Game: World Championship Snooker 2004

Wat meteen opvalt aan de game is dat ze een licentie hebben voor het officiële snooker WK, samen met 30 snookertoppers in digitale vorm. Dit is goed te zien aan het introfilmpje van het spel, dit is een digitale versie van de intro die ze bij de BBC gebruiken. Maar goed, een licentie is natuurlijk nog geen garantie dat het een goed spel is.



Bij het opstarten van het spel is te zien dat het spel erg uitgebreid is. World Championship Snooker bevat, ondanks zijn naam, ook pool. Verder kun je naast de standaard single games en kampioenschappen ook trickshots en legendarische wedstrijden uit het verleden spelen.

Het spel zelf begint met het kiezen van je karakter en diens tegenstander. Dit kan één van de dertig echte spelers zijn, of je kunt zelf je eigen personage maken. Jammer genoeg zijn de opties hierbij beperkt, en kun je alleen een aantal vaste hoofden kiezen voor je eigen snookerheld. Tenslotte is er geen mogelijkheid om bijvoorbeeld ogen, haar- of huidskleur aan te passen.

Na het kiezen van onder andere de hal waar je speelt, de tafel die er staat en het aantal keer dat je moet winnen, kan het spel dan echt beginnen.