Zwitserland dankzij sterke eerste helft te sterk voor Hongarije op EK voetbal

Zwitserland is uitstekend begonnen aan het EK met een zege op Hongarije. In Keulen waren de Zwitsers vooral in de eerste helft beter dan de Hongaren en zouden uiteindelijk met 3-1 winnen.

Zwitserland kwam in het eerste kwartier op voorsprong via Kwadwo Duah. De Zwitserse spits zag zijn doelpunt in eerste instantie afgekeurd worden vanwege buitenspel, maar de VAR concludeerde al snel dat er van buitenspel geen sprake was en stond Zwitserland met 1-0 voor. Na het openingsdoelpunt had Zwitserland het overwicht en vlak voor de rust kwam het ook op 2-0, dankzij een afstandsschot van Michel Aebischer, die bij de 1-0 ook al de assist had gegeven.

Hongarije kon daar weinig tegenover stellen in de eerste helft, maar kwam na rust beter voor de dag. De Hongaren drongen steeds meer aan en nadat Barnabás Vargas eerst nog een goede kopkans had gemist, kopte hij daarna wel raak. Hongarije ging daarna op zoek naar de gelijkmaker, maar het kwam niet tot grote kansen, waarna invaller Breel Embolo de wedstrijd besliste door vlak voor tijd de 3-1 te scoren.

Door de overwinning gaat Zwitserland samen met Duitsland aan de leiding in groep A. Duitsland was vrijdag duidelijk te sterk voor Schotland.