Feyenoord klopt NEC in bekerfinale

Feyenoord heeft voor de veertiende keer in de historie de KNVB-beker gewonnen. In een soms tumultueuze finale klopte het NEC met 1-0.

In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Feyenoord had iets meer de bal maar de Nijmegenaren gaven nauwelijks kansen weg en waren zelf wel een aantal keer gevaarlijk. Het kwam zelfs tot een doelpunt maar Chery deed dat vanuit buitenspelpositie. De beste mogelijkheid voor Feyenoord kwam van Zerrouki maar die schoot hoog over.

De tweede helft begonnen de Rotterdammers een stuk beter en konden nu wel geregeld voor gevaar zorgen, ook nadat het duel twintig minuten stil lag vanwege een brandje. Uiteindelijk was het Paixão die op aangeven van Gimenez zijn ploeg op voorsprong zette.

Nadat Feyenoord met tien man verder moest door twee gele kaarten vlak achter elkaar van Minteh rook NEC bloed. Het was een aantal keer dicht bij een goal maar Wellenreuther greep goed in op inzetten van Gonzalez en Sandler. Feyenoord hield stand en pakte zo de beker.