The Division

 

In The Division zijn er ook items te vinden en te te verdienen. Bijvoorbeeld een backpack, die allerlei bonussen geeft. Meer armor, meer ruimte in je inventaris en bonuspunten voor je vaardigheden in je skilltree. Een ander item dat je nodig gaat hebben is een gasmasker, om in zwaarder besmette gebieden te kunnen lopen. Elke missie op de map heeft drie kenmerken: veiligheid, moraal en besmetting. Aan het laatste kun je zien of je met je huidige gasmasker er überhaupt wel kunt zijn, hoe lastig het level gaat zijn en hoe de inwoners op die plek zijn.

The Division

Het mooie is ook dat je dezelfde missie bij nacht kunt doen. Er zit een dynamische weercyclus en een dynamische dag-nachtcyclus in en bij nacht val je minder op, dus je kunt aangeven de missie bij nacht te willen beginnen. Maar vijanden vallen in het donker ook minder op, dus het blijft oppassen. De missie die getoond werd op de persconferentie zien we nu bij nacht en wederom: grafisch is het schitterend, de sfeer van de stad na een ramp druipt van het scherm. Alsjeblieft Ubisoft, geen downgrade in de aanloop van de release van The Division graag!

Als je een missie succesvol hebt afgesloten dan krijg je ervaringspunten voor je teamleden en in het geval van de demo een nieuw gasmasker. De veiligheid en moraal gaan omhoog en je bezit een nieuw stukje stad. Dat laatste klinkt erg Ubisoft, want ook in Far Cry, Assassin’s Creed en Watch Dogs is het vrijspelen van nieuwe gebieden een bekend fenomeen. Hoe het in The Division precies werkt is nog niet duidelijk. Wat we wel zien is dat er een vervolgmissie te doen is na de eerste in de stad, dus je unlocked inderdaad meer missies door stukken in te nemen.

The Division

The Division zit grafisch vol sfeer. Bijna iedereen gaat kwijlend de demokamer uit na het zien van de prachtige beelden. Maar toch, de besturing en de volledige gameplay blijven een vraag. Nog steeds geen vrij speelbare versie voor een game die eigenlijk dit jaar nog in de winkel had moeten liggen? Wat is er aan de hand? Is het allemaal zo geheim of niet af dat we de missie niet zelf mogen doen, in plaats van het al volledig in draaiboek staande missieverloop van de demospelers van Ubisoft? Zijn er soms niet zoveel aanpakmogelijkheden voor een missie? Ook zijn er al geruchten over een downgrade, maar goed, dat kan ook een gevalletje aandachttrekkerij zijn. Hopelijk is er snel meer te zien van The Division, dat in 2015 uitkomt op pc, Xbox One en PlayStation 4.