Uitslagen Eredivisie 22/02/2015

Koploper PSV heeft zondag in eigen stadion met FC Dordrecht de hekkensluiter van de eredivisie verslagen. De ploeg van trainer Phillip Cocu was op halve kracht met 3-0 te sterk voor de bezoekers. PSV zette zodoende ook de twaalfde thuiswedstrijd van dit seizoen in de competitie in winst om, een nieuw clubrecord. In de seizoenen 1988-1989 en 2006-2007 won PSV de eerste elf competitieduels in Eindhoven.

PSV kwam al vroeg op voorsprong door een eigen doelpunt van Jeffry Fortes. Luuk de Jong maakte na een uur spelen de 2-0 uit een strafschop, Jeffrey Bruma zorgde voor de derde treffer. De club uit Eindhoven kwam op 64 punten uit 24 wedstrijden, Dordrecht sluit de ranglijst met 12 punten.

Vitesse heeft zondag in de slotfase de volle buit gepakt bij FC Twente. Valeri Qazashvili schoof in blessuretijd de 1-2 binnen in de Grolsch Veste en kroonde zich daarmee tot matchwinner. Voor Vitesse is het de vijfde overwinning op rij, terwijl Twente juist voor de vierde keer op rij verloor.

Vitesse was in de eerste helft op voorsprong gekomen door een treffer van Zakaria Labyad, die binnen schoot na een actie van Bertrand Traoré. In de 82e minuut leek Jesús Corona Twente aan een punt te helpen door de 1-1 binnen te koppen, maar Qazashvili schoot Vitesse alsnog naar de zege.

Vitesse steeg naar de zevende plek, Twente is achtste.

Ajax is zondagmiddag in de uitwedstrijd tegen Willem II niet verder gekomen dan een gelijkspel (1-1). Arkadiusz Milik schoot de club uit Amsterdam in de 37e minuut nog wel op voorsprong. Ali Messaoud tekende in de 52e minuut voor de gelijkmaker, na slecht ingrijpen van Nick Viergever.

Ajax zag de kloof met koploper PSV groeien tot veertien punten. Beide clubs ontmoeten elkaar volgende week in het Philips Stadion van Eindhoven. AZ, derde op de ranglijst, heeft zes punten minder dan Ajax.