 1:17.300
19Olivier PanisToyota 1:17.419
20Timo GlockJordan 1:17.724
21 Giorgio PantanoJordan1:17.869
22 Zsolt BaumgartnerMinardi 1:18.098
23Bas LeindersMinardi 1:18.224
24Nick HeidfeldJordan 1:18.243
25 Gianmaria Bruni Minardi 1:18.309

Trezeguet langer bij Juventus

David Trezeguet tekent een nieuw contract bij Juventus. Dit maakte clubmanager Luciano Moggi donderdag bekend ,toen het team voor het nieuwe seizoen werd gepresenteerd.

De Franse international zal voor vier jaar bijtekenen en volgens de Italiaanse pers zal hij 5,5 miljoen euro per jaar gaan verdienen.

Ook bevestigde Moggi de interesse voor de Braziliaan Emerson, die nu nog speelt bij AS Roma. Emerson zelf heeft al laten weten dat hij Roma wil verlaten, en ook al een mondelinge overeenkomst heeft met Juventus.

Kate Hudson: "De plaats voor vrouwen is thuis"

Actrice Kate Hudson (25) is van mening dat thuis de enige juiste plek is voor vrouwen. De actrice vindt dat er niets mooiers is dan thuis voor het gezin te zorgen. "Mijn echtgenoot moet voelen dat hij de man is in huis."

De actrice, bekend van Raising Helen en How To Lose a Guy in Ten Days, voelt zich thuis prettiger dan op een filmset. "Werkende vrouwen moeten zich vaker realiseren dat hun plaats niet op het werk is, maar thuis", aldus Hudson, die onlangs is bevallen van haar eerste kind, genaamd Ryder. "Bovendien moet een vrouw het geluk van haar man voorop stellen. Sommige vrouwen moeten echt beter hun best doen."

Waarom Kate Hudson deze ouderwetse denkbeelden heeft is niet duidelijk. Ze heeft ze in ieder geval niet van haar moeder Goldie Hawn, die altijd is blijven werken. Hudson heeft al aangegeven te stoppen met acteren in films. Ze wil wel in haar huis een klein podium laten bouwen waar ze in haar eentje toneelstukken van Tennessee Williams gaat naspelen.


Kate Hudson stelt het geluk van haar man voorop

Verbod op Absint buiten werking gesteld

andromeda1968 en Soushkin hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In Nederland mag van nu af aan weer absint verkocht worden. Het groene drankje werd in 1909 verboden omdat het de stof thujon bevat, hetgeen een gelijksoortige hallicunerende werking als mariuhana zou geven. De rechtbank in Amsterdam stelde de wet vandaag buiten werking, in een rechtszaak die was aangespannen door de Amsterdamse slijter Menno Boorsma. Hij weigerde een boete te betalen van 450 euro voor de verkoop van absint en wilde het oordeel van de rechter hierover.

Absint is in de meeste landen van Europa niet verboden. De productie is ook niet meer hetzelfde als begin vorige eeuw, toen vaak groenkleurige insektendoder, koperacetaat en ammonia werden toegevoegd. Tegenwoordig is absint een alcoholhoudende drank met een behoorlijk hoog percentage. Smaak en kleur worden bepaald door uiteenlopende kruiden zoals anijs, venkel en melisse. Belangrijk bestandsdeel is het uiterst bittere vermoutkruid (absint), wat de thujon bevat en dus voor de hallucinerende werking verantwoordelijk is. Het toegelaten gehalte is gering, zodat het effect minimaal blijft.

De Amsterdamse rechtbank vindt dat het Nederlandse verbod ingehaald is door Europese regels. Absint mag worden verkocht zolang de werkzame stof binnen de Europese norm blijft.

In de rechtbank in Amsterdam vierde de geëmotioneerde Boorsma de uitspraak op de enige gepaste wijze: met een fles absint. Boorsma zegt dat je eerder dronken wordt van absint, dan high: ''Het is gewoon een drankje dat een alcoholpercentage tussen de 50 en 75% bevat, afhankelijk van het merk. Wie er te veel van drinkt zal zeker dronken worden en dat is niet goed voor je, maar teveel is nooit goed".

