Lord of the Rings Online: Riders of Rohan

"Boeken gelezen? Check! Films gezien? Check! MMO gespeeld? Uh, nee. Mooi, dan mag jij naar Warner om de nieuwe expansie van Lord of The Rings Online te bekijken."

Header

Dus daar zit ik dan, eerste afspraak van de dag en een superenthousiaste executive producer voor me. En eigenlijk kon ik wel waarderen wat ik zag. Nee, niet alleen de vrouwelijke producer, ook de game. Lord of The Rings Online heeft zich tot nu toe tot de gebieden tot en met Isengard beperkt. De makers lezen, bekijken en fantaseren over de immense wereld die door Tolkien is geschapen om een zo gedetailleerd mogelijke online wereld te creëren. De vierde expansie zal, zoals de titel al aangeeft, het immense gebied van Rohan toevoegen aan de wereld. Het verhaal zal beginnen bij Amon Hen, waar Boromir de ring probeert af te pakken met voor de kenners een bekend gevolg. De Fellowship breekt uiteen en ze gaan ieder een eigen weg om de Ring te vernietigen.

LOTRO: Riders of RohanLOTRO: Riders of Rohan

Rohan is een weidse omgeving met groene graslanden. Iets dat opvallend goed overkomt in de game. De makers hebben de kaart van Rohan opgedeeld in drie gebieden: het eerdergenoemde Amon Hen, de rand van Eves of Fanghorn met vast nog wel een ent te zien en de grote Eastern Plains. Naast mooie vergezichten zijn er dorpjes te bezoeken en natuurlijk zijn er gevechten met orcs en Uruk-hai en meer gespuis. Omdat het allemaal zo ver lopen is, de omgeving is namelijk echt heel groot, hebben paarden een belangrijke rol gekregen. Niet alleen om je sneller te verplaatsen, maar ook om te paard te vechten, met bijvoorbeeld zwaard of met pijl en boog.

LOTRO: Riders of RohanLOTRO: Riders of Rohan

Jouw paard is een Mearas, hetzelfde paardenras als Gandalfs paard Shadowfax. Voor de dwergen en hobbits zijn er pony-varianten die gelukkig wel even sterk en snel zijn. Je paard kun je aanpassen met eigen zadel, verfje in het haar, maar ook heeft het paard een eigen skilltree. Je moet dus ervaring gaan opdoen om je paard helemaal naar jouw speelstijl te trainen. Je kunt alleen te paard vechten in de Eastern Plains, sterker nog, de makers raden af om te voet rond te lopen omdat het zo groot is en omdat de tegenstanders wel op mounts rijden en dus veel lastiger te voet te verslaan zijn.

De expansie zorgt ervoor dat je personage zelf tot level 85 kan komen en je hogere levels in crafting hebt. Er komen betere legendarische  wapens en meer ontmoetingen met de niet-speelbare hoofdrolspelers uit het verhaal. Gandalf en zijn Shadowfax zijn bijvoorbeeld te ontmoeten. Een vrij bizarre pre-orderbonus is dat je als paard rond kan rennen. Er zijn nog dingen niet geheel afgemaakt, zo zijn ze nog bezig met wat te doen als je van je paard gemept wordt, rent het beest dan weg en heb jij een vreselijk probleem, of kun je deze weer snel bestijgen om verder in de strijd te gaan.

LOTRO: Riders of RohanLOTRO: Riders of Rohan

De PR-dame in kwestie heeft me enthousiast gemaakt. Geen idee waarom ik een free to play-game links heb laten liggen, uitproberen voor noppes kan nooit kwaad. Ondertussen probeer ik de game uit, juist omdat de wereld van Tolkien me zo aanspreekt. Nu moet ik alleen nog tot 5 september wachten tot ik ook een My Little Pony die met me meevecht kan regelen voor mijn hobbit.