NBA: 28e nederlaag op rij Pistons, Celtics aan de leiding

In de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA is het seizoen inmiddels al een tijdje op gang, de meeste teams hebben zo rond de dertig wedstrijden gespeeld. Een goed moment dus om eens te kijken hoe het er inmiddels voor staat, wat niet voor elk team even lekker is.

Eastern Conference
De Boston Celtics zijn lekker bezig en gaan aan de leiding in het oosten: van hun 30 wedstrijden wonnen ze er 24, ze wonnen negen van de laatste tien wedstrijden en hebben thuis zelfs alle vijftien duels gewonnen. De Milwaukee Bucks volgen met 23 zeges, voor de 21 van de Philadelphia 76ers.

Minder goed gaat het voor de Detroit Pistons, om het maar zacht uit te drukken: de ploeg verloor donderdag weer eens en dat was de 28e (!) opeenvolgende nederlaag, een evenaring van het record van de 76ers in 2015. De Pistons hebben overigens ook het record in handen van meest opeenvolgende nederlagen in de playoffs, maar dit seizoen zullen ze zich daar niet al te druk om hoeven maken.

Western Conference
Twee teams hebben 23 overwinningen achter hun naam staan, maar de Minnesota Timberwolves gaan aan de leiding: zij hadden daar 30 wedstrijden voor nodig, terwijl de regerend kampioenen, de Denver Nuggets, 33 wedstrijden nodig hadden om op dat aantal te komen - de Nuggets wonnen wel hun vorige zes wedstrijden. De Oklahoma City Thunder staat met 20 zeges uit 29 wedstrijden op de derde plek, voor de Los Angeles Clippers en de Sacramento Kings.