Porsche pakt pole voor veelbelovende 24 uur van Le Mans, Cadillac en Ferrari voorin

Op het circuit van Le Mans is donderdagavond de hyperpole afgewerkt voor de 24 uur van Le Mans, de beslissende kwalificatiesessie. Dat leverde flink wat spanning op en onderstreepte ook maar weer eens dat de race in potentie de leukste editie in vele jaren kan gaan worden.

In de Hypercar-klasse, de snelste van het veld, stonden de Cadillacs op de eerste twee plekken, maar in zijn laatste ronde ging Kevin Estre er met de #6 Porsche nog 0,148 seconden onderdoor. De auto met verder ook André Lotterer en Laurens Vanthoor vertrekt daardoor zaterdag om 16.00 uur vanaf poleposition.

Op de tweede plek stond in principe de #2 Cadillac van Earl Bamber, Alex Lynn - die de kwalificatie reed - en Alex Palou, maar een gridstraf gooit ze terug naar plek zeven. Hun zusterauto, de #3 Cadillac, start met Renger van der Zande, Sebastien Bourdais en Scott Dixon vanaf de tweede plek. Op rij twee volgen dan de Ferrari's, met eerst de #51 van Alessandro Pier Guidi, James Calado en Antonio Giovinazzi en daarna de #50 met Antonio Fuoco, Miguel Molina en Nicklas Nielsen.

De #35 Alpine en #15 BMW volgen op de derde rij, voor de #2 Cadillac en de #12 JOTA Porsche. De #20 BMW met Robin Frijns start vanaf de zestiende plek, de #7 Toyota met Nyck de Vries staat op de 23e plek op de grid, nadat Kamui Kobayashi in de kwalificatie een rode vlag veroorzaakte en zo alle rondetijden van de auto in die sessie verloor.

In de LMP2-klasse start de #14 AO by TF vooraan, gevolgd door de #28 IDEC Sport met onder meer Job van Uitert. De #70 Inception Racing McLaren vertrekt als eerste in de LMGT3-klasse, waar de #66 JMW Motorsport Ferrari met Larry ten Voorde op de derde plek begint.

De 24 uur van Le Mans begint zaterdag om 16.00 uur. Voor de liefhebber is hier de Spotter's Guide te vinden, een bijzonder handig documentje om er naast het kijken bij te houden, met alle auto's en teams. Op het FOK!forum zit men uiteraard ook 24 uur lang klaar om de race te volgen.