Absint werd vroeger gedronken door bijvoorbeeld Vincent Van Gogh; hij zou onder haar invloed zijn oor hebben afgesneden. De schilder Manet kreeg zijn inspiratie van haar. Ook Oscar Wilde en Baudelaire konden geen genoeg van haar krijgen.


Absint, een kruid dat 1,5 meter hoog kan worden


-
Meer info over absint.

Man belt politie om gestolen wietplantjes

Een Australische man heeft de hulp van de politie ingeroepen nadat hij erachter kwam dat zijn wietplantjes waren gestolen. Aangezien het bewijsmateriaal echter ontbreekt, kan de teler niet aangeklaagd worden.

Volgens de man hadden enkele dieven een raam van zijn woning ingegooid, waarna ze twee planten ontvreemdden en het op een lopen zetten. De politie vermoedt dat de dieven het echt op de planten hadden voorzien, voor de rest wordt immers niet uit het huis in Adelaide vermist.

Greenpeace overtreedt milieuwet Alaska

Milieuorganisatie Greenpeace is door het Openbaar Ministerie van Alaska aangeklaagd wegens het overtreden van milieuwetten. Volgens de Amerikaanse staat had de organisatie geen documenten omtrent preventie van olieverlies ingediend voordat het met een schip de territoriale wateren invoer.

Volgens de wet in Alaska moeten niet alleen olietankers, maar alle grote schepen binnen vijf dagen een actieplan en een certificaat van financiële aansprakelijkheid bij mogelijk olieverlies inleveren. De Arctic Sunrise, die in het zuidoosten van Alaska rondvaart om te protesteren tegen illegale houtkap, had deze documenten echter niet en moest daarom voor anker gaan tot de papieren klaar waren. Het schip voer echter toch door en werd nogmaals aangehouden.

Volgens Greenpeace gaat het om een vergissing en zijn de documenten daarna zo snel mogelijk ingediend. "Het was een fout die te maken heeft met administratie, niet met milieubescherming. Wij zijn Greenpeace. Natuurlijk willen wij overal volgens de milieuwetten handelen", aldus een woordvoerder.

De kapitein en de reder van het schip kunnen voor dit delict maximaal een jaar cel en een boete van tienduizend dollar opgelegd krijgen. Greenpeace riskeert een boete van 200.000 dollar.

"Britse omroep BBC is achteruit gegaan"

Een meerderheid van de Engelsen vindt dat de programma's van de Britse omroep BBC achteruit zijn gegaan en vindt dat ze geen waar voor hun belastinggeld krijgt. Ruim tweederde van hen vindt dan ook dat de BBC ook op andere manieren geld moet zoeken, dan alleen maar uit de belastingpot te innen. Dat blijkt uit landelijk onderzoek.

Vooral BBC 1 komt er slecht vanaf. Volgens de Engelsen zijn er te veel herhalingen en imitaties van andere programma's te zien. Zelfs kijkers die zeggen dat ze BBC 1 als favoriete zender hebben, geven aan dat de zender het minder goed doet op terreinen waar het vroeger sterk in was, zoals comedy en drama.

Opvallend is dat de radio volledig buiten schot blijft. Minder dan tien procent van de ondervraagden zegt dat de radiotak van de BBC achteruit gegaan is.

85 procent van de respondenten nog nooit van de nieuwe digitale televisiekanalen BBC 3 en 4 te hebben gehoord.

De Britse staatssecretaris van cultuur en media laat het onderzoek zwaar wegen bij het uitstippelen van toekomstplannen.

Parlementslid kijkt porno tijdens vergadering

andromeda1968 had ons via de nieuws-submit te melden:

Niet elk parlementslid houdt bij een vergadering zijn of haar aandacht er altijd bij. Een dutje of een gesprekje met de buurman behoort tot de mogelijkheden om wat afleiding te zoeken. Maar je kunt natuurlijk ook een pornofilm bekijken, zoals een Kroatisch parlementslid onlangs deed.

Fractieleden van de man betrapten hem toen hij, tijdens een vergadering over verkeersveiligheid, op zijn laptop naar een porno-dvd zat te kijken. Volgens een getuige liep de bewindsman rood aan toen ontdekt werd wat hij zat te doen. In totaal kon de man ongeveer vijf minuten ongestoord naar de film kijken. Er zullen geen sancties tegen hem worden ondernomen.

