X (voorheen Twitter) mogelijk niet meer gratis

Als het aan Elon Musk ligt, zal X (voorheen Twitter) in de toekomst niet meer gratis zijn. Dit om de vele bots tegen te gaan. Dit zei hij tijdens een gesprek met de Israëlische president Netanyahu. Met de inzet van "een paar dollar per maand" zouden de kosten voor bots te hoog zijn.

Volgens Musk zijn er momenteel 550.000 accounts die tesamen tussen de 110 en 200 miljoen berichten plaatsen. In de eerste drie maanden van 2022 waren er nog "slechts" 229 miljoen actieve accounts.

Vorig jaar waren er al premium accounts te verkrijgen, met dat abonnement krijg je een blauw vinkje, zie je minder advertenties en sta je hoger in zoekopdrachten. Ook kun je langere berichten schrijven en deze bewerken na publicatie. Zo'n abonnement kost in Nederland met €9.68 iets minder dan een tientje per maand. Heel warm loopt men er niet voor: er zijn maar 800.000 premium accounts.

Op X is men niet van plan lang te blijven als er betaald moet worden om X-jes de lucht in te sturen, wat na een snelle blik op het platform blijkt. Zou jij betalen voor X?