Depp 'zou excuses moeten aanbieden' voor paar films

Johnny Depp zou naar eigen zeggen voor een aantal filmrollen zijn excuses aan moeten bieden. "Maar dat doe ik niet", zei de 50-jarige acteur zaterdag bij de uitreiking van de Makeup Artists and Hairstylists Guild Awards. Tijdens de ceremonie, die voor het eerst in tien jaar weer plaatsvond, nam Depp de Distinguished Artisan Award in ontvangst.

"Ik vind dit een enorme eer, maar als ik naar het scherm kijk, realiseer ik me wat voor belachelijke dingen ik heb gedaan", begon Depp zijn bedankwoordje na een filmpje waarin een aantal van zijn rollen voorbij kwamen. "Serieus, waarom krijg ik deze baantjes nog steeds?"

Depp maakte in 1984 zijn Hollywooddebuut in A Nightmare on Elm Street. Hij droomde van een carrière als gitarist, maar had geld nodig voor zijn muzikale ambities en rolde in de filmwereld. Depp dost zich graag uit voor films, bijvoorbeeld in Edward Scissorhands, Alice in Wonderland, The Lone Ranger en de Pirates of the Caribbean-reeks.

Depp vertelde zaterdag dat hij verslingerd is aan uitbundige make-up. Die voorliefde ontdekte hij in de jaren tachtig toen hij in opdracht van A Nightmare on Elm Street-regisseur Wes Craven een afdruk van zijn gezicht liet maken. "Ik vond het leuk ingepakt te worden, geïsoleerd te zijn. Totaal onherkenbaar zijn, daar streef ik naar. Als acteur probeer ik elke keer anders over te komen."