Ziekenhuis geeft foetus mee na miskraam

Een ziekenhuis in Groot-Brittannië heeft aan een 14-jarig meisje dat een miskraam kreeg de dode foetus van elf weken oud in een fles meegegeven. Het meisje kwam tot de ontdekking na het openen van een grote enveloppe die ze van het ziekenhuis had gekregen.

De directie van het ziekenhuis heeft toegegeven dat het hospitaal met meer gevoel had moeten handelen. Een verloskundige en een begrafenisondernemer zijn later gestuurd om de foetus bij de familie op te halen.

[update] 15-jarige verdacht van doden eigen kind

Icoon Buitenlands nieuwsDe Duitse politie meldt dat zij een 15-jarig meisje ervan verdenkt haar eigen baby te hebben gedood. Haar baby werd gisteren dood gevonden in de bossen bij Unna-Massen in Noordrijn-Westfalen. Mogelijk waren ook de toen 16-jarige vader en een vriend van hem bij de moord betrokken.

Eén van de jongens was naar de politie gestapt. Volgens het Openbaar Ministerie heeft het meisje haar zwangerschap verborgen gehouden voor haar familie. Vervolgens heeft het toen 14-jarige meisje haar kind gedood, vlak nadat ze het ter wereld had gebracht. Verdere details ontbreken nog.

Update 13.08 uur
Inmiddels is bekend geworden dat een 18-jarige vriend naar de politie is gestapt. Hij had de vader in oktober geholpen het lijkje te begraven. Aangezien de jongeman zich niet meer precies kon herinneren waar de baby begraven lag, werden na zijn bekentenis op 8 juli speurhonden ingezet. De dieren konden echter niets vinden, waarna werd besloten met behulp van een kleine graafmachine de grond te onderzoeken.

De daad van de jonge moeder wordt gekenmerkt als een 'daad uit vertwijfeling', aangezien het meisje er alles had gedaan om de zwangerschap voor iedereen verborgen te houden. In Duitsland is het mogelijk personen vanaf de leeftijd van 14 jaar te vervolgen. Het meisje wordt waarschijnlijk doodslag ten laste gelegd, een delict waarop maximaal tien jaar gevangenisstraf staat.

Overheid overweegt verbod op LPG

Robo0 had ons via de nieuws-submit te melden:

De rijksoverheid overweegt een verbod op het tanken van gas (LPG). Uit onderzoek van het bureau Ecorpy blijkt dat de Staat op die manier tussen de 600 en 800 miljoen euro aan extra belasting kan innen omdat mensen weer aan de bezine en diesel zullen gaan. Op deze brandstoffen is de accijns hoger. Daarnaast leveren de 2000 LPG-stations in Nederland een gevaar op voor de directe omgeving. Het sluiten van de stations zou effectiever zijn dan het slopen van de huizen rondom de stations.

De brancheorganisatie Vereniging Vloeibaar Gas (VVG) bestrijdt de conclusies van Ecorpy met klem. Volgens een woordvoerder kan het onderzoeksbureau "niet rekenen". Zo is er totaal geen rekening gehouden met het verlies van 6000 banen als de LPG aan de pomp verdwijnt.

Overzicht na etappe 17

Hieronder vind je een overzicht van de bijzonderheden en de klassementen in de Tour de France na etappe zeventien.

Wedstrijdmededelingen
Alessandro Bertolini (Alessio-Bianchi), Laurent Lefevre (Brioches La Boulangère) en Roberto Heras (Liberty Seguros): uit de koers wegens niet gestart

Massimo Giunti (Domina Vacanze): uit de koers wegens opgave

Didier Rous (Brioches La Boulangère): uit de koers wegens opgave

Janec Tombak (Cofidis): uit de koers wegens opgave

Daniel Becke (Illes Balears): uit de koers wegens opgave

Michele Bartoli (CSC): uit de koers wegens opgave

De volgende renners kregen een boete van 50 SF (Zwitserse Franken), vijf strafpunten en tien strafseconden voor het vasthouden aan auto's:
Iker Flores, Iñigo Landaluze, David Etxebarria (allen Euskaltel-Euskadi), Michele Scarponi (Domina Vacanze), Walter Beneteau (Brioches La Boulangère), Karsten Kroon (Rabobank), Giuseppe Guerini (T-Mobile), Bert Grabsch, Oscar Sevilla (beiden Phonak), Allan Davis, Christian Vandevelde (beiden Liberty Seguros), Xabier Zandio (Illes Balears), Kim Kirchen (Fassa Bortolo)

