Call of Duty: Advanced Warfare

 

De tweede missie speelt zich af op de Golden Gate-brug. Je wordt onder vuur genomen door een zooi soldaten. Door al het geknal heen spring je van de ene auto naar de andere voor dekking, ruk je het portier eruit als extra schild en schiet je de ene tegenstander na de andere neer. Soldaten, drones, van alles zien we voorbij komen en de actie spat van het scherm af. De kogelregen en vooral de inslagen ervan voelen we door onze lounge-stoelen heen trillen. Actie en spektakel, dat is Call of Duty. Er komen wat drones aan die de staalkabels van de brug slopen en de hele brug stort in elkaar. Ondertussen veren we van de stoelen door de bijbehorende bass-tonen.

Call of Duty: Advanced Warfare

Een nieuw level, nieuwe kansen. Deze missie duurt wat langer. We zijn in Bulgarije en rennen met z’n tweeën door een bos op weg naar een rendez-vous met de rest van het team. Hier zien we een van de nieuwe trucjes van het vernuftige pak: je kunt tijdelijk onzichtbaar worden. Wel zijn er allerlei tanks, helmen en camera’s die je alsnog spotten door infrarode straling. Als de energiemeter van je pak leeg is moet je opnieuw opladen, al gaat dat verdomd snel. Dit stuk is veel meer stealth dan dat we gewend zijn van Call of Duty.

De missie verandert daarin al snel als we bij het team aankomen en daarna een dekmantel van Atlas tegenkomen. Blijkbaar zijn ze bezig met chemicaliën en wij als team gaan onze eigen baas wel even vertellen dat dat niet kan door het kamp te vernietigen. Eerst bewijs halen natuurlijk, want anders zal Kevin Spacey alles ontkennen. In het kamp zien we de voorspelbare kogelregens heen en weer en natuurlijk gaat het kamp eraan. Het team vindt nog een hightech tank voor het volgende stukje voorspelbare gameplay. Ontsnappen doen we in die tank, inclusief EMP-kanon, om andere tanks, helicopters en weet ik wat er meer op ons afgestuurd wordt neer te knallen.

Call of Duty: Advanced Warfare wordt weer een spel met voorspelbare gameplay. Overleven in een stad die in puin ligt, veel actie, ontsnappen door middel van voertuigen. We hebben het allemaal wel eens gezien, maar het blijft een waar spektakel. Het hightech pak is eigenlijk de grootste vernieuwing. Waarschijnlijk gaat dat zorgen voor een nieuwere ervaring met de multiplayer, want in stealth of door snel hoogteverschillen te kunnen overbruggen gaat dat vast voor nog meer intense momenten zorgen. We gaan het meemaken op 4 november, wanneer Call of Duty: Advanced Warfare uitkomt op PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One en pc.