NBA: Postseason gaat beginnen, twintig teams over in strijd om de titel

Voor de basketballiefhebbers is het zover, het postseason in de NBA gaat beginnen! Alle dertig teams hebben hun 82 wedstrijden in het reguliere seizoen achter de rug, waarmee zowel in de Eastern als in de Western Conference de top-6 zich heeft geplaatst voor de playoffs.

In de Eastern Conference was al een tijdje duidelijk dat de Boston Celtics veruit het beste record zouden hebben, uiteindelijk werden het maar liefst 64 overwinningen. De New York Knicks volgden op grote afstand met 50 zeges, voor de Milwaukee Bucks (49), Cleveland Cavaliers (48), Orlando Magic en Indiana Pacers (beiden 47).

De nummers zeven tot en met tien strijden in het zogenaamde play-intoernooi om de laatste twee playoffplekken alvorens de strijd echt los gaat barsten. In het oosten spelen de Philadelphia 76ers (47 zeges) en de Miami Heat (46) tegen elkaar, gevolgd door de Chicago Bulls (39) en Atlanta Hawks (36). De winnaars van het eerste duel mogen als nummer zeven de playoffs in, de verliezers spelen tegen de winnaars van de tweede wedstrijd om de achtste en laatste playoffplek.

In de Western Conference was het beduidend spannender wat de eerste plek betreft. Die ging uiteindelijk naar de Oklahoma City Thunder, net als de Denver Nuggets goed voor 57 zeges, maar met een beter onderling resultaat. De Minnesota Timberwolves pakten 56 overwinningen, voor de Los Angeles Clippers (51), Dallas Mavericks (50) en Phoenix Suns (49).

Met 49 zeges kwamen de New Orleans Pelicans net tekort, zij moeten als nummer zeven het play-intoernooi in en spelen tegen de Los Angeles Lakers (47). De winnaar van dat duel krijgt het zevende playoffplekje, de verliezer speelt om de achtste plek tegen de winnaar van het duel tussen de Sacramento Kings en Golden State Warriors, beiden goed voor 46 zeges in het reguliere seizoen.

Play-intoernooi, eerste ronde
Dinsdagavond 16 april, 19.30u (01.30u NL) - Western Conference; New Orleans Pelicans (7) - Los Angeles Lakers (8)
Dinsdagavond 16 april, 22.00u (04.00u NL) - Western Conference; Sacramento Kings (9) - Golden State Warriors (10)

Woensdagavond 17 april, 19.00u (01.00u NL) - Eastern Conference; Philadelphia 76ers (7) - Miami Heat (8)
Woensdagavond 17 april, 21.00u (03.00u NL) - Eastern Conference; Chicago Bulls (9) - Atlanta Hawks (10)