Fabio Baldato (Alessio-Bianchi): een boete van 100 SF, tien strafpunten en twintig strafseconden voor het vasthouden aan auto's

Bernhard Eisel (FDJ): een boete van 30 SF voor het kort stayeren achter een auto

De volgende renners ontvingen een boete van 40 SF wegens het ontvangen van duwtjes door toeschouwers:
Matthew Wilson (FDJ), Jimmy Casper, Jimmy Engoulvent (beiden Cofidis), Erik Dekker (Rabobank), Santiago Botero (T-Mobile)

Teamchef van US Postal: een boete van 200 SF voor het negeren van de regels van het Tour verkeersplan

Blessures:
Mikel Astarloza (Ag2r): wonden op linkerdijbeen en elleboog

Michele Scarponi (Domina Vacanze): meerdere kneuzingen en wonden op de linkerheup

Franck Renier (Brioches La Boulangère) en Bernhard Eisel (Francaises Des Jeux): meerdere kneuzingen

Baden Cooke (Francaises Des Jeux): rugpijn

Etappe 17
1 Lance Armstrong - US Postal 4.40'30"
2 Andreas Klöden - T-Mobile z.t.
3 Jan Ullrich - T-Mobile 0'01"

Geel
1 Lance Armstrong - US Postal 74.04'56"
2 Ivan Basso - CSC 4'09"
3 Andreas Klöden - T-Mobile 5'11"

Groen
1 Robbie McEwen - Lotto Domo 225 pnt
2 Thor Hushovd - Crédit Agricole 213
3 Erik Zabel - T-Mobile 212

Berg
1 Richard Virenque - QuickStep-Davitamon 226 pnt
2 Lance Armstrong - US Postal 168
3 Ivan Basso - CSC 119

Wit
1 Thomas Voeckler - Brioches la Boulangere 74.26'08"
2 Vladimir Karpets - Illes Balears 0'45"
3 Sandy Casar - Francaises des Jeux 1'56"

Alle uitvallers na etappe 17:
Gonzalez, Zubeldia, Mayo (Eus), Velo, Petacchi (FB), Bessy, Tombak (Cof), Hary, Lefevre, Rous (Bri), McGee (FDJ), Gates, Brandt, Vierhouten (Lot), Fagnini, Cipollini, Marinangeli, Valoti, Giunti (Dom), Seigneur (RAG), Haselbacher, Montgomery, Wegmann (Ger), Hvastija, Backstedt, Bertolini (Ale), Kirsipuu, Dumoulin (AG2), Casagranda, Celestino, Glomser (Sae), Vicioso, Heras (Lib), Hinault (Cre), Pradera, Mentsjov, Becke (Ill), Hamilton (Pho), Piil, Bartoli (CSC), Bramati (Qui)

Virenque meester van de bolletjes

Terwijl iedereen zit te wachten op het absolute record van zes tourzeges, zorgt Richard Virenque met zijn zevende bolletjestrui, die hij gisteren veilig stelde, ook voor een absoluut unicum.

Richard Virenque ging gisteren weer gretig in de aanval. Hij kwam als tweede aan op het dak van de tour (Col de la Madeleine) en sprokkelde erna nog een hoop punten voor het bergklassement bijeen. De kloof die Armstrong, zijn eerste belager, nu moet overbruggen om op gelijke hoogte te komen met Richard Virenque in het bergklassement is niet meer overbrugbaar in de laatste dagen van de Tour de France.

Dat betekent dus dat de Fransman van Quick Step - Davitamon, indien hij de Ronde van Frankrijk uitrijdt, zeker is van zijn zevende eindzege in het bergklassement. Niemand deed hem dit ooit voor. De legendarische Federico Bahamontes en de Belg Lucien Van Impe hadden er wel al zes op hun naam.

Van den Bergh langer bij FC Utrecht

Dave van den Bergh heeft zijn contract bij FC Utrecht verlengd tot medio 2007. De oude verbintenis van de aanvaller liep nog tot medio 2005.

