Tiener De Minaur zet opmars voort met eerste ATP-finale

Tennisser Alex de Minaur blijft zijn indrukwekkende opmars richting de top voortzetten. De 18-jarige Australië sloeg zich in Sydney naar de finale van het ATP-toernooi aldaar, zijn eerste finale op het hoogste niveau, nadat hij een week eerder in Brisbane al voor het eerst de halve finales haalde.

In de halve eindstrijd stond De Minaur tegenover de Fransman Benoit Paire. Die won de eerste set, maar vervolgens werd de tiener wakker. In zijn geboortestad liet hij nauwelijks meer iets heel van Paire en binnen no-time was de wedstrijd omgedraaid en afgelopen: 4-6, 6-1, 6-1.

De Minaur speelt in de finale tegen een ander toptalent, de 21-jarige Rus Daniil Medvedev. Ook de qualifier verloor de eerste set, maar tegen Fabio Fognini draaide ook hij de partij om: 2-6, 6-4, 6-1.

De Minaur stijgt door zijn finaleplek in elk geval van de 167e naar de 127e plek op de wereldranglijst. Als hij de finale ook nog eens wint komt hij zelfs op de drempel van de top-100 te staan. Op plek 50 staat daar met de Canadees Denis Shapovalov overigens al een 18-jarige in.