Onderzoek: seks maakt gelukkig

Als je dit als iemand met een FOK!account leest zul je het helaas niet weten, maar onderzoek zegt het dus is het zo: seks maakt je gelukkig! Dat is dus gebleken uit onderzoek en wel door de George Mason University onder 152 studenten, gemiddeld 24 jaren jong.

Omdat er nog niet genoeg onderzoek gedaan was naar het effect van seks op de mentale gesteldheid wilde men dat toch maar onderzoeken. De studenten werd gevraagd om drie weken lang een dagelijks dagboek bij te houden, met informatie als hoe betekenisvol hun leven voelde sinds het vorige dagboekmoment, de gemoedstoestand en elke seksuele activiteit, inclusief het niveau van genot en intimiteit.

In totaal gaf 63 procent van de deelnemers aan een monogame relatie te hebben, maar dat bleek weinig effect te hebben op de voordelen die men uit de seks haalde - in tegenstelling tot de 'sterkte' van de relatie. Na een potje seks voelde de studenten zich de volgende dag beduidend beter, en gaven ze meer betekenis aan hun leven. Hoe beter de seks was, hoe sterker de effecten waren.

De onderzoekers doken ook in de resultaten om te kijken of mensen misschien niet gewoon gelukkiger waren vóór ze seks zouden hebben, maar dat maakte geen verschil. "De gemoedstoestand had geen voorspellende werking over de seks van de volgende dag, of het genot en de intimiteit daarvan", aldus de onderzoekers.