Van Oostveen: "Geen lijken, maar massagraf bij Twente"

De vooruitzichten zien er bijzonder somber uit voor FC Twente. De kans lijkt erg groot dat de club uit Enschede komend seizoen geen betaald voetbal meer speelt. "Ik acht die kans op dit moment niet groot", aldus KNVB-directeur Bert van Oostveen woensdag tegenover Tubantia. De kans is aannemelijk dat de club de licentie alsnog verliest.

"Mensen onderschatten de zaak, want de problemen zijn veel groter dan men denkt. Ik moet met pijn in het hart zeggen dat het lijk niet alleen al voor de kist ligt, maar dat de hele begrafenis al is besteld", gaat Van Oostveen verder. Inname van de licentie zou betekenen dat Twente volgend seizoen in de topklasse uit zal moeten komen. 

"Het is niet zo dat er één of een paar lijken uit de kast zijn gekomen bij de club...er is een compleet massagraf tevoorschijn gehaald", zegt de KNVB-directeur. "Daar moet een oplossing voor worden gezocht. Om hier nog uit te komen zal Twente zowel Houdini als Hans Klok nodig hebben", klonk het pessimistisch, gezien het feit dat eerstgenoemde al een dikke 89 jaar dood is. 

"Een crediteurenakkoord lijkt me in het belang van Twente en de enige manier waarop het gered kan worden." Bestuurlijk is het één grote puinhoop binnen de club, zo constateerde Van Oostveen.