OM eist 3 jaar cel tegen Ali B. wegens verkrachtingen en aanrandingen

Rapper Ali B. hoorde vanmorgen het OM een gevangenisstraf van 3 jaar eisen, wegens twee verkrachtingen en twee aanrandingen die in 2014 en 2018 hebben plaatsgevonden. De 42-jarige artiest wordt beschuldigd van zedendelicten met drie vrouwen, waaronder een voormalige deelnemer van The Voice of Holland en zangeres Ellen ten Damme.

Volgens de aanklager konden de vrouwen geen "weerstand bieden" aan Ali B. "Hij toont geen respect voor de fysieke integriteit van de slachtoffers. Er is totaal geen sprake van enig begrip voor welke schade dit bij hen kan veroorzaken."

Het OM twijfelde niet aan de verklaringen van de vrouwen. Jill Helena beweert dat ze in 2018 door Ali B is aangerand in een auto in het Amsterdamse Bos. Ali B suggereerde dat de BOOS-uitzending van begin 2022 over seksuele misstanden bij The Voice mogelijk een reden was voor Helena om naar de politie te gaan. Echter, volgens de officier werd Helena niet door de aflevering aangezet, aangezien ze al in 2020 overwoog aangifte te doen.

Het OM benadrukte dat de verklaringen van Helena en Ten Damme worden ondersteund door aangiftes en meldingen van andere vrouwen. De officier merkte op dat de verklaringen veel overeenkomsten vertonen en dat de verdachte geen nee kent. Ali B zoent of betast vrouwen plotseling en zet hen vervolgens vast tegen een muur of autodeur op afgelegen plekken.

Later op de dag zal de advocaat van Ali B zijn betoog houden, gevolgd door de laatste woorden van de rapper zelf.

Na de uitspraak verklaarde Ali B. dat hij "opgelucht" was over de eis en vol vertrouwen had in de afloop. Hij gaf aan gedurende het betoog steeds zelfverzekerder te zijn geworden. Ondanks dat de aanklagers zelfs zijn eigen vrouw citeerden, die haar man omschreef als "een pathologische leugenaar".

Ali B benadrukte dat "Nederland een prachtig land is, met een beschermend rechtssysteem." Hij keek uit naar het betoog van zijn advocaten.

Zie ook: Ali B. piept en klaagt in rechtzaak, ontkent seks te hebben afgedwongen