Ali B. piept en klaagt in rechtzaak, ontkent seks te hebben afgedwongen

De zedenzaak tegen Ali B wordt met een dag verlengd en zal morgen worden voortgezet, waarbij het Openbaar Ministerie tevens een strafeis zal uitspreken. De rapper en platenbaas wordt beschuldigd van twee verkrachtingen en drie aanrandingen. Ali B. ontkent niet dat hij fysiek contact heeft gezocht met de aangeefsters maar bepleit dat dit met toestemming van de vrouwen in kwestie is gebeurd.

Zangeres Ellen ten Damme heeft in 2014 aangifte gedaan van verkrachting. Jill Helena, een voormalige deelneemster aan The Voice of Holland, heeft in 2018 aangifte gedaan van aanranding in Amsterdam. Een derde vrouw heeft aangifte gedaan van aanranding en verkrachting in Heiloo, ook in 2018.

Ali B genoot jarenlang grote populariteit als artiest en televisiepersoonlijkheid in Nederland. Dit beeld veranderde begin 2022 drastisch toen het BNNVARA-programma BOOS meldingen onthulde van seksueel grensoverschrijdend gedrag binnen The Voice, waar Ali B lange tijd coach was.

Volgens Ali B begon na de brief van BNNVARA over de beschuldigingen een ware nachtmerrie voor hem. Emotioneel vertelde hij in de rechtszaal dat hij weinig tijd kreeg om te reageren en zijn gezin uitleg te geven. "Ik was bang dat ik mijn gezin zou verliezen."

Gisteren meldde zich een nieuwe getuige, waardoor de zitting van vandaag vertraging opliep. Ali B wil dat het requisitoir en het pleidooi op dezelfde dag plaatsvinden om eenzijdige berichtgeving in de media te voorkomen. Hij en zijn advocaat willen dat het proces zo snel mogelijk wordt afgehandeld.