Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 37

De derde Kenneth Branagh-als-Poirot, de vijfde After, een Duitstalige romance, een Franse film met Johnny Depp, een re-release van een Franse klassieker... ja, er is wederom van alles te beleven op het witte doek.

A Haunting in Venice

Hercule Poirot is met pensioen en leeft in een zelfopgelegde ballingschap in Venetië, maar als hij een scéance bijwoont en een van de gasten wordt vermoord belandt de detective in een sinistere wereld van schaduwen en geheimen.

De Vuurlinie

Op missie in Afghanistan leidt Marco (Waldemar Torenstra) zijn manschappen op sterke wijze door vuurgevechten. Hij ontvangt daarvoor de hoogste onderscheiding die Nederland kent: de Militaire Willems-Orde. In de jaren erna raakt Marco echter in opspraak. Tegelijk worstelt de militair met trauma’s die hij zelfs met zijn liefde Mirjam niet kan delen en in de media en op straat heeft iedereen een mening over hem. Marco belandt in een emotionele rollercoaster. Wanneer hij zijn gelijk probeert te bewijzen, staat hij misschien wel voor zijn moeilijkste missie ooit.

Irgendwann werden wir uns alles erzählen

Het is een hete zomer in 1990 in een dorpje in Thüringen, voormalig Oost-Duitsland. Maria wordt bijna 19 en woont samen met haar vriend Johannes bij zijn ouders op de boerderij. Om maar niet met haar toekomst bezig te hoeven zijn, verliest ze zichzelf in het lezen van boeken. Na de val van de muur hangt de sfeer van een nieuw tijdperk in de lucht, maar ze kan er niet mee omgaan. Hetzelfde geldt voor haar buurman. De aantrekkelijke maar 20-jaar oudere Henner zoekt toenadering en één aanraking is genoeg om een overweldigende passie te ontketenen. Het is het begin van een geheime, alles-overheersende relatie.

Jeanne du Barry

Als vrouw uit de arbeidersklasse snakt de jonge Jeanne Vaubernier naar een hogere status, een haast onmogelijke droom die toch uitkomt door haar charmes; stapje voor stapje lukt het haar de sociale ladder te bestijgen. Wanneer ze koning Lodewijk XV ontmoet, is het liefde op het eerste gezicht. Ze wordt zijn courtisane. Een schandaal in Versailles, want niemand wil een straatmeisje aan het hof. 

After Everything

In het vijfde en laatste deel van de After-serie worstelt Hardin om verder te gaan met zijn leven. Geplaagd door een writer’s block en de verpletterende breuk met Tessa, reist Hardin naar Portugal op zoek naar een vrouw die hij in het verleden heeft gekwetst – en om zichzelf te vinden. Hij realiseert zich dat hij moet veranderen om Tessa terug te winnen, voordat hij de ultieme verbinding aan kan gaan.

Als Uw Gat Maar Lacht

De familie Spijkerberg is absurd rijk, maar ook rijkelijk absurd. Het enige kind, de achteloos wrede Amy, zet een Kabuki-achtig theater op om zich te troosten en haar bevoorrecht bestaan schrijnend te portretteren. Deze bonte onderneming dreigt het liefdeloze huishouden te kannibaliseren. Acid-realisme met een muzikale ondertoon.

Luka

Luka, een jonge ambitieuze soldaat, vestigt zich in het legendarische Fort Kairos waar heldhaftige krijgers de overblijfselen van de beschaving verdedigen. Zijn hoop om als elite-sluipschutter te dienen blijkt ijdel wanneer hij wordt toegewezen aan de onderhoudsploeg en zich moet onderwerpen aan de strikte code van Kairos: gehoorzaamheid-uithoudingsvermogen-opoffering. Terwijl hij in rang opklimt, vindt Luka kracht en vreugde in zijn vriendschap met Konstantin, een raadselachtige radaringenieur, en Geronimo, een luchthartige soldaat.

Le Mépris 
(1963, opnieuw uitgebracht)

Jean-Luc Godards Le Mépris toont Michel Piccoli (La Grande Bouffe, Belle De Jour) als een scenarioschrijver die verscheurd wordt tussen de eisen van een trotse Europese regisseur (gespeeld door de legendarische regisseur Fritz Lang), een ruwe en arrogante Amerikaanse producent (Jack Palance), en zijn gedesillusioneerde vrouw, Camille (de voortreffelijke Brigitte Bardot), terwijl hij probeert het script voor een nieuwe filmversie van De Odyssee te bewerken. Jean-Luc Godards subversieve intrede in de commerciële filmwereld is een verfijnd, meeslepend Cinemascope-epos; een indringende studie over echtelijke breuk, artistieke compromissen en het filmmaakproces, met een onvergetelijke soundtrack van de meermaals bekroonde componist Georges Delerue.