"In het systeem dat FC Utrecht speelt is van den Bergh een erg belangrijke speler. We zijn dan ook erg blij dat hij zijn contract heeft verlengd," aldus trainer Foeke Booij op de site van de club.

Van den Bergh speelt sinds 2000 bij de club uit de Domstad. De linksbuiten, die eerder speelde voor Ajax en Rayo Vallecano, maakte in de 125 competitiewedstrijden die hij voor Utrecht speelde, 18 goals. En afgelopen seizoen bezorgde hij FC Utrecht de Amstel Cup door zijn treffer in de finale tegen FC Twente.

Hunter beschuldigt Marion Jones

C.J. Hunter heeft zijn ex-vrouw Marion Jones beschuldigd van het gebruik van doping tijdens de Olympische spelen van 2000 in Sydney. Jones won tijdens die spelen vijf medailles, waaronder driemaal goud.

Kogelstoter Hunter, die zelf geschorst is wegens dopinggebruik, zou de beschuldigingen hebben geuit tijdens het onderzoek naar de "Balco-affaire".

De Amerikaanse krant "de San Francisco Chronicle" zegt dat ze over aantekeningen beschikken waarin ondermeer staat dat Jones epo en groeihormonen nam en dat Hunter de atlete zelf heeft geinjecteerd.

De advocaat van Jones zegt dat Hunter verbitterd is na de scheiding in 2002 van Jones, en dat er van de beweringen niets waar is.

Bom uit Tweede Wereldoorlog gevonden in Velsen

De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) zal vanavond in Velsen een bom uit de Tweede Wereldoorlog onschadelijk maken. Het gaat om een 250 ponder die donderdag tijdens baggerwerkzaamheden tussen de tweede en derde rijksbinnenhaven in Velsen is aangetroffen.

Omdat de EOD vanavond daar aan het werk gaat, vaart de veerpont Velsen-Noord tussen 19.30 en 20.30 uur niet. Verder wordt al het verkeer in een omtrek van 1,5 tot 2 kilometer stilgelegd.

Inzaghi mist begin competitie

Filippo Inzaghi mist waarschijnlijk het begin van de Italiaanse competitie. De Aanvaller van AC Milan kampt met de naweeën van een enkeloperatie die hij eind april onderging.

De Italiaanse international bezocht deze week een specialist in Amsterdam en die zei dat 'Super Pippo' nog zeker zes weken rust moet houden.

Door de blessure ontbrak Inzaghi bij EURO 2004 in Portugal. Afgelopen seizoen speelde hij slechs 14 competitiewedstrijden waarin hij drie maal scoorde.

17-jarige moslim al eerder terreurverdachte

Binnenlands-nieuwsDe 17-jarige Rotterdamse moslim A. wiens arrestatie leidde tot het huidige terreuralarm in ons land, heeft waarschijnlijk in een Pakistaans terroristenkamp een training ondergaan in het maken van bommen en het omgaan met zeer zware wapens. De jonge Marokkaan werd aangehouden in verband met een overval op een Edah-supermarkt aan de Mathenesserdijk in Rotterdam. De 17-jarige en zijn 22-jarige broeder in het kwaad, de in Marokko geboren Ibrahim Mohammed B., zetten het winkelpersoneel toen een doorgeladen uzi-pistoolmitrailleur en een kalasjnikov tegen het hoofd. B. is daarvoor al veroordeeld tot 3 jaar cel.

Tijdens huiszoekingen bij A. trof de politie schetsen van diverse gebouwen en vitale plekken in het zuiden en westen van ons land aan. Hierop werden volgens justitie aanslagen beraamd. De regering kondigde daarop het terreuralarm af.

A. is ook één van de moslims die in oktober vorig jaar werden opgepakt in het Schiedamse belhuis Internet Phone Centre aan het Broersvest. Het belhuis is vermoedelijk een uitvalsbasis van de terreurcel waarvan destijds in totaal vijf man achter de tralies gingen. Er lagen chemicaliën waarmee explosieven kunnen worden gemaakt. De vijf kwamen in november weer vrij wegens gebrek aan bewijs. Die vrijlating gebeurde echter op tactische gronden blijkt nu, want de AIVD heeft de vijf scherp in de gaten gehouden. Uit afgeluisterde telefoongesprekken bleek dat zij gewoon doorgingen met het voorbereiden van een aanslag in Nederland.

