Frank de Boer blijft bij Danny Hoesen

Frank de Boer zal vanavond in de Champions League-wedstrijd tegen FC Barcelona hetzelfde elftal behouden als in de winnende wedstrijd tegen Heracles (3-0) afgelopen weekend. Ajax start dus met Danny Hoesen in de spits terwijl Davy Klaassen gewoon in het middenveld zal spelen samen met Serero en Daley Blind.

De Boer wierp gisteren nog een rookgordijn op. Zoals bekend is, ontbreken de geblesseerde Siem de Jong en Kolbeinn Sigthórsson in de voorste linie en dacht De Boer ook nog over Lasse Schöne en Klaassen in de spits. "Ik ben over alledrie tevreden", zei de trainer, die besloot om Hoesen te laten staan.

De aanvaller scoorde afgelopen zaterdag al na twee minuten, maar zakte later in de wedstrijd weer weg. Hoesen sprak na de zege uit dat hij hoopte dat hij nog wat langer kon blijven staan. De Limburger baalde dat hij een plekje was gezakt toen Sigthórsson door De Boer op de flank werd geplaatst en Siem de Jong de nummer een werd.

Nu de beide heren geblesseerd zijn krijgt Hoesen weer een kans. In Camp Nou verraste De Boer met Bojan Krkic in de spits. Ajax beschikt nog steeds niet over de geblesseerde huurling van Barcelona. Vanavond is Lerin Duarte er wel weer bij.