NFL: Eagles als eerste team geplaatst, vijf teams op één zege van playoffs

De veertiende week in de NFL is achter de rug en de playoffs komen nu met rasse schreden dichterbij. De eerste deelnemer daarin is inmiddels ook officieel bekend: de Philadelphia Eagles hebben zich als eerste team geplaatst voor het postseason.

In een van de meest felbevochten rivaliteiten van de NFL gingen de Eagles op bezoek bij de New York Giants. De ploeg van quarterback Jalen Hurts liet zien dat hun 11-1 record geen toeval was en via een 3-yard touchdown run van Miles Sanders in Q1 en touchdown passes van Hurts op DeVonta Smith (41 yards) en AJ Brown (33 yards) kwamen de bezoekers rap op 0-21.

Giants-quarterback Daniel Jones stelde Isaiah Hodgins met een korte pass wel in staat wat terug te doen, maar Jake Elliott trapte kort voor rust nog een field goal tussen de palen: 7-24. Hij maakte er vroeg in Q3 7-27 van, waarna Jones zelf een touchdown scoorde voor de Giants.

Dat mocht allemaal niet baten, want Hurts deed kort daarop hetzelfde voor de Eagles en in Q4 wisten Sanders (40 yards) en Boston Scott (3 yards) ook nog te scoren. De 19-yard touchdown pass van Tyrod Taylor op Richie James, inclusief de 2-point conversion op Hodgins, was leuk voor de fans, maar de nederlaag kon niet afgewend worden: 22-48 en de Eagles gaan de playoffs in.

In de komende speelweek zijn er vijf ploegen die zich met een zege zouden plaatsen voor de play-offs: de Buffalo Bills, Kansas City Chiefs, Dallas Cowboys, Minnesota Vikings en San Francisco 49ers - de Chiefs en Vikings zouden ook genoeg hebben aan een nederlaag van de Los Angeles Chargers respectievelijk de Detroit Lions.

Uitslagen NFL week 14
Los Angeles Rams - Las Vegas Raiders 17-16
Buffalo Bills - New York Jets 20-12
Cincinnati Bengals - Cleveland Browns 23-10
Dallas Cowboys - Houston Texans 27-23
Detroit Lions - Minnesota Vikings 34-23
Tennessee Titans - Jacksonville Jaguars 22-36
New York Giants - Philadelphia Eagles 22-48
Pittsburgh Steelers - Baltimore Ravens 14-16
Denver Broncos - Kansas City Chiefs 28-34
San Francisco 49ers - Tampa Bay Buccaneers 35-7
Seattle Seahawks - Carolina Panthers 24-30
Los Angeles Chargers - Miami Dolphins 23-17
Arizona Cardinals - New England Patriots 13-27