Het belhuis in Schiedam in sinds januari eigendom van de kompaan van de 17-jarige A., de tot 3 jaar cel veroordeelde Ibrahim Mohammed B., wiens in Nederland geboren en getogen echtgenote geheel gesluierd en met handschoenen aan door het leven gaat. B. wordt door justitie ook genoemd in het onderzoek door het landelijk parket naar de terreurcel die ons land nu met aanslagen bedreigt. Het gaat om een netwerk van jonge radicale moslims, van wie leden gerekruteerd werden door het eerder op Schiphol opgepakte en aan Duitsland uitgeleverde terreurkopstuk Mullah Braun.

Minardi breekt met Wilux

Paul Stoddart heeft tegen enkele Nederlandse journalisten verteld dat na de race zondag een persbericht zal uitgaan die de breuk tussen Minardi en titelsponsor Wilux bekend maakt.

Officieel zal als reden een verschil van mening worden opgegeven. Insiders weten dat er al langer een moeilijke relatie was tussen team en sponsor en dat twee weken geleden de spreekwoordelijke druppel in de emmer is gevallen.

Nadat Minardi-sportdirecteur John Walton was overleden haalde het team alle reclame van de auto en zette ter ere van hem er John Boy op. Directeur Ruud Wildschut kon deze actie begrijpen en had ook zelf een idee om John Walton te eren, maar hij liet verschillende mensen weten misschien een rechtzaak aan te spannen vanwege het geldverlies dat hij hierdoor leed.

Voor Stoddart was dat de reden om uiteindelijk het sponsorcontract te willen ontbinden. Eerder was de relatie al verslechterd doordat Wildschut bij de pers suggereerde dat een Nederlandse coureur de plek van een huidige coureur zou innemen.

Gewonde door schietpartij in Amsterdam

Icoon Binnenlands nieuwsIn Amsterdam is gisteravond een nog onbekende man ernstig gewond geraakt bij een schietpartij. De schietpartij vond plaats op bedrijventerrein de Heining in het Westelijk Havengebied.

Rond 18.30 uur werd de man door twee nog onbekende mannen op een motor onder vuur genomen. Het slachtoffer werd in zijn benen geraakt. De politie hield kort na het incident een klopjacht op de daders, hierbij werd ook een helicopter ingezet. Tevergeefs, de daders wisten te onkomen en reden richting recreatiegebied Spaarnwoude. Mogelijk ging het om een poging tot liquidatie in het criminele circuit, maar dat is nog niet duidelijk.

Klant gooit kliko naar vuilnisman

Een vuilnisman is gewond geraakt nadat een inwoner van Almelo een kliko naar zijn hoofd gooide. Het incident gebeurde toen de medewerker van Twente Milieu weigerde zijn groencontainer mee te nemen omdat die te zwaar was.

Toen de eigenaar constateerde dat zijn kliko niet werd geleegd ging hij verhaal halen bij de vuilnisman. Er onstond een ruzie waarop de 30-jarige Almeloër een lege kliko pakte en naar het slachtoffer gooide. De vuilnisman raakte gewond aan zijn been.

Te veel zonnen blijkt verslavend

Wie regelmatig behoefte heeft om in de zon of onder een zonnebank te liggen heeft kans hieraan verslaafd te zijn. Het ultraviolette licht dat afkomstig is van zonlicht maakt in het menselijk lichaam een stofje aan dat ontspannend werkt.

De Amerikaanse Universiteit van Wake Forest publiceerde deze opmerkelijke uitkomst na een uitgebreid onderzoek. Een van de conclusies was dat mensen met een door de zon of zonnebank gebruinde huid vaak een verslaafde reactie vertonen. Dit leidt onder meer tot het vergeten van de risico's die te veel ultraviolet licht met zich meebrengt.

De stof die het lichaam onder invloed van zonlicht maakt is endorfine, dat dezelfde werking heeft als opium en heroïne, aldus de onderzoekers. Behalve een pijnonderdrukkend gevoel wekken ze euforie en en een gelukmakend gevoel op.

