KNVB-commissie beoordeelt rapportages Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft de benodigde financiële rapportages ingeleverd bij de licentiecommissie van de KNVB. Dat bracht de bond dinsdag naar buiten.

Het gaat om de jaarcijfers van het seizoen 2014/15 en de prognosecijfers voor 2015/16. Fortuna Sittard had die stukken eigenlijk voor 1 december al moeten inleveren. Ook de halfjaarcijfers van dit seizoen, die uiterlijk dinsdag binnen moesten zijn, zijn inmiddels in handen van de KNVB.

"De licentiecommissie streeft ernaar op korte termijn de cijfers van Fortuna Sittard te hebben beoordeeld", meldt de bond in een statement op de officiële website. "Er zijn twee opties: of de financiële informatie voldoet aan de richtlijnen, of niet."

"In het laatste geval kan de licentiecommissie besluiten om een traject te starten voor het intrekken van de licentie. Zover is het nog niet, het is nu eerst aan de licentiecommissie om de rapportages te beoordelen."

Fortuna Sittard zit al enige tijd met financiële problemen. Ze hoopten uiterlijk gisteren genoeg geld binnen te halen om nog door te kunnen, maar dat was niet gelukt. Daarom is het sterk de vraag of zij hun proflicentie kunnen behouden.

KNVB-commissie beoordeelt rapportages Fortuna Sittard (Pro Shots / Henk Korzelius)
KNVB-commissie beoordeelt rapportages Fortuna Sittard (Pro Shots / Henk Korzelius)