Gadget Review: De Irman

De Irman doet in de praktijk verbazingwekkend goed waar hij voor gemaakt is: signalen van je afstandsbediening opvangen. De geïnstalleerde plugins en programma's doen de rest van het werk. De plugin voor Winamp - het programma waar ik de Irman voornamelijk mee gebruik - werkt perfect, ik kan op ieder moment waar dan ook de afstandsbediening grijpen en mijn favoriete nummers kiezen. Dit is vooral makkelijk omdat ik zelf geen stereotoren heb en dus mijn PC voor de nodige muziek gebruik. Ook de meegeleverde Irman-versie van de bekende Windows mediaspeler doet zijn werk prima in combinatie met de Irman, ik kan relaxed vanaf de bank mijn films afspelen.

De Irman is niet echt goedkoop, in Nederland betaal je hier bij de twee nationale resellers (de CIV-shop van de Universiteit Twente en Mensys) van het product 25 Euro voor het apparaatje, je moet dan zelf ook nog eens voor een afstandsbediening zorgen. Je kunt hem echter wel met iedere willekeurige afstandsbediening gebruiken. Het is dus in dit opzicht een echte gadget: erg leuk om te hebben, maar vrij zinloos en duur

Ik kwam er tijdens het testen van de Irman achter dat je verschillende afstandsbedieningen kunt installeren en gebruiken: je kunt dan bijvoorbeeld de mediaspeler besturen met de afstandsbediening van je TV en Winamp met de afstandsbediening van je stereo. Dit werkt erg prettig en maakt het besturen van programma's nog makkelijker.

Kortom, iedereen die wel wat centen overheeft voor deze gadget en veel met z'n PC werkt is de Irman een leuk speeltje. Het is alleen jammer dat ik deze review nog niet met de druk op de knop van de afstandsbediening online kan zetten



De plus- en minpunten van de Irman staan hieronder nog een keer kort opgesomd:

Pluspunten
  • Eenvoudige en snelle installatie
  • Werkt onder Windows 9x/ME, NT, 2000, XP, Linux* en Risc OS*
  • Fijn patsen met je afstandsbediening

* ) met behulp van niet-Evation drivers - niet getest

Minpunten
  • Redelijk prijzig
  • De Irman is slechts te verkrijgen via de site of via de twee Nederlandse resellers
  • Geen USB-aansluiting

Wil je meer weten of wil je de Irman aanschaffen? Surf dan voor meer info naar de website van Evation die hier te vinden is.