De test werd gedaan onder veertien volwassenen waarbij twee zonnebanken werden gebruikt, één met en één zonder ultraviolet licht. Voor en na de test werd de stemming van de deelnemers gemeten en wat bleek: het ultraviolet licht werkte meer ontspannend. De deelnemers verlangden dan ook meer naar deze zonnebank.

Trein raakt rolstoel protesterende man

Icoon opmerkelijk nieuwsEen 54-jarige mindervalide Amerikaan gaat regelmatig in zijn rolstoel langs de spoorlijn staan om zijn ongenoegen kenbaar te maken. Hij steekt dan zijn middelvinger op en scheldt naar voorbijkomende treinen. Deze keer stond hij echter te dichtbij waardoor zijn rolstoel door de tank van een dieseltrein geraakt werd. Hierdoor viel de man uit zijn rolstoel en brak hij zijn arm.

De man zit sinds 1989 in een rolstoel nadat zijn auto bleef vasthaken op een overweg. Een aankomende trein kon toen niet meer op tijd remmen. Volgens de politie is dat echter niet de reden voor zijn obscene gebaren en gescheld. Hij zou protesteren tegen de claxons van treinen die hem steeds uit zijn slaap halen.

De man heeft het ziekenhuis inmiddels alweer verlaten met het advies zijn ongenoegen op een minder gevaarlijke manier te uiten.

Moslims?

Zojuist heb ik met stijgende verbazing naar de herhaling van het journaal gekeken. Het item wat mijn mond deed openvallen ging over een zeventien jarige jongen uit Rotterdam, die een overval op een winkel had gepleegd. Na onderzoek bleek dat de betreffende jongeman niet alleen een goede bekende is van de politie, maar ook contacten heeft met de terreurorganisatie Al 'Quaida. In de woning van de jongen waren plattegronden gevonden van gebouwen, welke waarschijnlijk gebruikt zouden worden om een terreuraanslag voor te bereiden. Naar aanleiding van zijn arrestatie en de bevindingen van justitie, werd het terreuralarm in Nederland afgekondigd, met als gevolg dat locaties zoals Schiphol extra worden gecontroleerd.

Nu is het niet het bovenstaande wat mijn mond deed openvallen, maar de manier waarop Philip Freriks en de voice-over over de jongeman en zijn kompanen berichtten. De jongeman werd steevast aangeduid als "Moslim". Met hem zijn er nog vier "Moslims" aangehouden. Moslim voor en Moslim na. Dit verbaasde me zo erg, omdat het me nog nooit is opgevallen dat misdadigers (of verdachten) genoemd worden naar hun religie. Als er een protestantse man wordt gearresteerd, hoor je nergens dat "de Protestant voorlopig in voorarrest zit". Ook heb ik nog nooit gehoord of gelezen dat er "vier Christenen zijn opgepakt in verband met brandstichting". "De Hindoe werkte samen met twee andere Hindoes en een atheïst." "De Jood is nog steeds voortvluchtig". "De Katholiek is veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf". "Een 16jarige Grieks-orthodoxe jongen heeft een auto gestolen."

Als je bovenstaande zinnen leest, lijken ze bespottelijk. Dat zijn ze ook. Maar waarom is het in de media dan een gewoonte om moslims wél naar hun religie te noemen, maar alle andere gelovigen niet? Is het omdat de Islam een enge religie is? Uit naam van Jezus en God zijn er meer mensen gedood in onze geschiedenis dan uit naam van Allah en Mohammed. Dus waarom is Ali de winkeldief "een Moslim" en Katholieke Kees de vandaal "een jongeman"? Waarom? Misschien is Ali wel helemaal geen overtuigd Moslim en heeft hij al jaren geen moskee meer van binnen gezien.

In hetzelfde journaal was nog een item over Moslims. In korte tijd is het moskeebezoek van zowel Turkse als Marokkaanse Moslims afgenomen; ze voelen zich steeds minder betrokken bij hun geloof. Voornamelijk jongeren, hoger opgeleiden en moslims die goed geïntegreerd zijn, hechten minder belang aan de islam in het dagelijks leven. Kortom; onze Moslims zijn steeds minder Moslim en toch blijven we "die lui" Moslims noemen. Nederland was vroeger Christelijk, maar niemand noemt ons nu nog Christenen, dus waarom doen we dat wel met onze Marokkaanse en Turkse medelanders?

