Enorme ijsvoorraad ontdekt op Mars: kan heel Mars bedekken met water
Wetenschappers hebben een opmerkelijke ontdekking gedaan op Mars: een enorme ijsvoorraad diep onder het oppervlak. Gelegen op ongeveer 3,7 kilometer diepte in het gebied Medusae Fossae, nabij de evenaar van Mars, is deze ijsvoorraad uniek. Verrassend genoeg zou het smelten van dit ijs Mars kunnen bedekken met een waterlaag van enkele meters diep. De Europese satelliet Mars Express heeft deze ontdekking mogelijk gemaakt, wat een nieuwe kijk geeft op de waterreserves op Mars.
Deze vondst van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA is opmerkelijk, gezien de grootte van de ijsvoorraad, die groot genoeg is om de Rode Zee op Aarde te vullen. Mars, aanzienlijk kleiner dan de aarde maar groter dan de maan, herbergt nu een dor en levenloos landschap. Echter, deze ontdekking wijst op een mogelijk waterrijk verleden, wat de vraag oproept of er ooit leven mogelijk was op Mars.
Het ijs onder Medusae Fossae is voorlopig onbereikbaar, bedekt onder een dikke stoflaag van honderden meters. Toch biedt deze ontdekking spannende mogelijkheden voor toekomstige Marsmissies en de zoektocht naar leven op andere planeten. Misschien kan dit water in de verre toekomst gewonnen worden voor menselijke expedities naar Mars.
foto
Er was water bevroren in de grond.
En de techniek werd tegen gehouden door bedrijven en overheden om geld te bemachtigen.
Door import van goederen naar mars.
Door alien techniek die er al was om mars bewoon baar te maken.
Aangezien bevroren water ook waterstof en zuurstof vrij zal komen.
Ook wel Terravorming genoemd.
(Kan helaas nooit meer normaal een mars zien na die voorstelling)
Kernenergie melddown
Maar de energie wat kost om zo ijs te smelten.
En over mars gesproken ?
We weten nog niks .
Zelfs vandaag de dag komen nog steeds gegevens binnen van de maan.
Waar ze eerst ook geen water was.
En waar de maan nu aan het krimpen is.
Pas als we echt op mars zijn met de juiste spul kunnen we het echt weten.
Tenslotte de maan had ook een hete kern en een magneet veld
Die veeeeeel langer active is geweest dan wat we eerst gedacht hebben.
Het is mogelijk. Zou een gigantische klus zijn, maar zeker mogelijk.
Wat heb je er aan? Geen zak.
Maar toch altijd interessant.
Daarom kunnen ze er ook met parachutes landen, dat in tegenstelling tot de maan die geen atmosfeer heeft en waar parachutes totaal nutteloos zijn....
Dat heb ik met raketijsjes
foto
Doen ze dan boringen. Zo diep komen we op aarde niet eens . De diepste mijn ligt net niet op 3km geloof ik.
We hebben ooit 12 km diep geboord maar die machine staat niet op mars
Dit aard bolletje, "relatief klein voor een planeet' is ooit ontstaan door een ijsplaneet en een droge voor planeten warme minerale planeet, die collodeerden en elkaar een grote wolk ruimtepuin nalieten die de grootste stukken bedekte met lava en ruimtepuin en ijsmassa's wat samenklonterde tot aarde en maan en wellicht ook Mars heeft daar het nodige van meegekregen. Zie hier ons aardbolletje ook met een beste hoeveelheid water (ijs in ontdooide vorm en dat was ook de oorzaak dat wij een laagje zuurstof hebben meegekregen wat in het ijs was ingevroren. Het huisje - boompje- beestje verhaal kent wellicht iedereen wel zo'n beetje.
Oud nieuws dus van eeuwen heel veel eeuwen oude geschiedenis.
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken