Russell wil weer Lawrence

David O. Russell is van plan voor de derde keer samen te werken met Jennifer Lawrence. De Amerikaanse regisseur heeft de 23-jarige actrice op het oog voor de rol van Joy Mangano, een Amerikaanse zakenvrouw die groot werd met zelfbedachte huishoudartikelen. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

De onderhandelingen over de biografische film over het leven van Mangano zijn nog in een vroeg stadium. De productie moet gaan over het prille begin van Mangano als alleenstaande moeder en de weg naar succes als ondernemer. Ze lanceerde onder meer de Miracle Mop, een populaire dweil met een wringsysteem waarbij de handen schoon en droog kunnen blijven.

Het scenario van de nog titelloze film moet worden geschreven door Annie Mumolo, bekend van de komedie Bridesmaids. Wanneer Russell met zijn nieuwe filmproject begint, is nog niet bekend.

Eerdere samenwerkingen tussen Russell en Lawrence hebben hun vruchten afgeworpen. De Amerikaanse won vorig jaar een Oscar voor beste actrice in zijn film Silver Linings Playbook en is genomineerd voor haar bijrol in zijn misdaaddrama American Hustle. Of ze ook een tweede Oscar op haar schouw kan zetten, wordt 2 maart bekend.


David O. Russell wil Jennifer Lawrence weer (Foto: Novum)