Begrijp me niet verkeerd, ik noem beestjes graag bij hun naam. De jongens die mijn brommer probeerden te stelen en een baksteen naar mn hoofd gooiden, zijn kutmarokkanen. Ze zijn kut en Marokkaan, dus die benaming klopt. Zou ik ze kutmoslims noemen, zou de kans groot zijn dat ik ernaast zit. Je kunt immers aan iemands uiterlijk niet zien wat voor religie deze aanhangt. En daarom is het in mijn ogen onjuist om criminelen (of verdachten) met hun religie aan te duiden.

De enquête over het afnemende moskeebezoek bracht een extra onverwacht resultaat met zich mee; veel Marokkaanse en Turkse mensen weigerde mee te werken omdat Nederland zo slecht denkt over de Islam. En dat is heel begrijpelijk als je bekijkt hoe de media steevast hun religie erbij haalt. Ik keur extremistische Moslims af. Maar ik keur ook extremistische Christenen, Joden, Hindoes en atheïsten af. Dus waarom in godsnaam de religie erbij betrekken als het helemaal niet van belang is? Waarom de Islam, wat geen haatreligie is, wél zo dag in dag uit in de media brengen?

Het is helemaal niet vreemd dat veel Nederlanders iets tegen de Islam hebben. Want elke dag horen en lezen ze, hoe gevaarlijk die Moslims wel niet zijn. Laten we er vooral niet bij stilstaan dat er net zoveel Christenen, Joden, Hindoes, atheïsten, fiscalisten, monotheïsten etc bestaan die ook rottigheid uithalen.

Man zet bomverkenner in zijn hemd

Icoon opmerkelijk nieuwsDe politie Brabant-Noord meldt dat een 53-jarige man uit Uden afgelopen donderdag voor heel wat commotie heeft gezorgd. Nadat er die avond een verdachte koffer was gevonden op een druk bezochte markt in Uden, besloot de politie de markt te ontruimen en een bomverkenner in te schakelen. Deze ging de koffer uitgebreid onderzoeken, maar anderhalf uur later schrok hij zich kapot.

Plotseling brak een 53-jarige man uit Uden door de politieafzetting, liep naar de koffer toe, opende die en hield deze boven zijn hoofd. Er bleek geen explosief in te zitten. De politie heeft de man vervolgens gearresteerd. Hij wordt ervan verdacht de koffer op het marktplein te hebben neergezet om te kijken wat er vervolgens zou gebeuren. De markt werd al vrij snel daarna weer vrijgegeven.

Masker voor uitgezette spugende illegaal

ayse241073, Bloemkool en ArieDeKnaller hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De Koninklijke Marechaussee is op zoek naar een masker waarmee uitgeprocedeerde agressieve illegalen en asielzoekers tijdens hun uitzetting in bedwang gehouden kunnen worden.

Het masker moet voorkomen dat marechaussees met bloed en speeksel worden bespuugd of worden gebeten, zo meldt een woordvoerder. Tot voor kort was het wettelijk niet toegestaan om tijdens uitzetting gebruik te maken van hulpmiddelen als mondkapjes, piepschuim helmen of maskers.

Maar in mei dit jaar werden de richtlijnen uitgebreid met een aantal nieuwe voorschriften die dit nu wel mogelijk maken. Deze kwamen tot stand nadat marechaussees een betere bescherming hadden geëist tegen met hiv besmette illegalen en asielzoekers.

Naar verwachting zullen dit jaar zo’n 24.000 uitzettingen plaatsvinden. In ongeveer tien procent van de gevallen gaat dit gepaard met spugen, bijten, schoppen, slaan, zichzelf verwonden of met het smeren van eigen uitwerpselen. Marechaussees moeten zich nu nog regelmatig laten controleren op besmetting met het hiv virus.

Momenteel wordt bij fabrikanten, gevangenissen en collega’s in buitenland nog gezocht naar het meest geschikte masker, ook wel schermmasker genoemd, dat de kans op besmetting en verwonding bij marechaussees aanzienlijk moet gaan verkleinen.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1265
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
review
Dragon's Dogma II
©FOK.nl e.a.